Czy przekonałeś już kogoś do korzystania z Mozilli?
Moderator: Pomocy?!
Przeglądarka: Opera/7.23 (Windows NT 5.1; U) [en]
PS. Tak na marginesie, czy mógłby mi ktoś powiedzieć, dlaczego na tym forum na samym dole strony w Operze (tylko w niej) pojawiają się dziwne znaczki,
np. coś takiego:
‹«7›o6÷›ÍG‡Øßż=|þŒµì0äA$c©î5›_ÔXmÇŁfs<7Ć› ö›‡ŻšïV;›ëq®gÃÝÚƒåû4à;ߢN˜Ö½{÷tïseØ©yqH½wá/bΰ׺ø9‘ÇÚ¾ bÄ뇓‘¨1GëÔbń.n"”]ćx‰¸##µ~÷îö½õv5/õ:žx¢ EÔwyù~,cObżPûuj?ÙaĄË^g{Ąä^}+`íÄÒ'hŸõH„²Ç~]ć;ž†u¾ÃAŽ|ÀIÄôÍmÈvRB©ù@Áz[Zú…á’]w…Ł´0ï0˜F4ą›õ|ôèö½ ì9ĄÏ@ ‹aòGïvaá„ÐaÖŽ']ËïüOëą“Dî°<Öì9DÙ…ÿãÐíƾf™8ądúś„•&a!“$ë(•Ø š•B+@)Š0º'.RTFF%1!’ JJ&.ńaÎ`aÐŹ5èÁâc·ql=ÅąŸ#t‚Š–Ł]Ѝ2¸4fì6@r[Õ)¨ºY»º™Y2iłÍ9Íô²Ń8’×BùEžäć]%zx¨FÒ‰ęì@E1Lä3Fðõ 5 [ï Miìà *ižxąVffzÜEýSÁú!|&[i»‘!ÛÜš`µã'ÈÓpQåa0 ¾.ÈòÏú´hP|ð;•>QÀüPgÒ"#:¾XZH?šÅ3å†u$~€ÀkĆ?ÌEwµ3BÇ'®ˆ¹ô¢™16ćÌÕü&›*u ™W)ㆀ_ké:WaSsvC‹ìÇ´–IŸ,:÷ŹÐõÓ&>íNÓή4íš3MTŒù }åb쫜Ą1øÝúEÖçÙ‡$Ńv®˜Oì…Ż<œ9KĆP½QÉüÓ=ü_ÎÇ/:ý%ßĆA8Àùœ×œT˜}RƲâ‡.9ù_ÐÓjüLœ)ł`1?o>śèŸ² µ·ÿø»a;M¨“ΟéXB=eDÇüZX¢v…~ 7g˜WrGÖuĆ“‡.÷ª^X…né:Ę„V«‘ÖUęøLx|ś˜VF DjЇé˜ÙœQÞŻ' CtBppI^آᄙ¨9Ąª= Ö“ÂsŁŠÔŻE[
- z-type
- Z nami od: 23 czerwca 2002, 13:12
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.6) Gecko/20040113
a) nie zrozumiał tematu forum
b) brakuej koledze (być może) wyczucia w opiewaniu własnych osiągnięć
A te dziwne znaczki wyświetlają się zapewne z tego powodu, że jest to - co zostało napisane wyżej - Forum Serwisu MozillaPL a temat brzmi: Propagowanie Mozilli co nijak ma się do wypowiedzi kolegi i może powodować dziwne zachowanie Opery,
- klepa
- Z nami od: 07 lipca 2003, 18:30
Przeglądarka: Opera/7.23 (Windows NT 5.1; U) [en]
klepa pisze:Tylko co to ma wspólnego z propagowaniem Mozilli...? Może coś przeoczyłem w Twoim poście ale - wybacz - wydaje się być nie na temat. Chwalenie się Operą (nie mam nic przeciwko Operze) w miejscu gdzie pytają o, co podkeślę, Mozille wydaje się dowodzić że kolega albo:
a) nie zrozumiał tematu forum
b) brakuej koledze (być może) wyczucia w opiewaniu własnych osiągnięć
Koledzy są jednak drażliwi na punkcie Opery.
Przy przekonywaniu takich właśnie ludzi problem z Mozillą jest jeden (mam nadzieję, że to jest "na temat"). Po reinstalce systemu, IE zapewne zacząłby działać i taki zwykły użytkownik jak mój brat, bez specjalnych oporów wróciłby do IE (bo inną przeglądarkę trzeba instalować
A te dziwne znaczki wyświetlają się zapewne z tego powodu, że jest to - co zostało napisane wyżej - Forum Serwisu MozillaPL a temat brzmi: Propagowanie Mozilli co nijak ma się do wypowiedzi kolegi i może powodować dziwne zachowanie Opery,
Oczywiście.
- z-type
- Z nami od: 23 czerwca 2002, 13:12
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8
z-type pisze:Koledzy są jednak drażliwi na punkcie Opery.
Może inaczej - używając nazwy Opera na tym forum wybuchło już kilka, może nie wojen, ale bitew pomiędzy użytkownikami obu przeglądarek. Z zasady wypada być więc ostrożnym wypowiadając się o, było nie było, produkcie konkurencyjnym. Poza tym, jak już podkreślono, wątek jest wybitnie o tym, w jakich okolicznościach propagujemy Mozillę.
To tak jakbyś na walnym zgromadzeniu zarządu Microsoftu dotyczącego strategii promocyjnej Internet Explorera walnął tekst: "A ja od kilku miesięcy używam Mozilli". Myślę, że cisza jaka by zapadła po tych słowach była by wystarczającym komentarzem
- Yano
- Z nami od: 17 grudnia 2002, 10:32
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
Yano pisze:To tak jakbyś na walnym zgromadzeniu zarządu Microsoftu dotyczącego strategii promocyjnej Internet Explorera walnął tekst: "A ja od kilku miesięcy używam Mozilli". Myślę, że cisza jaka by zapadła po tych słowach była by wystarczającym komentarzem
To było by świetne
- Ludwik
- Moderator
- Z nami od: 10 marca 2003, 10:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
- Wojciech
- Moderator
- Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113 --== MOZILLA RULLEZ ;-) ==--
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
- Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; de-DE; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
1. Brata - pewnego pieknego dnia "przypadkiem" przestal mu dzialac IE (zablokowalem mu go na firewallu, hehe
2. Kolege 1: usunalem mu IE ieradicatorem pokazujac ze win98 umnie dzialac duuuzo szybciej, a dlatego ze potrzebowal browser na troche slabszy sprzet, to polecial, wtedy jeszcze Phoenix.
3. Ojca: usunalem skroty do IE i OE, zainstalowalem Mozille z IE Skinem i ikonkami MS. Nie kapnal sie do dzis 8)
4. Kolege 2: dlatego ze namawianie nie skutkowalo, a on ma jednak pojecie o kompach (studiuje tak jak ja infe), to zainstalowalem mu Mozille + 30 dodatkow, i dopiero ten pokaz funkcjonalnosci go przekonal, ale od tego czasu dostaje od niego codziennie... raport bledow w Mozilli
5. Kolega 3: zainstalowal po namowie, bo ie mu, sam z siebie przestal dzialac
6. Kolega 4: zainstalowal, bo przygotowywal sie na przesiadke na Linuxa.
7. Kolega 5: jak zobaczyl u mnie, to zakochal sie Mozilli
- Adrianer
- Moderator
- Z nami od: 15 maja 2002, 17:37
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
Marta pisze:Przekonałam moje Słońce na Mozillę (...)
A ja... a ja... przekonalam chyba Marte. Popraw mnie, jesli klamie.
I jeszcze mojego Tate nawrocilam.
I jeszcze dwie osoby, ale nie sa kategoryczne i czasem uzywaja innych rzeczy tez
- Joanna
- Z nami od: 27 sierpnia 2002, 13:29
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8
Sam widze problemy z przekonaniem ludzi do Mozilli, a co wiecej, w domu mam dwie dziewczyny, ktore sa przyjaznie nastawione do pingwina, ale czesciej (mam zainstalowane oba) w lilo wybieraja WinXP. Powod? Prosty - uzywaly Windows od wielu lat. Znaja je, rozumieja... sa "uzaleznione". I mimo, ze naprawde dobrze sie wypowiadaja o KDE 3.2, to jest to dla nich "obcy teren", w odroznieniu od "swojego".
I mam swiadomosc, ze jeszcze wiele wody w wisle uplynie zanim je przekonam (a do zlosliwcow - siedze na windzie, bo akurat reinstaluje wszystko na moim kompie
Co do Mozilli??? Przekonalem obie moje sublokatorki, 4 osoby w pracy, kilku znajomych z irca, caly (chyba?) alladyn team i (mam nadzieje) troche ludzi na grupach newsowych
- Gandalf
- Z nami od: 29 czerwca 2002, 04:37