Otóż po pierwsze użytkownicy Opery z ustawioną identyfikacją jako Opera częstowani są śmieciami takimi jak:
- Kod: Zaznacz cały
[treść po kompresji]
Pal licho, przebolałbym, gdyby to była rzeczywiście wina Opery, ale wystarczy przestawić identyfikację w Operze jako MSIE i krzaki znikają. Czary?
Po drugie chciałem sprawdzić jak się zachowuje Firefox przy ustawieniu UA jako Opera (czy będzie dostawało krzaki, czy nie), no i w tym wypadku jest jeszcze „lepiej” ponieważ dostaję białe okno, a w źródle mam:
- Kod: Zaznacz cały
<html><body></body></html>
Boleję nad tym, że najgorsze metody (segregacja rasowa wg UA) tworzenia stron www, piętnowane przez Osiołki, pojawiły się na tym forum, które z zasady głosi równouprawnienie przeglądarek i które bardzo lubię odwiedzać i odwiedzam codziennie
Wiem, że były prowadzone prace mające na celu poprawienie wyglądu linków z tego forum, dlatego wstrzymywałem się opisaniem tego zjawiska. Widzę jednak, że sprawa przycichła i raczej żadnych prac w kierunku poprawy tego zachowania nie widzę. Jest mi ogromnie przykro, że wprowadzone innowacje odbyły się kosztem innych przeglądarek, mam jednak ciągle nadzieję, że sytuacja się poprawi.