MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

zakładki

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

zakładki

Postautor: gulus » 01 września 2002, 18:12

Przeglądarka: -

Nie wiem co się dzieje, ale po zamknięci MozillaPl wszystkie zakładki, jakie wprowadziłem, znikają. Drugi problem polaga na tym, że nie udaje mi się import zakładek z IE 6. Aha i jeszcze jedno, tylko, że się nie będzie zgadzało z tematem - każdorazowa próba uruchomienia poczty kończy się zawieszeniem Mozilli.
gulus

Re: zakładki

Postautor: quiris » 01 września 2002, 21:26

gulus pisze:Nie wiem co się dzieje, ale po zamknięci MozillaPl wszystkie zakładki, jakie wprowadziłem, znikają. Drugi problem polaga na tym, że nie udaje mi się import zakładek z IE 6. Aha i jeszcze jedno, tylko, że się nie będzie zgadzało z tematem - każdorazowa próba uruchomienia poczty kończy się zawieszeniem Mozilli.

Może więcej danych. Jaka wersja Mozilli, jaki system, czy dawno był instalowany, czy używane były inne przeglądarki, czy używasz funkcję Szybkiego Startu? Bez tych danych trudno nam jest doradzić coś sensowanego :(
quiris

Z nami od: 31 lipca 2002, 06:53

Postautor: Gość » 01 września 2002, 21:51

Korzystam z MozilliPl 1.1 zainstalowanej około 29.08.2002. Korzystam z szybkiego staru. Mój system WinXP Prof.
Gość

Postautor: quiris » 01 września 2002, 22:05

Anonymous pisze:Korzystam z MozilliPl 1.1 zainstalowanej około 29.08.2002. Korzystam z szybkiego staru. Mój system WinXP Prof.

Bardzo możliwe, że winowajcą jest funkcja szybkiego startu. Wyłącz ją. I sprawdź zachowanie Mozilli.
Co do importu zakładek. Może użyj tego programu: http://homepage.uibk.ac.at/~csab3666/ Konwertuje on zakładki do różnych formatów wymaganych przez różne przeglądarki :)
quiris

Z nami od: 31 lipca 2002, 06:53

Postautor: gulus » 01 września 2002, 22:24

Dzięki, wyłączenie szbkiego startu podziałało. Co zakłade, to nie jestem mi tak pilo - dobrty pretekst, aby zrobić porządek ze starymi odnośnikami.
gulus

Postautor: gulus » 01 września 2002, 23:07

O rany przepraszam za tak niechlujn episanie jak w moim poprzednim postcie. Jesze raz dzięki z a dobre i co najważniejsze, skuteczne rady.
gulus

Postautor: Gość » 02 września 2002, 10:27

Pochwaliłem za szybko. Dzisiaj uruchomilem Mozille i znowu zakładki mi umarły. Szbkiego uruchamiania nie włączałem.
Gość

zakladki

Postautor: AdamB » 03 września 2002, 08:20

Wydaje mi się że znalazłem problem znikających zakładek. Należy odinstalować poprzednie wersje mozilli następnie odinstalować (jeżeli są wszystkie wersje netscape i sylaby ) a następnie ręcznie usunąć z katalogu Windows\Dane aplikacji\- katalog dotyczący ustawień netscape . Potem zainstlować nową mozille v1.1.Na dwóch kompach na których wykonałem powyższe czynności wszystko wróciło do normy i mam nadzieję że tak zostanie .Pozdrowienia :D :) :D
AdamB

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite