Mozia -> Firebird przenosiny
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Mozia -> Firebird przenosiny
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8
Hej, hej,
no więc postanowiłam zaryzykować i się przenieść z mozi na dobre do Firefoxa i n!Kuriera. Firefox zauroczył mnie natychmiast, m.in. szybkością otwierania stron i prostotą. Potrzebuję jednak małej (mam nadzieję) porady. A mianowicie: nie udało mi się, jak do tej pory przenieść moich haseł z mozi. Jest ich bardzo dużo i pewnie połowy z nich już nie pamiętam, dlatego jest to dla mnie super-ważna sprawa. Próbowałam skopiować zawartość pliku <ciąg_cyferek>.s do signon.txt, ale po tej operacji Firefox nie widzi żadnego hasła, więc mniemam, że może nie o to chodzi?
[ot - n!Kurier Poczty]
Ta sama sprawa tyczy się przenoszenia haseł do n!Kuriera. Zamieniłam zawartość pliku <ciąg_cyferek>.s na ten z mozi, ale bezskutecznie. Tutaj sprawa nie jest aż taka tragiczna, bo to w końcu tylko kilka kont. Ale i tak chyba warto by było wiedzieć, jak to działa.
Mam też problem z przeniesieniem filtrów ze starego profilu. msgFilterRules.dat skopiowałam i... nic.
Proszę, pomóżcie, jeśli potraficie.
Asia
no więc postanowiłam zaryzykować i się przenieść z mozi na dobre do Firefoxa i n!Kuriera. Firefox zauroczył mnie natychmiast, m.in. szybkością otwierania stron i prostotą. Potrzebuję jednak małej (mam nadzieję) porady. A mianowicie: nie udało mi się, jak do tej pory przenieść moich haseł z mozi. Jest ich bardzo dużo i pewnie połowy z nich już nie pamiętam, dlatego jest to dla mnie super-ważna sprawa. Próbowałam skopiować zawartość pliku <ciąg_cyferek>.s do signon.txt, ale po tej operacji Firefox nie widzi żadnego hasła, więc mniemam, że może nie o to chodzi?
[ot - n!Kurier Poczty]
Ta sama sprawa tyczy się przenoszenia haseł do n!Kuriera. Zamieniłam zawartość pliku <ciąg_cyferek>.s na ten z mozi, ale bezskutecznie. Tutaj sprawa nie jest aż taka tragiczna, bo to w końcu tylko kilka kont. Ale i tak chyba warto by było wiedzieć, jak to działa.
Mam też problem z przeniesieniem filtrów ze starego profilu. msgFilterRules.dat skopiowałam i... nic.
Proszę, pomóżcie, jeśli potraficie.
Asia
- Joanna
- Z nami od: 27 sierpnia 2002, 13:29
Re: Mozia -> Firebird przenosiny
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7b) Gecko/20040306 Firefox/0.8.0+ (marcoos)
Joanna pisze:Hej, hej,
no więc postanowiłam zaryzykować i się przenieść z mozi na dobre do Firefoxa i n!Kuriera. Firefox zauroczył mnie natychmiast, m.in. szybkością otwierania stron i prostotą.
I bardzo dobrze.
Próbowałam skopiować zawartość pliku <ciąg_cyferek>.s do signon.txt, ale po tej operacji Firefox nie widzi żadnego hasła, więc mniemam, że może nie o to chodzi?
Ten plik ma "s" na końcu: signons.txt - może tu jest problem?
Trzeba także skopiować plik key3.db.
W ostateczności - hasła w Mozilli są zakodowane w Base64. W internecie aż roi się od programików (a nawet stron ze skryptami w JS) to kodowanie odszyfrowujących.
Na pocieszenie powiem, że Firefox 0.9 będzie posiadał (nightlies już mają) łatwy w obsłudze moduł importujący ustawienia z NN4, NN7, Mozilli, Opery i IE.
- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
Re: Mozia -> Firebird przenosiny
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-GB; rv:1.6) Gecko/20040113
Joanna pisze:
[ot - n!Kurier Poczty]
FAQ zaleca przegranie na tzw. "pałę" zawartości profilu z Mozilli. Zaiste przegranie: folderów: Mail, News, MailIMAP, oraz reszty głównego katalogu z Mozilli zadziałało. Więcej informacji: http://texturizer.net/thunderbird/faq.html#q2.2
- przepla
- Z nami od: 26 kwietnia 2003, 22:32
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8
Niestety wciaz nie dziala. Plik nazywal sie signons.txt, zrobilam po prostu literowke przy pisaniu na forum. Linii, o ktorej pisal joi_nz nie mam w prefs.js. Probowalam ja dodac, ale zniknela. Chyba tak sie nie da...
Wlasnie sprobowalam to edytowac przez about:config. Zaraz sprawdze, czy to dziala. Sprawa jest dziwna, bo hasla, ktore zachowywalam w mozi sie nie pojawiaja, ale jak juz je zachowam w Firefoxie, to zostaja zapamietane. Tymczasem podejrzalam pliczek signons.txt i nie wyglada na to, zeby sie jakos specjalnie zmienial.
Czy macie jeszcze jakies pomysly?
Aha, dodam tylko, ze szczerze mowiac wolalabym uniknac kopiowania profilu na pale, bo jest on juz bardzo stary i przeszedl wiele prob. Jest gigantyczny i zawiera wiele smieci. Dzieki przesiadce chcialam w nim troche posprzatac...
Asia
PS: key3.db tez juz skopiowalam.
Wlasnie sprobowalam to edytowac przez about:config. Zaraz sprawdze, czy to dziala. Sprawa jest dziwna, bo hasla, ktore zachowywalam w mozi sie nie pojawiaja, ale jak juz je zachowam w Firefoxie, to zostaja zapamietane. Tymczasem podejrzalam pliczek signons.txt i nie wyglada na to, zeby sie jakos specjalnie zmienial.
Czy macie jeszcze jakies pomysly?
Aha, dodam tylko, ze szczerze mowiac wolalabym uniknac kopiowania profilu na pale, bo jest on juz bardzo stary i przeszedl wiele prob. Jest gigantyczny i zawiera wiele smieci. Dzieki przesiadce chcialam w nim troche posprzatac...
Asia
PS: key3.db tez juz skopiowalam.
- Joanna
- Z nami od: 27 sierpnia 2002, 13:29
• Strona 1 z 1