Wielkosc czcionki w menu
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Wielkosc czcionki w menu
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040207 Firefox/0.8
Witam,
Dotej pory uzywalem Mozill 1.6 ale chcialem przestawic sie na FireFoxPL 0.8 i tu wyszedl mi taki problem: w mozilla wielkosc czcionki w menu sa male i ladne i wyglada na to ze sa pobierane z ustawiec KDE a w FireFox sa duze. Gdzie mozna zmienic wielkosc i rodzaj czcionki w menu FireFoxa?
Dotej pory uzywalem Mozill 1.6 ale chcialem przestawic sie na FireFoxPL 0.8 i tu wyszedl mi taki problem: w mozilla wielkosc czcionki w menu sa male i ladne i wyglada na to ze sa pobierane z ustawiec KDE a w FireFox sa duze. Gdzie mozna zmienic wielkosc i rodzaj czcionki w menu FireFoxa?
- PiotrS
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7b) Gecko/20040302 Firefox/0.8.0+
W sumie nie wiem, czy to sie tak robi, ale w katalogu firefoxa\chrome masz *.jary z ikonkami, ustawieniami itd. , mozesz poedytowac,. Ktos powinien Ci dokladniej pomoc.
- Senu
- Z nami od: 26 lutego 2004, 23:45
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.6) Gecko/20040207 Firefox/0.8
Wyglada na to ze to jest zwiazane z wersja firfoxPL ktory jest dostepny na www.firefox.pl. Sa tam wersje pod Linux dla GTK 2 lub 1 a ja uzywam KDE. Gdy pobralem orginalna wersje firefox 0.8 z strony www.mozilla.org wszystko jest OK z wielkoscia czcionek w menu. Widac wersje pod GTK wymagaj ustawic srodowiska GTK i nie pobieraja ustawiec systemowych z KDE (byc moze sie myle)
- PiotrS
Re: Wielkosc czcionki w menu
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7b) Gecko/20040308 Firefox/0.8.0+ (marcoos)
PiotrS pisze:Dotej pory uzywalem Mozill 1.6 ale chcialem przestawic sie na FireFoxPL 0.8 i tu wyszedl mi taki problem: w mozilla wielkosc czcionki w menu sa male i ladne i wyglada na to ze sa pobierane z ustawiec KDE a w FireFox sa duze. Gdzie mozna zmienic wielkosc i rodzaj czcionki w menu FireFoxa?
Wersja dla GTK1 pobiera ustawienia z Gnome 1.x, wersja dla GTK2 - z Gnome 2.x. Ustawia się to w centrum sterowania jednego lub drugiego Gnome. (Wielkości i rodzaj czcionek powinny być więc takie same w Mozilli i programach z Gnome).
- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7b) Gecko/20040308 Firefox/0.8.0+ (marcoos)
PiotrS pisze:OK wiec jak mam wywolac centrum sterowania GNOME jak uzywam KDE i nie mam zainstalowanego GNOME a tylko biblioteki GTK
KDE ma AFAIK gdzieś opcję "Zastosuj ustawienia dla
programów spoza KDE" czy jakoś tak. Nie używam KDE, więc nie pamiętam,
gdzie to jest.
- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i586; PL; rv:1.6) Gecko/20040113
Pod linuxem Mozilla 1.6 prawidłowo wyświetla strony.
Natomiast firefox 0.8 pl zupełnie inaczej je pokazuje, inne czcionki, ogólnie rozkład strony jest inny niż powinien być (ustawienia czcionek czerpie z KDE). Co zrobić aby firefox 0.8 pl wyświetlał strony jak mozilla 1.6?
Natomiast firefox 0.8 pl zupełnie inaczej je pokazuje, inne czcionki, ogólnie rozkład strony jest inny niż powinien być (ustawienia czcionek czerpie z KDE). Co zrobić aby firefox 0.8 pl wyświetlał strony jak mozilla 1.6?
- azirek
- Z nami od: 18 czerwca 2003, 11:47
• Strona 1 z 1