MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

flash+firefox +suse 9.0=problem...

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

flash+firefox +suse 9.0=problem...

Postautor: artur1 » 11 marca 2004, 18:14

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (compatible; Konqueror/3.1; Linux)

hej ludziska,
z gory chce powiedziec ze na linuxa przeszedlem przed 2 tygodniami dlatego mam niewiele pojecia o nim.....
wiec moj problem poega na tym zen ie da sie zainstalowas flasha do firefox...po zainstalowania firefox i odpaleniu jakies strony z flash pyta sie czy chce go zainstaolac ,wiec podaje ze tak wtedy idzie na strone macromedia tam zrzucam plugin do linuxa i odpalam installer,wtedy Konqueror pyta czy che odpalic program instalacyjny do flash ja podaje ze tak i nic sie nie dzieje okienko sie zamyka i koniec.............
podobnie jest z javy,ta instaluje sie bezposrednio w firefox wszystko przebiega bez problemu ,program podaje ze trzeba na nowo uruchomic firefoxa zeby java byla aktywna ....wiec robie to a tu nic nie ma ,java nie jest zainstalowana...........moze mi ktos dac jakas rade
mysle ze moze musze byc jako root zameldowany ale jesli to robie to mam calkiem inny desktop -----nie ma na nim moich programow.....
artur1

Z nami od: 11 marca 2004, 18:04

Re: flash+firefox +suse 9.0=problem...

Postautor: ravenus » 12 marca 2004, 10:53

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040227 Firefox/0.8

artur1 pisze:po zainstalowania firefox i odpaleniu jakies strony z flash pyta sie czy chce go zainstaolac ,wiec podaje ze tak wtedy idzie na strone macromedia tam zrzucam plugin do linuxa i odpalam installer,wtedy Konqueror pyta czy che odpalic program instalacyjny do flash ja podaje ze tak i nic sie nie dzieje okienko sie zamyka i koniec.............

hejka :]. co do problemu z flashem, to proponuję ściągnąc ze strony macromediia i zainstalować (pamiętaj, że wszystko robisz pod użytkownikiem root), najpierw jednak przeczytać readme w razie czego ;]

co do javy, to muszę się przyznać, ze nie próbowałem ;]
ravenus

Z nami od: 15 grudnia 2003, 18:20

Postautor: Ludwik » 12 marca 2004, 20:40

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040207 Firefox/0.8 (gazella)

http://mozillapl.org/pomoc/Macromedia_Flash_Player
http://mozillapl.org/pomoc/Java

I nie loguj się na roota w trybie graficznym, a jedynie tekstowym. Za pomocą "su".
Ludwik
Moderator

Z nami od: 10 marca 2003, 10:05

Wróć do Przeglądarka Firefox