MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

display: run-in

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Postautor: athantor » 11 marca 2004, 21:44

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7b) Gecko/20040311 Firefox/0.8.0+ (athantor)

Gedi pisze:Wracając do tego przykładu, to mam pytanko. Wszystko ok. wygląda w Mozilli, Operze a w IE, niestety :(, nie. Ale ja nie o tym. Dlaczego po zmianie rozszerzenia na *html Mozilla "sypie" CSS? Opera czegoś takiego nie robi. Czyżby Mozilla inaczej "rozumiała" CSS dla HTML i XHTML(jak to się ma do typu mime w sekcji META)?

Wersja dla przestarzałych pseudoprzeglądarek.
Obrazek Obrazek
athantor

Z nami od: 24 grudnia 2002, 15:22

Postautor: Domel » 11 marca 2004, 22:00

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113

marcoos pisze:Drobny szczegół. W notce W3C (tej, której nie uznajesz za prawomocną ;)) te typy są oznaczone jako "MAY", a application/xhtml+xml jako "SHOULD". :)

Tak ale to nie zmienia faktu ze mozna to zrobic, gozej by bylo jakby bylo MUST NOT lub SHOULD NOT (chociaz sam wiesz jakie jest moje zdanie).

marcoos pisze:Czy ja ściemniam mówiąc, że Hixie tak uważa? :D

Nie sciema jest to co Hixie napisal :)

Ale troche OT.
Domel

Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10

Postautor: Gedi » 12 marca 2004, 11:24

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98)

Ok, problem rozwiązałem wczoraj i rzeczywiście chodzi nie zupełnie o CDATA a o komentarze w CSS :). Nie mniej dużo się od Was dowiedziałem, wielkie dzięki. A tak na marginesie, dlaczego w Mozilli, kiedy jest DISPLAY: TABLE-ROW ona nie stosuje do takiego elementu koloru tła na przykład? Czy to błąd, czy zgodność ze specyfikacją? Pytam, bo np. Opera stosuje BACKGROUND dla takiego elementu.
To narazie tyle :), dzięki.
Gedi

Z nami od: 10 sierpnia 2003, 17:36

Postautor: KLAPEK » 12 marca 2004, 12:40

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113 --== MOZILLA RULLEZ ;-) ==--

Domel pisał że kolorki występują od wersji 1.7...
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05

Poprzednia

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony