MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

[css]top i margin-top, rozna interpretacja Mozi i Opery

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

[css]top i margin-top, rozna interpretacja Mozi i Opery

Postautor: Pitreck » 24 marca 2004, 01:26

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.6) Gecko/20040210 Firefox/0.8 (Pitreck)

Dyskusja przeniesiona z Win XP SP2 RC1

Problem jest tego rodzaju, ze moja strona inaczej prezentuje sie na IE oraz Operze (znaczy podobnie), a inaczej na Firefoksie/Mozilli. Chodzi tu o interpretacje wartosci top i margin-top, wyrazonych w pikselach. Najbardziej rzuca sie to w oczy na podstronach:
-pozostale
Odstep pomiedzy opisem Sunbirda a Composera, widoczny w Operze oraz IE(pomijam juz tutaj, ze w IE jest wiekszy odstep pomiedzy Fx'em a Sunbirdem). Mozilla oraz Opera/IE inaczej tez reaguja na zmiane wartosc margin-top dla "ramki" z nazwa podstrony. Roznie tez reaguja na zmiane margin-top na top. W jednym "ramka" idze go gory, w drugim na dol.
-narzedzia.
Tutaj wogole wszystko sie rozjezdza w pionie w IE i Operze.
Testowano na:
-Opera 7.50 preview 2
-Firefox 0.8 Final
-IE 6.0 pre SP2
"Zaczyna się nowy wyścig, ale starzy gracze jeszcze nie umieją zrozumieć, że toczyć się on będzie na zupełnie innym poziomie. Idzie tsunami, a niektórzy dalej zapatrzeni w ziemie stawiają na plaży zamki z piasku i kłócą się, czyj większy..." - Gandalf
Pitreck
Moderator

Z nami od: 28 listopada 2002, 20:17

Postautor: At124 » 24 marca 2004, 02:01

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.6) Gecko/20040113

Przepraszam, że tak z innej beczki :)

Mam małą uwagę dotyczącą Twojej strony: http://www.pitreck.civ.pl/pozostale.html

Jakoś razi mnie nazwanie odnośnika do projektu Mozilla Sunbird nazwą Strona domowa :) O wiele lepiej wyglądałaby nazwa Strona projektu lub Strona projektu Mozilla Sunbird, albo Strona domowa Mozilla Sunbird...

To subiektywne odczucie, ale strona domowa kojarzy mi się ze stroną domową, którą ktoś sobie powolutku dłubie, dla siebie, gdzieś na WP ;) Oczywiście nie ma w tym nic złego :wink:. Ta nazwa troszkę myli.
Pozdrawiam,
At124
At124

Z nami od: 22 września 2002, 21:31

Postautor: Pitreck » 24 marca 2004, 02:11

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.6) Gecko/20040210 Firefox/0.8 (Pitreck)

Teraz lepiej? :)
"Zaczyna się nowy wyścig, ale starzy gracze jeszcze nie umieją zrozumieć, że toczyć się on będzie na zupełnie innym poziomie. Idzie tsunami, a niektórzy dalej zapatrzeni w ziemie stawiają na plaży zamki z piasku i kłócą się, czyj większy..." - Gandalf
Pitreck
Moderator

Re: [css]top i margin-top, rozna interpretacja Mozi i Opery

Postautor: Domel » 24 marca 2004, 10:42

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113

Moglbys wszystko udokumentowac screenami, bo tak sobie patrze i nie moge wylapac wszsytkich trych roznic.
Domel

Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10

Postautor: athantor » 24 marca 2004, 15:41

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7b) Gecko/20040323 Firefox/0.8.0+ (athantor)

Domel pisze:Moglbys wszystko udokumentowac screenami, bo tak sobie patrze i nie moge wylapac wszsytkich trych roznic.

http://athantor.wz.cz/crap/mt.xhtml

U mnie opera wyświetla czerwone pudełko przesunięte o jakieś 10px w dół i tyle samo w lewo. Konqueror tylko w lewo...

Pitreck:
Strona w xhtml 1.1 nie może być serwowana jako text/html.
Obrazek Obrazek
athantor

Z nami od: 24 grudnia 2002, 15:22

Postautor: Pitreck » 24 marca 2004, 15:51

athantor pisze:Pitreck:

Heh, Domel na swej stronie napisal, ze od biedy mozna text/html. Application/xhtml+xml jest wymagane tylko dla stron z rozszerzeniem .xhtml...

---
No nie, chcialem wejsc na jego strone by poprzec me slowa dowodami, a tu "serwis w przebudowie" :evil:

[EDIT]
Spiesze sie to szkoly, wiec nie mam czasu dokladnie przestudiowac informacji na stronie W3C. Ale z tego co do tej pory wyszukalem, to nie ma nigdzie wymogu stosowania tego mime, jest tylko zalecenie i informacje, ze w celu zachowania kompatybilnosci mozna stosowac text/html. No i teraz nie wiem co robic, bo z tego co wyczytalem IE6 sobie z application/xhtml+xml nie radzi....
Pitreck
Moderator

Postautor: athantor » 24 marca 2004, 16:13

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7b) Gecko/20040323 Firefox/0.8.0+ (athantor)

Pitreck pisze:
athantor pisze:Pitreck:

Heh, Domel na swej stronie napisal, ze od biedy mozna text/html. Application/xhtml+xml jest wymagane tylko dla stron z rozszerzeniem .xhtml...

http://www.w3.org/TR/xhtml-media-types/ ... ml#summary

Tu rozszrzenie praktycznie nie ma nic do rzeczy. To szatański wynalzek M$ ;-) Od tego są typy MIME.

XHTML 1.1 powinien być parsowany parserem XML, a nie tag_soup, bo w tym wypadku, co go zastosowałeś, od html4.01 różni się tylko zamknięciami tagów...

Z niepoprawnym typem mime dla 1.1 można się pożegnać z MathML, czy SVG odwoływanymi się doń przez odpowiednie przestrzenie nazw.

AFAIK dokument też nie musi być well-formed.

Jak mówiłem będzie to zwykłe HTML z xhtmlowsko zamkniętymi znacznikami.

Pitreck pisze:[EDIT]
Ale z tego co do tej pory wyszukalem, to nie ma nigdzie wymogu stosowania tego mime, jest tylko zalecenie i informacje,

Coś cienko szukałeś :-]

Pitreck pisze:ze w celu zachowania kompatybilnosci mozna stosowac text/html.

Dla XHTML 1.0

Pitreck pisze:No i teraz nie wiem co robic, bo z tego co wyczytalem IE6 sobie z application/xhtml+xml nie radzi....

application/xhtml+xml dla XHTML 1.1
text/html dla starszych, w celu zachowania kompatybilności dla updaterów systemu.

----
<Domel_nie_patrz>
http://marcoos.jogger.pl/comment.php?ei ... tid=200402
</Domel_nie_patrz> ;-)
Obrazek Obrazek
athantor

Postautor: Pitreck » 24 marca 2004, 16:37

Cholercia, niechcacy wyszedlem na numeromaniaka :P

athantor pisze:Coś cienko szukałeś :-]

Bo w pospiechu, znalazlem te strone co mi podales, ale do tej tabelki jeszcze nie doszedlem. Zatrzymalem sie na rozdziale 3.2 z opisem
application/xhtml+xml
Znalazlem tez to:
http://www.w3.org/People/mimasa/test/xh ... es/results

athantor pisze:
Pitreck pisze:ze w celu zachowania kompatybilnosci mozna stosowac text/html.

Dla XHTML 1.0

To by sie zgadzalo, bo strona Domela bardziej traktowala o XHTML 1.0...

---
Sprawdzilem lokalnie jak sobie ze zmienionym mime radzi moj IE6 pre SP2. Sczerze mowiac nie zauwazylem roznicy w wyswietlaniu strony, wiec chyba po powrocie ze szkoly pozmieniam mime na stosowne. Dzieki za "uswiadomienie" :)
Pitreck
Moderator

Postautor: Domel » 24 marca 2004, 16:56

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113

athantor pisze:XHTML 1.1 powinien być parsowany parserem XML, a nie tag_soup, bo w tym wypadku, co go zastosowałeś, od html4.01 różni się tylko zamknięciami tagów...

Tak jakby XHTML 1.0 nie musial :P

athantor pisze:Z niepoprawnym typem mime dla 1.1 można się pożegnać z MathML, czy SVG odwoływanymi się doń przez odpowiednie przestrzenie nazw.

Nieprawda.

athantor pisze:AFAIK dokument też nie musi być well-formed.

Nieprawda. ;)

athantor pisze:Jak mówiłem będzie to zwykłe HTML z xhtmlowsko zamkniętymi znacznikami.

Nieprawda (heh jak fajnie ze nie musze pisac tylko Ctrl + C :D )

athantor pisze:Dla XHTML 1.0

Polowiczna nieprawda.

athantor pisze:<Domel_nie_patrz>
</Domel_nie_patrz> ;-)

Juz widzialem i to dwoma komentarzami ponizej skomentowalem (jesli ktos chce poznac prawde niech przeczyta ;) ).

A teraz ogolnie. Warto odpowiedziec siebie na pytanie czy chcem zeby strona byla zgodna z W3C czy z XHTML-em? Jesli to drugie to typ MIME moze mi naskoczyc :)
Jeszcze inne pytanie: czy chcem przestrzegac rekomendacji czy wszystkiego co jest na w3.org i ma biale tlo :) ? Jesli to pierwsze to rowniez mi MIME moze naskoczyc :)

Podsumowujac. W Specyfikacji XHTML 1.1 (to samo zreszta w XHTML 1.0) i w XML 1.0 (drugie i pierwsze wydanie), XML 1.1 nie ma nic o typach MIME. Zostalo wydane tylko zalecenie (podkreslam zalecenie _nie obowiazek_) w postaci notki (jesli ktos niewiezy ze tak jest to niech zapozna sie z definicja).
Domel

Postautor: athantor » 24 marca 2004, 18:56

Domel pisze:
athantor pisze:XHTML 1.1 powinien być parsowany parserem XML, a nie tag_soup, bo w tym wypadku, co go zastosowałeś, od html4.01 różni się tylko zamknięciami tagów...

Tak jakby XHTML 1.0 nie musial :P

To domyślnie jest ;-)

Domel pisze:
athantor pisze:Z niepoprawnym typem mime dla 1.1 można się pożegnać z MathML, czy SVG odwoływanymi się doń przez odpowiednie przestrzenie nazw.

Nieprawda.

Mozilla jest zepsuta:
http://athantor.wz.cz/crap/ns.xhtml
http://athantor.wz.cz/crap/ns.html

Domel pisze:
athantor pisze:AFAIK dokument też nie musi być well-formed.

Nieprawda. ;)

Mozilla jest zepsuta:
http://athantor.wz.cz/crap/wf.html
http://athantor.wz.cz/crap/wf.xhtml

;-)

Domel pisze:
athantor pisze:Jak mówiłem będzie to zwykłe HTML z xhtmlowsko zamkniętymi znacznikami.

Nieprawda (heh jak fajnie ze nie musze pisac tylko Ctrl + C :D )

A czym się różni dokładnie?

Domel pisze:
athantor pisze:Dla XHTML 1.0

Polowiczna nieprawda.

Ale połowicznie prawda ;-)

Domel pisze:
athantor pisze:<Domel_nie_patrz>
</Domel_nie_patrz> ;-)

Juz widzialem i to dwoma komentarzami ponizej skomentowalem (jesli ktos chce poznac prawde niech przeczyta ;) ).

Wiem, wiem :-)

Domel pisze:Podsumowujac. W Specyfikacji XHTML 1.1 (to samo zreszta w XHTML 1.0) i w XML 1.0 (drugie i pierwsze wydanie), XML 1.1 nie ma nic o typach MIME. Zostalo wydane tylko zalecenie (podkreslam zalecenie _nie obowiazek_) w postaci notki (jesli ktos niewiezy ze tak jest to niech zapozna sie z definicja).

Jednak ze złym typem mime nic ikshateemlowskie nie działa...
Obrazek Obrazek
athantor

Postautor: Domel » 24 marca 2004, 19:10

Tak, jest zepsuta. Notacja uzywa w kodzie spelnia specyfikacje XML-a i XML Names.

Tak, jest zepsuta ale zle przyklady podales. Well-formed z definicji nie moze zawierac DTD.

athantor pisze:A czym się różni dokładnie?

Tysiacami zasad. Poczawszy od
bialych znakach a skonczywszy na instrukcjach przetwazania. Nie pros mnie o calosc bo zajelo by to 10 stron.

athantor pisze:Jednak ze złym typem mime nic ikshateemlowskie nie działa...

A to juz nie jest wina W3C.
Domel

Postautor: athantor » 24 marca 2004, 19:31

Domel pisze:

Tak, jest zepsuta. Notacja uzywa w kodzie spelnia specyfikacje XML-a i XML Names.

Mozilla sux ;-)

Domel pisze:

Tak, jest zepsuta ale zle przyklady podales. Well-formed z definicji nie moze zawierac DTD.

Wtedy to nie będzie xhtml, tylko quirksowe coś.

Poza tym, przy text/html, można użyć wszytskiego HTMLowego stąd nie powodując zatrzymania parsowania lub powodując potraktowanie jak w HTMLu. Przynajmniej pod gecko i operą.
Konqueror jakiś dziwny jest i nie zatrzymuje parsowania :-?

Domel pisze:
athantor pisze:A czym się różni dokładnie?

Tysiacami zasad. Poczawszy od
bialych znakach a skonczywszy na instrukcjach przetwazania. Nie pros mnie o calosc bo zajelo by to 10 stron.

Tym?

Domel pisze:
athantor pisze:Jednak ze złym typem mime nic ikshateemlowskie nie działa...

A to juz nie jest wina W3C.

A czy ja winię w3c? Mówię tylko o różncach w działaniu, podobnych we wszystkich przeglądarkach.
Obrazek Obrazek
athantor

Postautor: Domel » 24 marca 2004, 19:56

athantor pisze:Wtedy to nie będzie xhtml, tylko quirksowe coś.

Nie raz juz to pisalem, ze nie nie ma takiego czegos quirk, trzymajmy sie tego co jest standardem W3C a nie zmowa producentow przegladarek.

athantor pisze:Tym?

Tez ale generalnie chodzi o cos wardziej wgryzionego w skladnie. Np to.

athantor pisze:Mówię tylko o różncach w działaniu, podobnych we wszystkich przeglądarkach.

No to zdecyfuj sie czy mowisz o W3C MIME czy o przegladarkowym MIME. Zwroc uwage jaki poczatkowy temat zostal zocony...
Domel

Postautor: athantor » 24 marca 2004, 20:58

Domel pisze:
athantor pisze:Wtedy to nie będzie xhtml, tylko quirksowe coś.

Nie raz juz to pisalem, ze nie nie ma takiego czegos quirk, trzymajmy sie tego co jest standardem W3C a nie zmowa producentow przegladarek.

Więc co? Jakie jest domyślne DTD, czy coś? Coś przeca być musi.

Domel pisze:
athantor pisze:Tym?

Tez ale generalnie chodzi o cos wardziej wgryzionego w skladnie. Np to.

Aha, dziękuję z informację.

Domel pisze:
athantor pisze:Mówię tylko o różncach w działaniu, podobnych we wszystkich przeglądarkach.

No to zdecyfuj sie czy mowisz o W3C MIME czy o przegladarkowym MIME.

Nie ma czegoś takiego jak W3C MIME, pczy przeglądarkowe MIME. MIME jest jedno jasno opisane w RFC. Ja mówię o działaniu podobnym we wszystkich przeglądarkach.

Domel pisze:Zwroc uwage jaki poczatkowy temat zostal zocony...

Nie ja zacząłem (jeśli dobrze się domyśliłem znaczenia słowa 'zocić') :-]
Obrazek Obrazek
athantor

Postautor: Domel » 24 marca 2004, 21:49

athantor pisze:Więc co? Jakie jest domyślne DTD, czy coś? Coś przeca być musi.

Po pierwsze nie musi. Po dugie nie ma czegos takiego jak domysle DTD. Szczegolnie ze Transitional utozsamiant z guirks ma identyczna skladnie jak Strict, tylko ze ma zdefiniowanych kilka dodatkowych znacznikow i atrybutow. Niestety tworcy przegladarek pokazali temu srodkowy palec. Zrozum najwyzej w chierarchi jest W3C i jesli zadna przegladrka nie spelnia wymagan W3C nie mozna podejmowac tematu, bo on jest poprostu nieaktualny, nie dotyczy oprogramowania a jedynie tego co mozna sobe wyobrazic w bujnej wyobrazni :)

athantor pisze:Nie ma czegoś takiego jak W3C MIME, pczy przeglądarkowe MIME. MIME jest jedno jasno opisane w RFC.

Doklanie ale jest jego interpretowanie juz nie. Po za tym nie w jedym RFC tylko w kilku RFC-kach. ;)

athantor pisze:Ja mówię o działaniu podobnym we wszystkich przeglądarkach.

No wiec zadna przegladarka nie robi tego dobrze. Czyli zadna nie jest zgodna z W3C. O czym jest wogole mowa? Skoro jest proste zdanie wszystkie przegladarki robia to zle i koniec nie ma o czym mowic. Zrozum to, juz i tak powstalo za kilka niepotrzebnych postow wynikajacych z tego ze nie mozesz tego zrozumiec.

athantor pisze:Nie ja zacząłem (jeśli dobrze się domyśliłem znaczenia słowa 'zocić') :-]

Zaczoles i wciaz zaczynasz. Nie chcesz albo nie potrafisz zrozumiec. Bo jakbys rozumial to w tym watku zadngo Twojego postu by nie mylo (mowie o tematyce MIME). A co do samego zaczecia to Ty zaczoles ten temat i to Ty napisales na ten temat pierwszy post (zauwaz ze moj pierwszy post nie ma mial nic wspolnego z MIME.).

Proponuje zebys zakonczyl wreszcie ten temat bo nie chce mi sie powtarzac. Jesli chcesz wiecej na ten temat poczytaj to co pisalem w innych watkach, bo mam wrazenie ze celowo to pomijasz.
Domel

Postautor: athantor » 24 marca 2004, 23:49

Domel pisze:
athantor pisze:Więc co? Jakie jest domyślne DTD, czy coś? Coś przeca być musi.

Po pierwsze nie musi. Po dugie nie ma czegos takiego jak domysle DTD. Szczegolnie ze Transitional utozsamiant z guirks ma identyczna skladnie jak Strict, tylko ze ma zdefiniowanych kilka dodatkowych znacznikow i atrybutow.

No i bangla. Dziękuję za informację.

Domel pisze:
athantor pisze:Nie ma czegoś takiego jak W3C MIME, pczy przeglądarkowe MIME. MIME jest jedno jasno opisane w RFC.

Doklanie ale jest jego interpretowanie juz nie. Po za tym nie w jedym RFC tylko w kilku RFC-kach. ;)

A czy ja pisałem, że w jednym? :P AFAIK nie ma liczby mnogiej od skrótu "RFC".

Domel pisze:

No wiec zadna przegladarka nie robi tego dobrze. Czyli zadna nie jest zgodna z W3C. O czym jest wogole mowa? Skoro jest proste zdanie wszystkie przegladarki robia to zle i koniec nie ma o czym mowic. Zrozum to, juz i tak powstalo za kilka niepotrzebnych postow wynikajacych z tego ze nie mozesz tego zrozumiec.

Na litość boską! Domel! A czy ja gdzieś się upieram, że jakakolwiek przeglądarka robi to dobrze? Mówię tylko, że inaczej reagują na różne typy MIME. Wiem, że nie jest to poprawne. NIE OCENIAM. Stwierdzam fakt. A to różnica. Spora różnca...

Domel pisze:
athantor pisze:Nie ja zacząłem (jeśli dobrze się domyśliłem znaczenia słowa 'zocić') :-]

Zaczoles i wciaz zaczynasz. Nie chcesz albo nie potrafisz zrozumiec.

Domel, ale gdzie?! No pokaż mi proszę gdzie piszę, że jakakolwiek przeglądarka robi poprawnie działając tak jak działa?

Domel pisze:Bo jakbys rozumial to w tym watku zadngo Twojego postu by nie mylo (mowie o tematyce MIME). A co do samego zaczecia to Ty zaczoles ten temat i to Ty napisales na ten temat pierwszy post (zauwaz ze moj pierwszy post nie ma mial nic wspolnego z MIME.).

A teraz spójrz jeszcze raz:

Ja mówię "przeglądarki regują inaczej" - Ty słyszysz: "jak to dobrze, że przeglądaki reagują inaczej i na dodatek to wszystko przez cholerne W3C".

Domel, proszę, otwórz oczy i łaskawie odszukaj fragment w którum w jakikolwiek sposób oceniłem W3C, przeglądarki, fakt innej reakcji. Cokolwiek! Co? Nie ma? OMG. :o Więc o czym to myśmy mówili... aha...

Domel pisze:Proponuje zebys zakonczyl wreszcie ten temat bo nie chce mi sie powtarzac. Jesli chcesz wiecej na ten temat poczytaj to co pisalem w innych watkach, bo mam wrazenie ze celowo to pomijasz.

EOT, nie z z w/w opisanego powodu, a z tego że zacząłeś osobiste wycieczki, a to nie jest zbyt miłe i uprzejme, oraz przez to, że każdą moją wypowiedź traktujesz jako atak na W3C. :cry:

Ale mimo to dziękuję, za cenne informacje.
Obrazek Obrazek
athantor

Postautor: Domel » 25 marca 2004, 00:12

athantor pisze:A czy ja pisałem, że w jednym? :P AFAIK nie ma liczby mnogiej od skrótu "RFC".

No to byl zart :)

Domel pisze:

athantor pisze:Stwierdzam fakt. A to różnica. Spora różnca...

To tak jak ja :)

athantor pisze:Domel, ale gdzie?! No pokaż mi proszę gdzie piszę, że jakakolwiek przeglądarka robi poprawnie działając tak jak działa?

i
athantor pisze:Domel, proszę, otwórz oczy i łaskawie odszukaj fragment w którum w jakikolwiek sposób oceniłem W3C

No to po co podajesz link do artykulu, z ktorym sie kompletnie nie zgadzasz i wiesz ze jest w opozycji to tego co chcciales przekazac dla Pitrecka? Athantor, badz konsekwentny albo w tym temacie jestes za Marcoosem albo za mnia, nie mozesz popierac nas obu bo to tak jakbys lubil Mozille i nielubil jednoczesnie :)

athantor pisze:Ja mówię "przeglądarki regują inaczej" - Ty słyszysz: "jak to dobrze, że przeglądaki reagują inaczej i na dodatek to wszystko przez cholerne W3C".

Nie, Ty wyglaszasz teksty w stylu "Z niepoprawnym typem mime dla 1.1 można się pożegnać z MathML, czy SVG odwoływanymi się doń przez odpowiednie przestrzenie nazw. "
A co najdziwniejsze ze ja tez co Ciagle pisze ze "przegladarki reaguja inaczej" a Twoje wypowiedzi odbieram, tak ze pochwalasz niejako zachowanie przegladarek (gdy napotkaja na "nieodpowiedni" MIME to maja juz go inaczej parsowac). Ty natomiast odbierasz tak samo moje :D

athantor pisze:EOT, nie z z w/w opisanego powodu, a z tego że zacząłeś osobiste wycieczki

Nie, no nie przesadzaj nie uzylem i nigdy nie uzyje zadnego zwrotu niezwiazanego z tematem i sierowanej do Twojej osoby.

athantor pisze:a to nie jest zbyt miłe i uprzejme, oraz przez to, że każdą moją wypowiedź traktujesz jako atak na W3C. :cry:

A uwazasz, ze mile jest to, ze po raz n-ty powtarzam to samo, popieram argumentami, podaje przyklady, rozwijam, opisuje, analizuje (czesto musze sam bardzo dlugo wracac do DTD, zeby sprawdzic czy przypadkiem dobrze pamietam i zeby nie wprowadzic miedzy innymi Ciebie w blad). Naprawde nic przyjemnego, identyczna rozmowe odbylem przeciez z Marcoosem na tym forum, co co jeszcze raz to samo? Juz nie mowiac o innych watkach w ktorym znalazly sie fragmenty wyjasniajace to wszystko.
Domel

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony