MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

CHIP: Nie używaj Internet Explorera

Propagowanie produktów z rodziny Mozilli

Moderator: Pomocy?!

CHIP: Nie używaj Internet Explorera

Postautor: zwierz » 25 marca 2004, 20:38

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.6) Gecko/20040207 Firefox/0.8

CHIP pisze:Jeśli możesz, nie używaj do transakcji Internet Explorera. W Mozilli i Operze "dziury" znajdowane są dużo rzadziej. Pamiętajcie o aktualizacji tych aplikacji

To jedna z porad "Jak chronić e-konto" o przechwytywaniu haseł do kont bankowych (CHIP 4/2004). Świetne do cytowania dla ludzi użerających się z MSIE-bankami
zwierz
Moderator

Z nami od: 31 sierpnia 2003, 10:13

Re: CHIP: Nie używaj Internet Explorera

Postautor: kell » 26 marca 2004, 06:58

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686) Gecko/0 Galeon/1.3.4

zwierz pisze:To jedna z porad "Jak chronić e-konto" o przechwytywaniu haseł do kont bankowych (CHIP 4/2004). Świetne do cytowania dla ludzi użerających się z MSIE-bankami

Hmm, z tym przechowywaniem numerow w przeglarce to tez nie warto przesadzac z bardziej "ludzkich powodow". Swego czasu moje haslo do konta to byl ciag liczb, ktory wpisalem w Moz, jaki potem mialem problem by sobie przypomniec te liczby by zmienic haslo na latwiejsze do zapamietania:)
Z tymi ms-bankami, to najlepiej zmienic bank. Bez przesady, mamy rok 2004, napisanie porzadnej web-app przy obecnej masie narzedzi, bez javy po stronie uzytkownika nie wymaga zadnej specjalnej wiedzy, moze poza zatrudnieniem kompetentnej osoby.
kell

Postautor: kell » 26 marca 2004, 07:00

UHM! A to dobre, Epiphany 1.2.0 przedstawia sie jako Galeon..
kell

Postautor: zwierz » 26 marca 2004, 07:18

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.6) Gecko/20040207 Firefox/0.8

kell pisze:Hmm, z tym przechowywaniem numerow w przeglarce to tez nie warto przesadzac z bardziej "ludzkich powodow". Swego czasu moje haslo do konta to byl ciag liczb, ktory wpisalem w Moz, jaki potem mialem problem by sobie przypomniec te liczby by zmienic haslo na latwiejsze do zapamietania:)

Wystarczy taki ciąg cyfr zapamiętać jako tekst - zerknij na telefon - każda cyfra odpowiada kilku literom.. Zamieniasz hasło cyfrowe w pamięci na lliterowe - i po problemie.
zwierz
Moderator

Z nami od: 31 sierpnia 2003, 10:13

Postautor: kell » 26 marca 2004, 08:21

zwierz pisze:Wystarczy taki ciąg cyfr zapamiętać jako tekst - zerknij na telefon - każda cyfra odpowiada kilku literom.. Zamieniasz hasło cyfrowe w pamięci na lliterowe - i po problemie.

latwo powiedziec, trudniej zrobic:) szczegolnie gdy ma sie wiecej hasel do zapamietania. poza tym, ja mam czesto problem z przypomnieniem sobie wlasnego numeru telefonu a ty mi mowisz o hasle do konta:)))
kell

Postautor: Pitreck » 26 marca 2004, 12:03

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.6) Gecko/20040210 Firefox/0.8 (Pitreck)

->kell
Troche offtopicznie, ale...
http://www.romanlab.com/apw/index.html
Lepszego narzedzia nie znam.
"Zaczyna się nowy wyścig, ale starzy gracze jeszcze nie umieją zrozumieć, że toczyć się on będzie na zupełnie innym poziomie. Idzie tsunami, a niektórzy dalej zapatrzeni w ziemie stawiają na plaży zamki z piasku i kłócą się, czyj większy..." - Gandalf
Pitreck
Moderator

Z nami od: 28 listopada 2002, 20:17

Wróć do Promocja