MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Mozilla i proxy

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Mozilla i proxy

Postautor: Fiodor » 05 września 2002, 14:35

Przeglądarka: -

Witam !
Mam male pytanlo co do Menadzera Haseł w Mozzili. Czy konieczne jest logowanie się na proxy za każdym razem(ISA server). Czy możliwe jest jednorazowe wpisanie hasła bez ponownego wpisywania go przy kazdorazowym uruchomieniu Mozilli. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Fiodor

Postautor: GabrielBaines » 05 września 2002, 20:43

Mmmm, proxy z autenytykacją - fascynujące. Możesz prosze napisać trochę wiecej jak to działa? Czy przy pierwszym połączeniu proxy wysyła 407 Proxy Authentication Required i Mozilla odpala okienko do wpisania username i password jak przy Basic Authentication?

==
Gabriel
GabrielBaines
Moderator

Z nami od: 05 marca 2002, 21:42

Re: Mozilla i proxy

Postautor: GabrielBaines » 10 września 2002, 20:30

Fiodor pisze:Mam male pytanlo co do Menadzera Haseł w Mozzili. Czy konieczne jest logowanie się na proxy za każdym razem(ISA server). Czy możliwe jest jednorazowe wpisanie hasła bez ponownego wpisywania go przy kazdorazowym uruchomieniu Mozilli.

Nie jestem pewien na 100%, ale po krótkim zbadaniu sprawy wygląda na to, że nie jest to w tym momencie możliwe. Wynika to stąd, że Password Manager w ogóle nie obsługuje uwierzytelniania na poziomie protokołu HTTP. W szczególności zgłoszony jest RFE #117592 postulujący obsługe Basic Auth przez Password Manager.

Wpiszę sobie obsługę Proxy Authentication na listę todo Proctora, ale nie obiecuję że coś z tego będzie :wink: No i wciąż czekam na odpowiedź jak to twoje proxy działa; czy rzeczywiście chodzi o Proxy Authentication.

==
Gabriel
GabrielBaines
Moderator

Z nami od: 05 marca 2002, 21:42

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite