Zawsze chciałem by osiągnęła sukces...
Ale już ukazały się artykuły http://nt.interia.pl/szukaj/news?inf=497400 teraz nawet onetowi nie chce się przejmować reklamą na layerach... wieć szczerze mówiąc wolę być w miejszości która jednak bedzie potrafiła się skutecznie odciąć od nachalnego marketingu. A jak mozilla padnie ofiarą 10%... to onet też będzie wstawiał takie jebitne reklamy na całą stronę jak teraz w exploiterze.
Nie chce propagowania mozilli
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Nie chce propagowania mozilli
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; PL; rv:1.6) Gecko/20040113
- mm
- Z nami od: 23 października 2002, 19:23
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
Co to ma wspólnego z propagowaniem Mozilli? Panika wśród reklamodawców używających pop-upów wynika przede wszystkim z tego, że niedługo IE dostanie funkcję blokowania wyskakujek. Mozilla wciąż ma marginalny udział w rynku. Poza tym - jak słusznie zauważył autor artykułu, na każdą technologię jest antytechnologia. Reklamodawcy prędzej, czy później zrozumieją, że internauci po prostu nie chcą wyskakujek.
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Re: Nie chce propagowania mozilli
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
Eeee, nie panikuj
Mozillę, w przeciwieństwie do IE, piszą użytkownicy tej przeglądarki, nie związani żadną polityką firmy macierzystej. Większość z nich nie lubi reklam, więc szybko pojawią się blokady do tych nowych sposobów reklamowania. Zawsze będziemy o krok z przodu
PS. Pozwoliłem sobie przenieść temat z forum "programowanie"...
Interia pisze:Przynajmniej do czasu, aż powstaną blokady blokujące blokady blokad...
Mozillę, w przeciwieństwie do IE, piszą użytkownicy tej przeglądarki, nie związani żadną polityką firmy macierzystej. Większość z nich nie lubi reklam, więc szybko pojawią się blokady do tych nowych sposobów reklamowania. Zawsze będziemy o krok z przodu
PS. Pozwoliłem sobie przenieść temat z forum "programowanie"...
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Re: Nie chce propagowania mozilli
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
Wobec tego proponuje, po przekroczeniu progu 5% procent popularności, zrobić kampanie negatywną. Mogę przygotować parę haseł szkalujących Mozillę na tę ewentualność. Jak popularność spadnie do 2.5% trzeba znowu promować bo banki nas oleją. Myślę, że widełki 2.5% do 5% są odpowiednie, bo chodzi o to aby ignorowały nas AdServery a nie reszta.
Napiszmy o tym do mozilla.org, może włączą to do Road Map?
Napiszmy o tym do mozilla.org, może włączą to do Road Map?
- jasiu
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7b) Gecko/20040421
W Mozilli jest AdBlock, który dobrze spełnia swoje funkcje (chyba większość i tak go zna). Ja bym się tam nie przejmował reklamami...
Dziwi mnie tylko dlaczego nie dodano go do MozilliPL, a jest np. Podgląd Nagłówków HTTP - coś co ZU jest niepotrzebne (o ile dobrze pamiętam, bo od wersji 1.6 upłynęło trochę czasu). Gdyby komuś to przeszkadzało to AdBlock mógłby być standardowo wyłączony lub 'odptaszony' w instalatorze...
Dziwi mnie tylko dlaczego nie dodano go do MozilliPL, a jest np. Podgląd Nagłówków HTTP - coś co ZU jest niepotrzebne (o ile dobrze pamiętam, bo od wersji 1.6 upłynęło trochę czasu). Gdyby komuś to przeszkadzało to AdBlock mógłby być standardowo wyłączony lub 'odptaszony' w instalatorze...
- gajownik
- Z nami od: 31 sierpnia 2003, 22:22
• Strona 1 z 1