Problem z Kurierem Poczty
Moderator: Pomocy?!
Problem z Kurierem Poczty
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98)
Mam problem z Kurierem Poczty. Przy korzystaniu z mojego konta z Onetu nie moge wysylac wiadomosci chociaz wlaczylem autoryzacje. Wyswietla sie komunikat:
Wysylanie wiadomosci nie powiodlo sie.
Wysylanie wiadomosci nie powiodlo sie, poniewaz laczenie z serwerem poczty wychodzacej SMTP smtp.poczta.onet.pl bylo niemozliwe. Serwer moze byc niedostepny lub moze odrzucac polaczenia. Nalezy sprawdzic poprawnosc ustawien serwera poczty wychodzacej w Konfiguracji kont Kuriera Poczty, a nastepnie sprobowac ponownie lub skontaktowac sie z administartorem sieci.
Sprawdzilem ustawienia i sa odpowiednie tak wiec co mam zrobic ?
Prosze o pomoc
Pozdrawiam
Emil Sekula
[/url][/list]
- Ziomo
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040207 Firefox/0.8
- Ludwik
- Moderator
- Z nami od: 10 marca 2003, 10:05
Problem z wysylaniem poczty
- Ziomo
Re: Problem z wysylaniem poczty
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8a) Gecko/20040518 Firefox/0.8.0+
Ziomo pisze:Tak. Dokladnie tak mam skonfigurowane wiec gdzie lezy problem ?
nie wlaczyles przypadkiem szyforwania?
- Gość
Re: Problem z wysylaniem poczty
- Ziomo
Walczyłem z tym i u mnie zadziałało...
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.7) Gecko/20040514
2. Po włączeniu autoryzacji SMTP Mozilla pyta się o hasło użytkownika. Musisz je podać - to jest to samo hasło, co do ściągania poczty. Może ewentualnie zapamiętać je w Menedżerze haseł.
3. W tym momencie poczta na Onecie działa mi bez problemu.
4. Nie testowałem, czy punkt 1 jest konieczny, może kiedyś...
katoda(znaczek)poczta.onet.pl
(znaczek)=@
- Katoda
- Z nami od: 12 września 2002, 13:42
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.7) Gecko/20040514
bohun pisze:Mam podobny problem w dodatku w menadzerze haseł nie mam hasła dostępu do Onetu i nie umiem go dodać proszę o pomoc
Hasła nie dodajesz, tylko je zapamiętujesz. W momencie ustawienia opcji "używaj użytkownika i hasła" w Mozilli przy próbie wysyłania poczty Mozilla prosi Cię o podanie hasła. Okienko do podawania tegoż hasła ma checkbox "Zapamiętaj hasło w Menedżerze haseł", jego zaznaczenie spowoduje zapamiętanie hasła i automagiczne jego podawanie przez Mozillę, bez potrzeby twojej reakcji.
(znaczek)=@
- Katoda
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
bohun pisze:to nie takie proste serwer odrzuca moje połączenie bez możliwości dodania hasła
A masz w ogóle włączone podawanie użytkownika i hasła w ustawieniach SERWERA SMTP ???
(znaczek)=@
- Katoda
Konfiguracja SMTP dla dwóch kont
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.6) Gecko/20040113
Pzdr
- Caleb9
Re: Konfiguracja SMTP dla dwóch kont
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040207 Firefox/0.8
Caleb9 pisze:Da się skonfigurować SMTP różnie dla różnych kont w mozilli 1.6? Mam dwa maile na onecie i jak skonfigurowałem SMTP loginem jednego z nich to z drugiego rzecz jasna już nie mogę wysyłać, a nie chce mi sie przekonfigurowywać tego za każdym razem gdy wysyłam wiadomość. Jest jakaś możliwość czy trzeba zaczekać na kolejną wersję mozilli?
Dodaj drugi raz serwer SMTP onetu, i skonfiguruj go pod te drugie konto. Potem w konfiguracji serwerów tego konta przypisz go do odpowiedniego serwera SMTP ("Zaawansowane i SMTP...").
- Ludwik
- Moderator
- Caleb9
Anonymous pisze:Witam!
Mam dokładnie ten sam problem. Tzn pocztę program pobiera bez problemu ale z wytsłaniem jest komunikat jak u ziomo. Włączyłem autoryzację i wyłączyłem szyfrowanie. To samo. Mam konto na Onecie.
Bardzo dokładnie sprawdź czy zrobiłeś wszystko dokładnie tak jak jest tu opisane - http://poczta.onet.pl/autoryzacja/index.html#kurier
Pamiętaj, że twój identyfikator to PEŁEN e-mail.
- Ludwik
- Moderator
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.6) Gecko/20040113
Ludwik pisze:Anonymous pisze:Witam!
Mam dokładnie ten sam problem. Tzn pocztę program pobiera bez problemu ale z wytsłaniem jest komunikat jak u ziomo. Włączyłem autoryzację i wyłączyłem szyfrowanie. To samo. Mam konto na Onecie.
Bardzo dokładnie sprawdź czy zrobiłeś wszystko dokładnie tak jak jest tu opisane - http://poczta.onet.pl/autoryzacja/index.html#kurier
Pamiętaj, że twój identyfikator to PEŁEN e-mail.
Popatrzyłem. W polu Nazwa serwera miałem smpt.poczta.onet.pl zamiast smtp.poczta.onet.pl
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5
- Nowy...
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite