MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Problem z dodatkiem do Fx 0.8

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Problem z dodatkiem do Fx 0.8

Postautor: XXL » 24 czerwca 2004, 16:03

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8

Nie wiem co sie dzieje ale dodatek Text Links 0.2 po instalacji nie działa, kiedyś istalowałem wersje która nie była jeszcze przystosowana do Fx 0.9 i wszystko ładnie działało, teraz nie wiem co sie dzieje, jest napisane ze instalacja przebiegła poprawnie i dodatek będzie działał po ponownym uruchomieniu przeglądarki, niestety tak sie nie dzieje :( , sprawdzałem na 2 kompach, przeinstalowywałem Fx, z usunięciem profilu włącznie, nie pomogło. Czy ktoś wie co moze byc tego przyczyną ?

Linki do dodatku:
Strona na mozilla org: TU
Bezpośredni link do instalki: TU
Strona twórcy: TU
XXL

Postautor: XXL » 25 czerwca 2004, 21:36

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8

Haloł, fajnie by było gdyby ktoś zainteresował się tym problemem, jeżeli ktoś może to niech sprawdzi czy po instalacji na Fx 0.8 dodatek działa, zainstalowałem go na nowym systemie ze świeżym Fx 0.8 na pokładzie i nie działa. HELP , nie mogę rzyć bez tego dodatku :wink:

Pozdro.
XXL

Postautor: XXL » 25 czerwca 2004, 22:30

To polska wersja tego dodatku, również nie działa z Fx 08PL
http://mozillapl.org/rozszerzenia/nawigacja_na_stronach/odnosniki_tekstowe
XXL

Postautor: lenrock » 25 czerwca 2004, 22:31

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9 Mnenhy/0.6.0.101

autor zle dostosował skrypt instalacyjny dla Mozilli i straych FXów , ściągnij to xpi na dysk , otwórz go jakimś programem do otwierania zipów (bo xpi jest pakowany tak jak zip) , wyciągasz install.js edytujesz go w jakimś edytorze , moze być notatnik i zamieniasz linijkę 6:
Kod: Zaznacz cały
const APP_JAR_FILE = "chrome/textlink.jar";

na
const APP_JAR_FILE = "textlink.jar";

oraz linijkę :
var err = addFile(APP_PACKAGE, APP_VERSION, APP_JAR_FILE, chromef, null)

na
var err = addFile(APP_PACKAGE, APP_VERSION, "chrome/"+APP_JAR_FILE, chromef, null)
potem spakuj install.js z powrotem do tego XPi i go zainstaluj.
Powstało dziś tłumaczenie tego dodatku (by Piecu), więc jutro już pewnie będzie w wersji poprawionej i nie bedzie trzeba samemu grzebać w xpi http://mozillapl.org/rozszerzenia/nawig ... i_tekstowe
lenrock
Moderator

Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33

Postautor: piecu » 25 czerwca 2004, 22:53

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9

XXL pisze:To polska wersja tego dodatku, również nie działa z Fx 08PL

Polska wersja jest już poprawiona. Powinno się bez problemu instalować w Mozilli SM i Firefoksie. Nawet z poprawnymi polskimi znakami :)
http://mozillapl.org/rozszerzenia/nawig ... i_tekstowe
Bartosz Piec
piecu
Moderator

Z nami od: 17 kwietnia 2003, 15:45

Postautor: XXL » 26 czerwca 2004, 00:06

Witam, poprawiona wersja instaluje się i działa znakomicie pod Fx 0.8 PL. Dzieki za pomoc, pozdrawiam. :)
XXL

Wróć do Przeglądarka Firefox