MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Java plugin raz kolejny

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Java plugin raz kolejny

Postautor: Lafar » 24 czerwca 2004, 16:09

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9

Jak to jest z tą javą?

1. Miałem J2SE 1.4.2_04, zainstalowałem FF 0.9. -> nie dziala.
2. Skopiowałem DLL'e jak napisane w Mozilli -> nie działa
3. Zdeinstalowałem J2SE (deinstalator zrestartowal kompa), zainstalowałem od nowa J2SE 1.4.2_04 -> nie działa.
4. Zreinstalowałem FF 0.9. -> nie działa.
5. Skopiowałem DLL'e -> nie działa

Co jest nie tak? Dodam, że win2k.
Pliz chelp mi !
Lafar

Postautor: Herrero » 25 czerwca 2004, 09:27

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9

Witam

Zrób to w takiej kolejności.
1. Zdeinstaluj Jave.
2. Zdeinstaluj FF.
3. Usuń profil firepoxa (documents and settings -> dane aplikacjia - > użytkownik -> mozilla albo phoneix
4. Zainstaluj FF.
5. Zainstaluj Jave.

U mnie tylko w takiej kolejności zadziałało :lol:
Herrero

Postautor: Lafar » 25 czerwca 2004, 10:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9

Poczyniłem pewne postępy w międzyczasie.

1. Znalazłem gdzieś info, że 1.4.2 nie chodzi z mozillą (ale rv. jakieś starsze niż 1.7). Było tam, że trzeba dodać registry, dodałem jak następuje:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\mozilla.org\Mozilla]
"CurrentVersion"="1.5"

2. Ponieważ nie zadziałało, winstalowałem raz jeszcze w sdk 1.4.2_04, ale tym razem jre 1.4.2_04 i to z xpi'aja (a nie z egzeka). Instalator skasował jre z sdk, wgrał tam praktycznie to samo (nie licząc paru rtf'ów) i zrestartował kompa.

Teraz już wreszcie chodzi.

Pozostaje jeszcze pytanie: albo byłem lamerem, że jre z xpi'aja od początku nie instalowałem (wtedy napiszcie to gdzieś w faq, czy jak), albo mam pecha/farta, że moja winda się zacina (niestety muszę używać).

Pozdr4all
Lafar

Wróć do Przeglądarka Firefox