MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Sper Drag&Go - nowy dodatek

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Sper Drag&Go - nowy dodatek

Postautor: Gość » 24 czerwca 2004, 22:36

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9

moze nie kazdy dokladnie sledzi Mozillazine forum, ale pojawil sie nowy dodatek do Firefoxa - Super Drag&Go. oferuje podobna funcjonalnosc jak Super Drag&Drop w MyIE http://myie2.com/html_en/tour/03superdragdrop.htm. sprawuje sie znakomicie (praktycznie wyeliminowuje obowiazek posiadania dodatkow do otwierania tekstowych linkow), ale dja ewieksze moziliwosci - czyli jeden dodatek mniej. tutaj watek na Mozillazine forum http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?t=90011. strona projektu http://s87609139.onlinehome.us/7001.html
Gość

Postautor: amk » 25 czerwca 2004, 07:28

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9

Może się mylę ale Firefox, z wyjątkiem może zapisywania tekstu czy obrazków, ma te funkcje "out of box".
Przeciągam zaznaczny fragment tekstu na pasek adresu i otwiera mi się pierwsza wyszukana przez Google strona, puszczam go na pasku wyszukiwarki i otwiera się Google, przeciągam obrazek lub zaznaczony URL na pasek zakładek i otwiera się nowa zakładka z obrazkiem lub stroną.
Po co poprawiać coś co działa? Tylko dla tego że inna przeglądarka ma to trochę inaczej? :roll:
Przyszłość to już nie to, co kiedyś - Yogi Berra
amk

Z nami od: 30 marca 2003, 22:40

Postautor: Gość » 25 czerwca 2004, 10:32

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8

Wszystko pięknie, ale.... Zaznaczony tekst który nie jest linkiem, po "rzuceniu" na stronę powinien otworzyć taba z wyszukiwarką i tym właśnie tekstem. Tak się dzieje ale przed szukanym słowem pojawia się "null" i takiej "sklejki" Google (u mnie) próbuje właśnie szukać (np: zamiast Firefox jest nullFirefox).
Gość

Postautor: Gość » 25 czerwca 2004, 10:37

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9

amk pisze:Może się mylę ale Firefox, z wyjątkiem może zapisywania tekstu czy obrazków, ma te funkcje "out of box".
Przeciągam zaznaczny fragment tekstu na pasek adresu i otwiera mi się pierwsza wyszukana przez Google strona, puszczam go na pasku wyszukiwarki i otwiera się Google, przeciągam obrazek lub zaznaczony URL na pasek zakładek i otwiera się nowa zakładka z obrazkiem lub stroną.
Po co poprawiać coś co działa? Tylko dla tego że inna przeglądarka ma to trochę inaczej? :roll:

nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie przeciagniecie dowolnego tekstu na pasek adresu wcale nie otwiera Google'a. poza tym to nie dziala tak samo. jest wygodniejsze, bo musisz specjalnie fatygowac sie w kierunku paska adresu. tutaj mozesz opuscic to w dowolnym miejscu na stronie, ale najwazniejsze jest to, ze otwiera sie w nowym tabie badz w tle badz od razu jestes przenoszony do nowego taba (w zaleznosci o konfiguracji w about:config). bardzo prawdodpodobne jest, ze dodana zostanie opcja zapisywania tesktu, obrazkow.
Gość

Postautor: Gość » 25 czerwca 2004, 10:42

Anonymous pisze:Wszystko pięknie, ale.... Zaznaczony tekst który nie jest linkiem, po "rzuceniu" na stronę powinien otworzyć taba z wyszukiwarką i tym właśnie tekstem. Tak się dzieje ale przed szukanym słowem pojawia się "null" i takiej "sklejki" Google (u mnie) próbuje właśnie szukać (np: zamiast Firefox jest nullFirefox).

u mnie blad nie wystepuje. wyszukuej idealnie :). prosze zglosic ten blad w dyskusji w takim razie.

@amk
rowniez gdy przeciągam obrazek lub zaznaczony URL na pasek zakładek to nie otwiera się nowa zakładka z obrazkiem lub stroną tylko zostaje ona dodana do zbioru adresow :)
Gość

Postautor: amk » 25 czerwca 2004, 12:20

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9

nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie przeciagniecie dowolnego tekstu na pasek adresu wcale nie otwiera Google'a.

Nie napisałem że otwiera Googla tylko że otwiera pierwszą stronę jaką Google znajdzie - ficzer "I'm Feelin lucky" lub po polsku "Szczęśliwy traf". Googla otwiera po upuszczeniu tekstu na pasek wyszukiwarki. Poza tym przesunięcie myszki 3cm dalej jakoś mi nie przeszkadza :D
Przeszkadza mi natomiast to, że poprawia się coś co dobrze działa tylko dlatego że gdzieś indziej jest inaczej(ale zakręciłem) :). Ale oczywiście o gustach się nie dyskutuje jak komuś nie pasowały możliwości FF lub o nich nie wiedział to je sobie poprawił i chwała mu za to :wink:
amk

Postautor: Gość » 25 czerwca 2004, 12:47

amk pisze:Nie napisałem że otwiera Googla tylko że otwiera pierwszą stronę jaką Google znajdzie - ficzer "I'm Feelin lucky" lub po polsku "Szczęśliwy traf". Googla otwiera po upuszczeniu tekstu na pasek wyszukiwarki.

moj blad. zle Cie zrozumialem. oprocz tego ja nie uzywam paska wyszukwiania i stad te niejasnosci :). przyznasz jednak , ze to nie to samo i roznica jest zasadnicza, bo obywasz sie bez paska wyszukwiania :P i wyniki otwierane sa w nowym tabie.
amk pisze:Poza tym przesunięcie myszki 3cm dalej jakoś mi nie przeszkadza :D

chyba jednak wiecej niz 3 cm :). co jesli ten tekst bedzie na samym dole :D? po co sobie nadwerezac reke.
amk pisze:Przeszkadza mi natomiast to, że poprawia się coś co dobrze działa tylko dlatego że gdzieś indziej jest inaczej(ale zakręciłem) :).

ten dodatek niczego nie poprawia. to o czym Ty wspominales dziala na zpuelnie innej zasadzie. uprasza sie o najpierw zainstalowanie, potestowanie, a pozniej porownanie :).
Gość

Postautor: amk » 25 czerwca 2004, 13:28

Anonymous pisze: i wyniki otwierane sa w nowym tabie.

No tak. Ale ja mam zainstalowany TBE i tak ustawiony, że wyniki wyszukiwania zawsze otwierają mi się w nowym tabie:D

Anonymous pisze:uprasza sie o najpierw zainstalowanie, potestowanie, a pozniej porownanie :).

Prawda. I może tak zrobię
amk

Postautor: Gość » 25 czerwca 2004, 13:42

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7) Gecko/20040624 Firefox/0.9

amk pisze:No tak. Ale ja mam zainstalowany TBE i tak ustawiony, że wyniki wyszukiwania zawsze otwierają mi się w nowym tabie:D

fakt. to zmienia pstac rzeczy, ale tutaj to efekt uboczny :). ja trzymam sie z daleka od kobyly TBE :).
Gość

Wróć do Przeglądarka Firefox