Sper Drag&Go - nowy dodatek
Moderator: Pomocy?!
Sper Drag&Go - nowy dodatek
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9
Przeciągam zaznaczny fragment tekstu na pasek adresu i otwiera mi się pierwsza wyszukana przez Google strona, puszczam go na pasku wyszukiwarki i otwiera się Google, przeciągam obrazek lub zaznaczony URL na pasek zakładek i otwiera się nowa zakładka z obrazkiem lub stroną.
Po co poprawiać coś co działa? Tylko dla tego że inna przeglądarka ma to trochę inaczej?
- amk
- Z nami od: 30 marca 2003, 22:40
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9
amk pisze:Może się mylę ale Firefox, z wyjątkiem może zapisywania tekstu czy obrazków, ma te funkcje "out of box".
Przeciągam zaznaczny fragment tekstu na pasek adresu i otwiera mi się pierwsza wyszukana przez Google strona, puszczam go na pasku wyszukiwarki i otwiera się Google, przeciągam obrazek lub zaznaczony URL na pasek zakładek i otwiera się nowa zakładka z obrazkiem lub stroną.
Po co poprawiać coś co działa? Tylko dla tego że inna przeglądarka ma to trochę inaczej?
nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie przeciagniecie dowolnego tekstu na pasek adresu wcale nie otwiera Google'a. poza tym to nie dziala tak samo. jest wygodniejsze, bo musisz specjalnie fatygowac sie w kierunku paska adresu. tutaj mozesz opuscic to w dowolnym miejscu na stronie, ale najwazniejsze jest to, ze otwiera sie w nowym tabie badz w tle badz od razu jestes przenoszony do nowego taba (w zaleznosci o konfiguracji w about:config). bardzo prawdodpodobne jest, ze dodana zostanie opcja zapisywania tesktu, obrazkow.
- Gość
Anonymous pisze:Wszystko pięknie, ale.... Zaznaczony tekst który nie jest linkiem, po "rzuceniu" na stronę powinien otworzyć taba z wyszukiwarką i tym właśnie tekstem. Tak się dzieje ale przed szukanym słowem pojawia się "null" i takiej "sklejki" Google (u mnie) próbuje właśnie szukać (np: zamiast Firefox jest nullFirefox).
u mnie blad nie wystepuje. wyszukuej idealnie
@amk
rowniez gdy przeciągam obrazek lub zaznaczony URL na pasek zakładek to nie otwiera się nowa zakładka z obrazkiem lub stroną tylko zostaje ona dodana do zbioru adresow
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9
nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie przeciagniecie dowolnego tekstu na pasek adresu wcale nie otwiera Google'a.
Nie napisałem że otwiera Googla tylko że otwiera pierwszą stronę jaką Google znajdzie - ficzer "I'm Feelin lucky" lub po polsku "Szczęśliwy traf". Googla otwiera po upuszczeniu tekstu na pasek wyszukiwarki. Poza tym przesunięcie myszki 3cm dalej jakoś mi nie przeszkadza
Przeszkadza mi natomiast to, że poprawia się coś co dobrze działa tylko dlatego że gdzieś indziej jest inaczej(ale zakręciłem)
- amk
amk pisze:Nie napisałem że otwiera Googla tylko że otwiera pierwszą stronę jaką Google znajdzie - ficzer "I'm Feelin lucky" lub po polsku "Szczęśliwy traf". Googla otwiera po upuszczeniu tekstu na pasek wyszukiwarki.
moj blad. zle Cie zrozumialem. oprocz tego ja nie uzywam paska wyszukwiania i stad te niejasnosci
amk pisze:Poza tym przesunięcie myszki 3cm dalej jakoś mi nie przeszkadza
chyba jednak wiecej niz 3 cm
amk pisze:Przeszkadza mi natomiast to, że poprawia się coś co dobrze działa tylko dlatego że gdzieś indziej jest inaczej(ale zakręciłem).
ten dodatek niczego nie poprawia. to o czym Ty wspominales dziala na zpuelnie innej zasadzie. uprasza sie o najpierw zainstalowanie, potestowanie, a pozniej porownanie
- Gość
Anonymous pisze: i wyniki otwierane sa w nowym tabie.
No tak. Ale ja mam zainstalowany TBE i tak ustawiony, że wyniki wyszukiwania zawsze otwierają mi się w nowym tabie:D
Anonymous pisze:uprasza sie o najpierw zainstalowanie, potestowanie, a pozniej porownanie.
Prawda. I może tak zrobię
- amk
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7) Gecko/20040624 Firefox/0.9
amk pisze:No tak. Ale ja mam zainstalowany TBE i tak ustawiony, że wyniki wyszukiwania zawsze otwierają mi się w nowym tabie:D
fakt. to zmienia pstac rzeczy, ale tutaj to efekt uboczny
- Gość