MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Shockvawe

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Shockvawe

Postautor: Olhado/256 » 24 września 2002, 15:52

Przeglądarka: -

Mam kłopot z pluginem Shockwave, instaluje się, po czym każe pobrać plugina. Było o tym wcześniej. Na Bugzilli ten błąd ma numer 170374. Jest tam także opis naprawy - trzeba przy instalacji plugina nacisnąć Browse i wybrać folder Mozilli, a potem blablabla. Problem w tym, że instalator Shockwave, który pobrałem, nie ma opcji Browse! Pyta tylko, czy chcę zainstalować, po czym się instaluje i już! :roll: Może mi to ktoś wyjaśnić? :-?
Olhado/256

Re: Shockvawe

Postautor: At124 » 24 września 2002, 16:58

Olhado/256 pisze:Mam kłopot z pluginem Shockwave, instaluje się, po czym każe pobrać plugina. Było o tym wcześniej. Na Bugzilli ten błąd ma numer 170374. Jest tam także opis naprawy - trzeba przy instalacji plugina nacisnąć Browse i wybrać folder Mozilli, a potem blablabla. Problem w tym, że instalator Shockwave, który pobrałem, nie ma opcji Browse! Pyta tylko, czy chcę zainstalować, po czym się instaluje i już! :roll: Może mi to ktoś wyjaśnić? :-?

Rozwiązanie podano na forum: Forum MozillaPL Strona Główna -> Mozilla dla systemu Windows
A temat: Problem z Mozilla 1.2a i Macromedia Shockwave Player

To działa, bo rzeczywiście w pluginie podczas instalacji nie ma menu Browse (tylko dla Mozilli 1.2a pl ten sam instalator plugin'a ma to menu dla Mozilli 1.2a angielskojęzyczej - błąd instalatora plugina)
At124

Z nami od: 22 września 2002, 21:31

Ha!

Postautor: Olhado/256 » 24 września 2002, 19:13

Działa! To jest banalnie proste, ale faktycznie może odstraszyć olbrzymią większość użytkowników. :-?
Olhado/256

Postautor: pomoc » 15 lipca 2007, 13:24

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; FDM; Alexa Toolbar)

a mozecie tu opisac jak rozwiazac ten problem bo ja tez instaluje wtyczke a firefox prosi o zainstalowanie
pomoc

Postautor: E2rd » 15 lipca 2007, 13:56

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.8.1.2pre) Gecko/20070111 SeaMonkey/1.1

Zapoznaj się z tym tematem Problemy z JavaScript, z Javą - Alexa Toolbar, Megaupload
a problem być może sam zniknie.
Masz pytanie? Tu są odpowiedzi :)
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony