www.allmusic.com
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
www.allmusic.com
Przeglądarka: -
Na dowolnej podstronie www.allmusic.com (wpiszcie cokolwiek w search box), po prawej stronie znajduje się coś takiego, jak Factoids. Czemu pod Mozią tekst tych Factoids wychodzi POZA stronę?
Próbowałem pod Mozią 1.0 i 1.1. Pod IE działa poprawnie. System nie ma znaczenia, prawda? 
- Olhado/256
- Pasco
Ja takze nic takiego nie widze
Mozilla 1.0.1 PL, 1.1 PL win98se
Mozilla 1.0.1 PL, 1.1 PL win98se
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
- Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Potwierdzam
Potwierdzam problem na Mozilli 1.1 pod Linuxem. Teksty w factoidach wychodzą nie tylko poza tabelę, w której są umieszczone, ale także poza widoczny obszar strony, a mimo to nie pojawia sie poziomy scrollbar.
Bez wzgledu na to, czy kod strony jest poprawny czy nie, wygląda to błąd w Mozilli właśnie ze wzgledu na brak poziomego scrollbara. Sposób w jaki Mozilla renderuje tę strone powoduje bowiem, że część tekstu jest w ogóle niedostępna dla użytkownika.
BTW: nie wiem, czemu niektorzy w ogóle nie widzą factoidów.
==
Gabriel
Bez wzgledu na to, czy kod strony jest poprawny czy nie, wygląda to błąd w Mozilli właśnie ze wzgledu na brak poziomego scrollbara. Sposób w jaki Mozilla renderuje tę strone powoduje bowiem, że część tekstu jest w ogóle niedostępna dla użytkownika.
==
Gabriel
- GabrielBaines
- Moderator
- Z nami od: 05 marca 2002, 21:42
Re: Potwierdzam
GabrielBaines pisze:
==
Gabriel
Factoidy
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
KLAPEK pisze:GabrielBaines pisze:
==
Gabriel
Factoidy, a co to takiego
OK, dobra juz pojawily mi sie owe factoidy, po prostu musialem dluzej poczekac i zjechac na dol strony, poniewaz na gorze /widoczny obszar monitora/ po prawo
Potwierdzam, rzeczywiscie text w tabelce factoids wychodzi poza... tabelke
A moze to cos nie tak w samym kodzie strony
SeaMonkey @ GNU/Linux
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
KLAPEK pisze:OK, dobra juz pojawily mi sie owe factoidy, po prostu musialem dluzej poczekac i zjechac na dol strony, poniewaz na gorze /widoczny obszar monitora/ po prawomialem puste biale pole.
Potwierdzam, rzeczywiscie text w tabelce factoids wychodzi poza... tabelke, ale pasek przewijania poziomy /i pionowy
/ to mam.
A moze to cos nie tak w samym kodzie strony--- text w ramce wyglada tak jak by nie byl zawijany, tylko szedl w jednej linii, tak jak w Notatniku, jak sie nie wezmie 'zawijaj wiersze'
Na Linuxie RH 7.3 + Mozzi 1.1 PL podobnie to wyglada, ale jako ze w domciu mam 1024x768 to widze calosc - poza ramke factoids wystaja po 2 wyrazy w 2 liniach
SeaMonkey @ GNU/Linux
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
Dobra, nie wiem, czy to coś da, ale walę to do Bugzilli - w końcu co mi szkodzi? 8) Może się w końcu nauczę jak tego cuda używać 
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony