MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

nkurier i avast

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

nkurier i avast

Postautor: bobo » 24 czerwca 2004, 17:16

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8

podobne tematy dot. n kuriera i antywirusa avast co prawda juz były ale ja mam problem trochę inny od omawianych. mam nkuriera 0.4 i avasta skonfigurowanego dla serwera onetu. jak dodać konto pocztowe które jest na innym serwerze tak aby też było skanowane? ustawienia w pliku avast4.ini są skonfigurowane dla serwera onetu. jak mam zmusić program antywirusowy aby skanował wiadomości z obu serwerów? może ktoś miał taki problem lub wie jak to zrobić będę wdzięczny
bobo

Postautor: kris79 » 24 czerwca 2004, 17:51

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9

Witam
Też mam Avasta i Kuriera Poczty.
Ja mam dwa konta pocztowe na onecie i interii i ustawiam avasta w sposob następujący:

1. Uruchamiam Kreatora ochrony poczty i zaznaczam "Automatycznie chroń wszystkie konta pocztowe" a dalej zaznaczam tylko interie (jako domyślny)
2. Następnie wchodzę do Kuriera Poczty i wybieram Narzędzia + konfiguracja kont
3. Klikam na dodaj konto i wpisuję potrzebne informacje:
nazwa serwera: 127.0.0.1
użytkownik: xxx#poczta.interia.pl (gdzie xxx oznacza nazwę twojego konta pocztowego)

i to już wszystko :wink:

tak samo postępujesz przy następnym koncie...
kris79

Postautor: bobo » 24 czerwca 2004, 18:49

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8

dzięki kris ale gdy zrobilem jak napisałeś wszystko sie dokumentnie popieprzyło tak że nie działalo mi żadne konto - myśle że trzeba coś pogrzebac w plikach .ini ale nie wiem jak i gdzie co dopisać
bobo

Postautor: Ghost » 29 czerwca 2004, 14:19

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9

Tak jak napisal kris79, ja mam w ten sposob ustawione 4 rozne konta i wszystko smiga w avast.ini mozesz skonfigurowac tylko 1, moze nie ustawiles
wlasciwego smtp dla tego konta.
Ghost

Wróć do Klient poczty Thunderbird