Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040626 Firefox/0.9.1
marcoos pisze:Gargamel pisze:Tak, wiem że "to dopiero beta", ale
...ale nie przyjmujesz tego do wiadomości, prawda?

No niestety boleśnie się o tę "betowość" rozbiłem

. Skoro jestem zmuszony przyjąć ją do wiadomości, to co wg Ciebie mam zrobić? Wyrzucić program na śmietnik dysku? Wszystko da się wyjaśnić słowami "to dopiero beta" więc może nie warto wogóle wytykać jakichkolwiek błędów?
Dodatkowo w parze z tymi wyjaśnieniami idzie wielki (jak dla mnie) promocyjny hałas.
OK, jestem zrzęda. To jednak dlatego, że już miałem chrapkę na spełnienie moich "browserowo-emailowych" marzeń

.
marcoos pisze:Gargamel pisze:po pierwsze zaaplikowanie obydwu bliźniaczym programom tego samego theme nie jest chyba arcytrudnym zadaniem

Trudnym nie jest. Jest czasochłonnym.
Od 0.1 chyba było nieco czasu.
marcoos pisze:Gargamel pisze:Zwłaszcza że, jak podejrzewam, autor Pinstripe'a nie jest jedynym człowiekiem, który chciałby przygotować nowy wygląd dla tych projektów.
Nie, ich jest trzech. Kevin Gerich, Stephen Horlander i Steven Garrity. I nikogo więcej do pracy nad Winstripe raczej nie potrzeba ("gdzie kucharek sześć, tam nie ma co jeść").
?
Na co to miała być odpowiedź? Napisałem tylko, że (jak sądzę) Mozilla Foundation nie powinna narzekać na brak zdolnych i sprawnych "themerów".
marcoos pisze:Czepiasz się rzeczy nieistotnych. Naprawdę. Jeśli Cię tak boli, że w tej chwili Tb ma inną skórkę niż Fx, to sobie ją po prostu zmień.
Niech Ci będzie, że się czepiam, ale (tak, znów "ale"

) ta frustracja to po prostu efekt nieprzyjemnego dla mnie zrewidowania reklamowych haseł.
Wg mnie sprawa domyślnego theme jest b. istotna, wziąwszy pod uwagę, że mało jest wartościowych skórek dostępnych zarazem dla obydwu programów, i oczywiście to, że zwraca się na takie rzeczy jak interfejs uwagę

.
marcoos pisze:Równie dobrze możesz się narzekać na Microsoft, że bezczelnie promuje Longhorna, kiedy ikonki w IE w LH są niespójne z czymśtam.
Cóż, akurat jeśli o to chodzi - są spójne.
marcoos pisze:Thunderbird to Technology Preview i ma prawo nie wyglądać w tej chwili tak, jak w wersji ostatecznej...
Problem w tym, że ciężko mu do tej ostatecznej wersji dobrnąć. Tak to wygląda z perspektywy ZU. Umiem czytać, wiem że to
TECHNOLOGY PREVIEW, tylko w takim razie po co opowiadać, że mam "reclaim my inbox"?
Dobra, możemy skończyć temat - pozrzędziłem, Ty pobroniłeś "idei" czy czegoś tam - tośmy sobie pogadali

.