MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

XForms Basic 1.0 - na drodze do XForms

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Re: po co ja to robie??

Postautor: Domel » 20 lipca 2004, 13:27

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040616

quiris pisze:A któremu zapewnieniu w pełni zaufałem :(

To nie bylo zapewnienie tylko informacja dwoch opcji, kore moga sie zdarzyc, niestety jako to w zyciu bywa zdarzyla sie ta gorsza. Jesli chesz zapewnienia to uroczyscie oswiadczam, ze jak zaczne wakacje za wszelka cene doprowadze sprawe do konca.
Domel

Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10

Postautor: quiris » 20 lipca 2004, 13:38

Przeglądarka: Opera/7.53 (Windows NT 5.0; U) [en]

Domel pisze:Jesli chesz zapewnienia to uroczyscie oswiadczam, ze jak zaczne wakacje za wszelka cene doprowadze sprawe do konca.

Dziękuję za uroczyste zapewnienie, data 1 paździenika 2004 roku (chyba masz dłuższe wakacje?) została odnotowana w kalendarzu... :)

Domel nie naprawdę nie musisz pisać w moich postach ;):
quiris

Z nami od: 31 lipca 2002, 06:53

Postautor: Domel » 20 lipca 2004, 13:52

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040616

quiris pisze:Domel nie naprawdę nie musisz pisać w moich postach ;):

:oops: Przepraszam, rozmawiamy tak jak bylby to chat i omylkowo reka mi drgnela milimetr w lewo. Zaraz poprawie.
Domel

Postautor: Domel » 20 lipca 2004, 13:58

quiris pisze:
Domel pisze:yyyy. nie bardzo obczajam, ze sie tak wyraze kolokwialnie :D. Czemu 1 paździenika 2004?

Po prostu tak wspaniałomyślnie daję Ci całe wakacje na poprawę serwisu ;) Chyba zdążysz?

No tak. Ale chodzi o to ze nie wiem kiedy je zaczne :)
Domel

Postautor: quiris » 20 lipca 2004, 14:01

Przeglądarka: Opera/7.53 (Windows NT 5.0; U) [en]

Domel pisze:No tak. Ale chodzi o to ze nie wiem kiedy je zaczne :)

Bez komentarza... :( Wydaje mi się, że w tym momencie temat się wyczerpał.
quiris

Z nami od: 31 lipca 2002, 06:53

Postautor: Domel » 20 lipca 2004, 14:29

quiris pisze:Bez komentarza... :(

Po mimo ze nie chcem juz rozmawiac, bo rowniez uwazam ze nie ma o czym to interesuje mnie bardzo dlaczego "bez komentarza" i jeszcze ta ikona emocji: :( ? Narazie mam egzaminy i wakacji nie zaczolem. Kiedy zaczne? Nie mam pojecia, zreszta nie ode mnie to zalezy. Dlatego nie wiem po co ten komentarz z dzwiwna wymowa.

quiris pisze: Wydaje mi się, że w tym momencie temat się wyczerpał.

No ja tez tak mysle juz od dawna ;)
Domel

Postautor: Nasty » 26 lipca 2004, 22:24

Przeglądarka: Opera/7.53 (Windows 98; U) [en]

Domel pisze:
przypadkowy przechodzień pisze:ludzi czytających ich cholerne drafty to ja od dziś nie czytam tego chłamu

Argumentacja mnie powalila z nog :D

przypadkowy przechodzień pisze:zarozumiałego buca

a i kultura jest wysoka.

Domel pisze:
quiris pisze:Skoro masz problemy z serwerem (tą stroną) to dlaczego ją reklamujesz w swoim profilu

Bo mam do tego prawo?

Domel pisze:No wlasnie. Od niedawa to zrobiles a wczesniej wspierales "bledy i przeklamania" :D

Domel pisze:No tak. Ale chodzi o to ze nie wiem kiedy je zaczne :)

Wiesz co Domel, gada się z tobą jak z niedorozwiniętym dzieckiem. Czepiasz się słówek, odpowiadasz nie na temat, najeżdżasz na ludzi za to, że nie wiedzieli tego, czego nie mogli wiedzieć - bo nie mają dostępu do korespondencji członków W3C. Tak, zachowujesz się bardzo arogancko, jak zarozumiały buc. I to jest bardzo kulturalne określenie w stosunku do ciebie.
Scyzoryk się w kieszeni otwiera, jak się czyta twoje radosne, pełne samouwielbienia mądrości.

Jeśli twoje niezłomnie dobre samopoczucie wciąż ci nie ustępuje, nie widzisz w sobie nic złego, pomimo że wszyscy inni to widzą, to tym gorzej dla ciebie.

Domel pisze:
quiris pisze:Bez komentarza... :(

Po mimo ze nie chcem juz rozmawiac, bo rowniez uwazam ze nie ma o czym to interesuje mnie bardzo dlaczego "bez komentarza" i jeszcze ta ikona emocji: :( ? Narazie mam egzaminy i wakacji nie zaczolem. Kiedy zaczne? Nie mam pojecia (bla bla bla bla bla bla, bla bla bla, bla bla...)

:roll: Kogo obchodzą twoje tłumaczenia.. nikogo. Jesteś niepoważny.. beznadziejny.. Ludzie przez długie miesiące z twojego kursu dowiadują się rzeczy sprzecznych ze stanem obecnym, a ty nie masz 5 wolnych minut, żeby zmienić jedną linijkę. Tylko się wciąż głupio tłumaczysz.

Domel pisze:
quiris pisze: Wydaje mi się, że w tym momencie temat się wyczerpał.

No ja tez tak mysle juz od dawna ;)

Ale z innych powodów niż myślisz - bo dalsza rozmowa z tobą nie ma sensu..
Nasty

Z nami od: 26 lipca 2004, 20:18

Postautor: Domel » 27 lipca 2004, 10:45

Anonymous pisze:Kogo obchodzą twoje tłumaczenia.. nikogo.

Mysle ze quirisa obchodza (obchodzily). Zreszta tak jak mowie ja decyduje o tym kursie nie podoba sie to won (ostatnie zdanie tylko do Ciebie).

Anonymous pisze:Ludzie przez długie miesiące z twojego kursu dowiadują się rzeczy sprzecznych ze stanem obecnym

Nieprawda.

Anonymous pisze:a ty nie masz 5 wolnych minut, żeby zmienić jedną linijkę. Tylko się wciąż głupio tłumaczysz.

Glupi to Ty jestes bo:
1. Nie moge tego zmienic, kilka razy to tlumaczylem. Nie umiesz czytac.
2. Nie 5 min, to zmiany sa duze, juz to pisalem. Nie umiesz czytac.
3. Nie jedna linijke, tez to pisalem. Znowu nie umiesz czytac.
Widzsz w jednym zdaniu trzy bzdury napisales. Mysle wiec ze raczej TY glupio piszesz.

Anonymous pisze:Ale z innych powodów niż myślisz - bo dalsza rozmowa z tobą nie ma sensu..

Z Toba rowniez. Zreszta jak nie ma sensu to nie rozmawiaj. Z koerzyscia dla mnie to bedzie.
Domel

Postautor: Nasty » 27 lipca 2004, 11:12

Domel pisze:
Nasty pisze:Kogo obchodzą twoje tłumaczenia.. nikogo.

Mysle ze quirisa obchodza (obchodzily).

Źle myślisz. Jego obchodzi, żebyś poprawił kurs, a nie dlaczego znów nie możesz.

Domel pisze:Zreszta tak jak mowie ja decyduje o tym kursie nie podoba sie to won (ostatnie zdanie tylko do Ciebie).

Decydować to sobie możesz o tym, co zjesz na śniadanie. Jak głosisz nieprawdę na swojej stronie i tysiące ludzi to czyta, to należało by się postarać, żeby czym prędzej to poprawić. A nie być dumnym, że masz WŁADZĘ i możesz sobie decydować o tym kursie. Dziecinada. Jesteś żałosny... Najwyraźniej jakiś niedowartościowany, niedopieszczony...

Domel pisze:
Nasty pisze:Ludzie przez długie miesiące z twojego kursu dowiadują się rzeczy sprzecznych ze stanem obecnym

To prawda.

Cieszę się, żę przynajmniej tutaj przyznajesz mi rację.

Domel pisze:
Nasty pisze:a ty nie masz 5 wolnych minut, żeby zmienić jedną linijkę. Tylko się wciąż głupio tłumaczysz.

Glupi to Ty jestes bo:
1. Nie moge tego zmienic, kilka razy to tlumaczylem. Nie umiesz czytac.
2. Nie 5 min, to zmiany sa duze, juz to pisalem. Nie umiesz czytac.
3. Nie jedna linijke, tez to pisalem. Znowu nie umiesz czytac.
Widzsz w jednym zdaniu trzy bzdury napisales. Mysle wiec ze raczej TY glupio piszesz.

Mark Twain powiedział: "Never argue with a fool, he'll drag you down to his level and beat you with experience.". Mimo wszystko spróbuję kontynuować ten dialog na tym żenująco niskim poziomie, do jakiego go sprowadziłeś, bo ciarki mnie przechodzą, że jesteś tak daleko bezkrytyczny względem siebie, a tylko we wszystkich w okół widzisz winnych.

Umiem czytać bardzo dobrze, tyle że:
1. G**** to kogokolwiek obchodzi. Pół roku to wystarczająca ilość czasu, żeby uzyskać dostęp do serwera, gdyby tylko ci trochę zależało.
2. quiris ci powiedział - popraw na razie tą jedną błędną linijkę, grubsze zmiany wprowadzisz kiedy indziej, skoro nie masz czasu teraz.
3. Ditto. Bez sensu próbujesz rozdymać stek bezsensownych tłumaczeń.

Domel pisze:
Nasty pisze:Ale z innych powodów niż myślisz - bo dalsza rozmowa z tobą nie ma sensu..

Z Toba rowniez. Zreszta jak nie ma sensu to nie rozmawiaj. Z koerzyscia dla mnie to bedzie.

Nie wątpię, że było by ci to na rękę.
Nasty

Postautor: Domel » 27 lipca 2004, 11:21

Nasty pisze:Decydować to sobie możesz o tym, co zjesz na śniadanie.

Mozliwe, ale napewno Ty nie bedziesz mi mowil co moge a co nie.

Nasty pisze:
Domel pisze:
Nasty pisze:Ludzie przez długie miesiące z twojego kursu dowiadują się rzeczy sprzecznych ze stanem obecnym

To prawda.

ROTFL. To jest jakies chrore. Jak tak mozna? Niedojrze ze czytac nie umiesz to jeszcze probojesz sfalszowac moje wypowiedzi. Skandal, zeby ktos falszowal cytaty. Napisalem NIEPRAWDA. Jak bys umial obslugiwac forum to bys zacytowal poprawie, ale ze nie umiesz czytac to "Nieprawda" przeczyatles jako "To prawda" i tak to napisales. I kto tu jest zalosny...

Nasty pisze:ten dialog na tym żenująco niskim poziomie (...)
G**** to kogokolwiek obchodzi.

Zgadzm sie ze jest na niskim poziomie, powiem nawet ze na dennie niskim.
Domel

Postautor: Nasty » 27 lipca 2004, 14:18

Domel pisze:
Nasty pisze:Decydować to sobie możesz o tym, co zjesz na śniadanie.

Mozliwe, ale napewno Ty nie bedziesz mi mowil co moge a co nie.

I znowu te dziecinne wykręty nie na temat.. :roll:

Domel pisze:
Nasty pisze:
Domel pisze:

To prawda.

ROTFL. To jest jakies chrore. Jak tak mozna? Niedojrze ze czytac nie umiesz to jeszcze probojesz sfalszowac moje wypowiedzi. Skandal, zeby ktos falszowal cytaty. Napisalem NIEPRAWDA. (...) I kto tu jest zalosny...

Zrobiłem celowo dokładnie to samo, co ty - dezinformuję. Cieszę się, że potępiasz takie zachowanie i nazwałeś za nie mnie i siebie żałosnym.

Domel pisze:
Nasty pisze:ten dialog na tym żenująco niskim poziomie (...)
G**** to kogokolwiek obchodzi.

Zgadzm sie ze jest na niskim poziomie, powiem nawet ze na dennie niskim.

Szkoda, że nie wyciągnąłeś z tego żadnych konstruktywnych wniosków. Zaczynam powątpięwać w W3C, jeśli są tam tak beznadziejni ludzie jak ty.
Nasty

Postautor: Domel » 27 lipca 2004, 14:25

Nie ma to jak rozmowa nie na temat i atak osobowy :) . Oczywisice karmic troli nie bede jedynie zdementuje ze, za zalosnego uwazam tylko Nasty'ego (pewnie mysli ze jak pogrubionym napisze to bedzie bardziej prawdziwe :-? , heh jakie to powszeche u trolli).
Domel

Postautor: Nasty » 27 lipca 2004, 14:32

Domel pisze:Nie ma to jak rozmowa nie na temat i atak osobowy :) . Oczywisice karmic troli nie bede jedynie zdementuje ze, za zalosnego uwazam tylko Nasty'ego (pewnie mysli ze jak pogrubionym napisze to bedzie bardziej prawdziwe :-? , heh jakie to powszeche u trolli).

Pogrubiłem, żeby zaakcentować istotne fragmenty w tym zdaniu. Jak widać, nie rozumiesz najprostszych zasad komunikacji w Internecie.
Największym trollem jesteś akurat ty. Tracisz czas innych pisząc sterty postów nie temat, ale na poprawienie jednej linijki w swoim kursie jakoś nie możesz znaleźć czasu.
Nasty

Postautor: wariat » 28 lipca 2004, 14:40

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040707 Firefox/0.9.2

STOP KURDE!
Odnosdze wrazenie ze ostatnio najezdzanie na DOmela stalo sie Trendy. Panowie dajcie siana. Domel sobie napisal kurs, nei ma mzliwosci twechnicznych, nie ma czasu, nie ma ochoty obojetnie co ... nie aktualizuje go i juz. Jego prawo.
Nie wiem dokladnie co tam jest zle czy powiedzmy nmie do konca dobrze bo sie na tym nie znam, ale jedno jest pewne ... w sieci jest milion "kursow" mijajacych sie z prawda znacznie bardziej ... walczcie z nimi ... i z Domelem tez jesli to komus sprawia frajde ... ale PRYWATNIE nie na forum.

Sorry ale w swietle ostatnihc wydazen moge z czystym sumieniem napisac kurs DHTML gdzie jedyna opisana metoda dostepu do obiektu bedzie document.all i w opisie zaznaczyc ze dziala to tylko w najnowszych wersjahc przegladarek... kurcze to bedzie prawda ;-) I kto mi kurcze zabroni???

Kazdy ma prawo reklamowac/nie reklamowac jakiegos kursu (czy to kurs Domela czy dowolny inny) ale nikt nie moze WYMAGAC od autora wprowadzania jakichkolwiek zmian, mozna go o to najwyzej poprosic.
Taka forma jak wyzej przez n postow moze tylko spowodowac reakcje systemu "a nie zmienie i co mi kurcze zrobisz co?"
Lepszy kiepski MOTYW dla Ognistego Lisa, niż najpiękniejsza skórka Pandy Małej - www.firefox.pl
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
wariat

Z nami od: 09 maja 2002, 20:01

Postautor: wyzimir » 21 września 2004, 22:41

Przeglądarka: Opera/7.54 (Windows 98; U) [pl]

Odnosdze wrazenie ze ostatnio najezdzanie na DOmela stalo sie Trendy.

To przez to, że Domel jest tak wdzięcznym obiektem do takich ataków.

Kurs Domela był pierwszym prawdziwym kursem XHTML-a z jakim się zetknęłem. Teraz dowiedziałem się, że nie jest do końca prawdziwy ;-) (nie zwróciłem uwagi na błędy choć go przeczytałem conajmniej dwukrotnie).
W każdym razie wielkie dzięki za ten kurs dla Domela.
wyzimir

Z nami od: 19 maja 2004, 10:56

Postautor: Domel » 22 września 2004, 09:51

wyzimir pisze:Teraz dowiedziałem się, że nie jest do końca prawdziwy ;-)

Nie daj sie omamic :-) Owe "bledy" dotycza XHTML 1.1, ktory jest modularny wiec bledow nie ma. Ten kto uwaza, ze sa bledyw XHTML 1.1 i daje argumenty typu w XHTML 1.1 nie ma np znaczika <s> to nie zna XHTML-a 1.1, XML 1.0, 1.1 i DTD oraz nie rozumie modulowosci. Bledem bylo by twierdzenie ze znajduje sie znacznik <domel> lub <embed> ale tego w kursie nie ma chodz pewnie wiele osob by tego chcialo bo mialo by wieksze mozliwosci ataku.
Ale przy nowej odslonie zostanie to wytlumaczone i mam nadzieje ze Ci "znawcy" to zrozumieja.
Domel

Postautor: Gość » 25 września 2004, 17:37

Przeglądarka: Opera/7.60 (Windows NT 5.1; U) [pl] (IBM EVV/3.0/EAK01AG9/LE)

ale tu chodziło o to że wg kursu w XHTML-u nie można używać atrybutu accesskey (na co też z tego kursu kiedyś dałem się nabrać) a w kursie nie pisało, że nie jest to bazowane na ostatecznej wersji, więc może ulec zmianie
Gość

Postautor: Domel » 25 września 2004, 18:39

Anonymous pisze:ale tu chodziło o to że wg kursu w XHTML-u nie można używać atrybutu accesskey (na co też z tego kursu kiedyś dałem się nabrać) a w kursie nie pisało, że nie jest to bazowane na ostatecznej wersji, więc może ulec zmianie

Bo jesli wylaczmu odpowiedni include to tak jest. Pamietaj ze mamy do czynienia z modulacja.
Zgodnie z obietnica uaktualnie kurs w ciagu najblizszych dni
Domel

Poprzednia

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony