Domyślne zapamiętywanie haseł
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Domyślne zapamiętywanie haseł
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7) Gecko/20040626 Firefox/0.9.1
Wprowadzając hasło podczas logowania Firefox (przy standardowych ustawieniach) zapyta czy zapamiętać hasło. OK. Dlaczego jednak domyślnie jest podświetlony przycisk "TAK"? Gorzej niż w IE! A jeśli ZU - korzystając nie ze swojego komputera - nie przeczyta komunikatu i kliknie ENTER?
Bardzo mi się nie podoba ten pomysł. Tylko mi?
- zwierz
- Moderator
- Z nami od: 31 sierpnia 2003, 10:13
Re: Domyślne zapamiętywanie haseł
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7) Gecko/20040707 Firefox/0.9.2
zwierz pisze:Wprowadzając hasło podczas logowania Firefox (przy standardowych ustawieniach) zapyta czy zapamiętać hasło. OK. Dlaczego jednak domyślnie jest podświetlony przycisk "TAK"? Gorzej niż w IE! A jeśli ZU - korzystając nie ze swojego komputera - nie przeczyta komunikatu i kliknie ENTER?
Hmmm, ... w sumie to nie zwróciłem na to uwagi wcześniej, pomimo że nie zawsze wybierałem 'Yes'. Często 'No' i 'Never...' pojawiały się. I muszę przyznać, że faktycznie dla mnie jest to wielki błąd.
- KomarQ
- Z nami od: 30 czerwca 2004, 22:13
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040626 Firefox/0.9.1
to wyłączyć zapamiętywanie haseł w preferencje | prywatność | hasła i po bólu
Firefox jest, jak sądzę, robiony w stylu pod niekumatych, którzy jak zobaczą, że nie muszą na wirtualnej polsce wpisywac hasła żeby poczytać nowe maile to skaczą z radości
przynajmniej takie można odnieść wrażenie przy "genialnym" pomysle zapisywania wszystkich ściąganych plików na pulpit (co tez jest do wyłączenia), albo zapamiętywaniu wszystkiego, co wpisuje się do formularzy (jak wyżej)
na szczęście krótka wizyta w preferencjach rozwiązuje wszelkie problemy
Firefox jest, jak sądzę, robiony w stylu pod niekumatych, którzy jak zobaczą, że nie muszą na wirtualnej polsce wpisywac hasła żeby poczytać nowe maile to skaczą z radości
na szczęście krótka wizyta w preferencjach rozwiązuje wszelkie problemy
- SeeM
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7) Gecko/20040626 Firefox/0.9.1
SeeM pisze:to wyłączyć zapamiętywanie haseł w preferencje | prywatność | hasła i po bólu
Dla mnie to nie problem. Wspomniałem o ZU (patrz wyżej)
Podobnie jak IE, ale nawet tam tak daleko nie poszlli.SeeM pisze:Firefox jest, jak sądzę, robiony w stylu pod niekumatych
- zwierz
- Moderator
- Z nami od: 31 sierpnia 2003, 10:13
a jak ktos nie chce wylaczyc ??
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9
To ze da sie wylaczyc zapamietywanie hasel to wiem ale chcialbym na przyklad zapamietac przynajmniej te od poczty w thunderbirdzie, z czym oczywiscie rowniez nie ma problemu. ALE CZY MENADZER ZAPAMIETYWANIA HASEL JEST BEZPIECZNY ??? Przeciez wystarczy go uruchomic raz i pokazuje wszystkie zapamietane hasla, ktore nawet nie sa zaszyfrowne. Nie musze mowic chyba, ze kazdy kto sie zaloguje na nasz komputer, legalnie badz mniej, zna wszystkie nasze zapamietane hasla! Co z tym robic? 
- superuser
• Strona 1 z 1