czy ktoś mnie poratuje????
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
czy ktoś mnie poratuje????
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.6) Gecko/20040113
problem wygląda tak:
urzywam N!kiurera i przy zmianie konfiguracji kont usunąłem jedno z nich. i dopiero po fakcie zorientowalem sie ze stracilem całą poczte:( czy da sie ją jakoś odzyskac czy trzeba do tego magii i czarów?
urzywam N!kiurera i przy zmianie konfiguracji kont usunąłem jedno z nich. i dopiero po fakcie zorientowalem sie ze stracilem całą poczte:( czy da sie ją jakoś odzyskac czy trzeba do tego magii i czarów?
- Gość
Zainstaluj program do odzyskiwania danych
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.5; Windows 98; Win 9x 4.90)
PRZESTAŃ ZAPISYWAĆ NA SWOIM DYSKU JAKIE KOLWIEK DANE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wymontuj go, zanieś do kumpla, podłącz do jego kompa, zainstaluj tam Ontrack Easy Recovery lub PC Instant Recovery (tak to sie chyba nazywa) -pierwsze kosztuje 2000 zł, drugie jest darmowe, ale chyba ma jakieś ograniczenia
Przebadaj tym swój dysk, przy odrobinie szczęścia odzyskasz pliki. Szukaj plików skasowanych.
Jak sie pliki znajdą, to utwórz nowe konto pocztowe w TB i podmień pliki z wiadomościami (są w profilu)
i pomudl sie, by wypaliło
jakby co to pisz: g_mm@op.pl
wymontuj go, zanieś do kumpla, podłącz do jego kompa, zainstaluj tam Ontrack Easy Recovery lub PC Instant Recovery (tak to sie chyba nazywa) -pierwsze kosztuje 2000 zł, drugie jest darmowe, ale chyba ma jakieś ograniczenia
Przebadaj tym swój dysk, przy odrobinie szczęścia odzyskasz pliki. Szukaj plików skasowanych.
Jak sie pliki znajdą, to utwórz nowe konto pocztowe w TB i podmień pliki z wiadomościami (są w profilu)
i pomudl sie, by wypaliło
jakby co to pisz: g_mm@op.pl
- Grzesiek M
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9
jeżeli poczte miałeś na dysku NTFS możesz użyć świetnego programu File Scavenger (w Windowsie XP poczta znajduje się przykładowo w C:\Documents and Settings\nzwa_usera\Dane aplikacji\Thunderbird\Profiles\default\lcyq5rlj.slt\Mail - to jest tylko przykład bo możesz mieć inną literę partycji i inny kod użytkownika) program zadziala na twoim kompie, nie musisz go raczej nigdzie zanosic, ale jak już wcześniej napisał Grzesiek M. - NIC NIE ZAPISUJ NA TEJ PARTYCJI !
a dalej zrób tak jak radzil Grzesiek M. (podmienienie)
- jet
- Z nami od: 02 października 2003, 13:25
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803
duke_leto pisze:z tego co wiem przy usuwaniu konta wsie mejle zostaja i nadal sa w katalogu z profilem
Jeśli tak, to wystarczy założyć ponownie to konto, zmienić mu ścieżkę "Katalog lokalny" w Ustawienia serwera, zrestartować Mozillę/ThB.
Ale i tak lepiej najpierw zrobić backup katalogu z profilem.
PS. Po co ludzie wysyłają dwa razy to samo? Żeby dostać dwa razy te same odpowiedzi?
Masz pytanie? Tu są odpowiedzi 
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.6) Gecko/20040113
jet pisze:jeżeli poczte miałeś na dysku NTFS możesz użyć świetnego programu File Scavenger (w Windowsie XP poczta znajduje się przykładowo w C:\Documents and Settings\nzwa_usera\Dane aplikacji\Thunderbird\Profiles\default\lcyq5rlj.slt\Mail - to jest tylko przykład bo możesz mieć inną literę partycji i inny kod użytkownika) program zadziala na twoim kompie, nie musisz go raczej nigdzie zanosic, ale jak już wcześniej napisał Grzesiek M. - NIC NIE ZAPISUJ NA TEJ PARTYCJI !
ale ja wogole nie kapuje tego programu..mozesz mi wytlumaczyc?
zupelnie nie rozumiem dlaczego ten temat zalozyl mi sie podwojnie..nie chcialem tak
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; slackware; Linux i686; en-US; rv:1.7) Gecko/20040618 Penetrator/}:-> GNU
Ale ja wogole nie kapuje tego programu..mozesz mi wytlumaczyc?
zupelnie nie rozumiem dlaczego ten temat zalozyl mi sie podwojnie..nie chcialem tak
Być może nie dopisałeś szczegółowych informacji. W/W programy pozwalają na odzyskanie usuniętych plików. Jednak sprawdź w katalogu, gdzie mozilla przechowuje maile, czy nie ma tam tego profilu (powinien być). Zrób sobie kopie, i stwórz taki sam profil jak ten usunięty, lub przenieś pliki mbox do katalogu z mailami twojego nowego profilu. Viola.
Quis custodiet ipsos custodes?
- apn
- Z nami od: 19 lipca 2004, 20:06
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird