Witam
podczas przeglądania ston zauażyłem że litery są wyświetlane w dziwny sposób ( nie ma znaczenia jaka czcionka czy CSS).
Mianowicie po szybkim przejachaniu o kilka lini w dół, wyświetlane znaki są mniejsze niż te kilka lini wyżej.Pomaga dopiero przesunięcie o stronę w górę i w dól.
Zauważyłem to na Mozillipl jak i en w wersjach do 1.2a na Linuksie (Red Hat 7.2 i 7.3)
Pozdrawiam
Szmyru
Przykłądowa strona http://www.foley.com.pl
Dziwne wyświetlanie czcionek na stronach
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Przeglądarka: -
wszystko ok --- Mozilla 1.0.1 PL win98se
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
- Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Dziwne czcionki
No cóż, może faktycznie tylko u mnie tak wygląda, spróbuje jeszcze to powtórzyć
Dzięki za reakcję
Dzięki za reakcję
- szmyru
Re: Dziwne czcionki
A u mnie się to zdarza, i to dość często. Tyle, że u mnie to wygląda jakby literki miały zjedzony jeden rządek pikseli - czasem ze środka, czem brakuje dołów od brzuszków. Czy to samo jest u Ciebie?
Też to widywałem w niejednej wersji Mozilli. Gdzieś koło 1.0 było to rzadkie, teraz znów się nasiliło...
MozillaPL 1.2a; Linux
O, proszę, numer błędu to 171282. Wygląda na to, że występuje tylko gdy ma się ustawioną rozdzielczość inną niż 96dpi (co zdaje się jest domyślne na Windows, ale nie na Linuxie).
Też to widywałem w niejednej wersji Mozilli. Gdzieś koło 1.0 było to rzadkie, teraz znów się nasiliło...
MozillaPL 1.2a; Linux
O, proszę, numer błędu to 171282. Wygląda na to, że występuje tylko gdy ma się ustawioną rozdzielczość inną niż 96dpi (co zdaje się jest domyślne na Windows, ale nie na Linuxie).
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Takie problemy z wyświetlaniem tekstu miewam przy podglądaniu źródła, ale nigdy się nad tym nie zastanawiałem - zwalałem to np. na obciązenie kompa w danym momencie... Radzę sobie poprzez zaznaczenie takiego fragmentu tekstu... Ale normalnie na stronach raczej nie zauważyłem... 
Pozdrawiam
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
- hADeSik
- Moderator
- Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony