W czasie startu Mozilka czasami się zapętla. Pokazuje splash, i potem już nic nie potrafi dalej zrobić. Nie wyświetla żadnego komunikatu jedynie w Menadżerze zadań widać jak konsumuje jakieś 20% procesora i łyka kolejne MB pamięci. Po minucie potrafi zeżreć nawet >100MB.
Jedyny sposób to ubicie gada.
Po ponownym uruchomieniu startuje prawidłowo.
Właściwie takie zachowanie Mozilki obserwuję już od wersji 1.0.
W między czasie miałem zainstalowaną 1.1b a teraz 1.2a.
Wszystko na systemch win2000 i winXPPro
Pozdrowionka
--
Feagorn
Wysypki przy starcie
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Przeglądarka: -
Raz mi sie tez zdarzylo cos takiego. Ale poniewaz moj komputerek ma duzo pamieci to i mozia wiecej zezarla bo chyba z 200 czy 300 MB. Wtedy ja ubilam. Co ciekawsze, w pewnym momencie juz sie nie potrafila inaczej zrestartowac i musialam ja zainstalowac od nowa
Obecnie: Mozilla 1.2a + Win 2000
Obecnie: Mozilla 1.2a + Win 2000
- Joanna
- Z nami od: 27 sierpnia 2002, 13:29
Mozilla 1.0, 1.0.1, 1.1 PL + win98se -> nie mialem takiego przypadku ani razu
Mozilla 0.9.6, 0.9.9 ENG; 1.0, 1.1, 1.2a PL + Linux -> rowniez taki problem nie wystepuje 8)
Mozilla 0.9.6, 0.9.9 ENG; 1.0, 1.1, 1.2a PL + Linux -> rowniez taki problem nie wystepuje 8)
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
- Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Czasami nie wczytywanie się ponowne po takiej "awarii" wynika że Moza jest załadowana do pamięci windy
("dobrze" obsługuje pamięć) i dopiero grzebanie w procesach pozwala to wyczyścić.
Moza 1.2a i WinXP!
Moza 1.2a i WinXP!
- scirus
- Z nami od: 01 października 2002, 21:09
scirus pisze:Czasami nie wczytywanie się ponowne po takiej "awarii" wynika że Moza jest załadowana do pamięci windy("dobrze" obsługuje pamięć) i dopiero grzebanie w procesach pozwala to wyczyścić.
Moza 1.2a i WinXP!
Dwie uwagi:
1. Windows nie ma pamięci. Pamięć ma komputer.
2. Masz coś nie tak z gramatyką - to, co napisałeś, nie ma sensu. 8)
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Jo ! Olhado/256, faktycznie winda nie ma pamięci, ale to jest skrót myślowy który chyba rozwinąłeś. Co do gramatyki to masz rację-ja nazywam to analfabetyzmem wtórnym i jest on niestety nabyty
. Wracając do Mozy to miałem mały prblem z tym, że po wyłączeniu programu był on jeszcze w pamięci komputera jako proces włączony i się nie wyłączał. Po prostu
albo słabe odświeżanie Menadżera Zadań (jakieś 20 minut to było za mało) Pozdrawiam!
- scirus
- Z nami od: 01 października 2002, 21:09
Już pisałem o tym problemie w wątku na temat stabilności. Mi również pokazuje się bmp mozilli poczym długo mieli. Dzieje się to b. często i mam już tego dosyć. Mozilla 1.1 WinXP. Trza się pewnie uwstecznić do 1.0 albo poczekać na 1.2 
- rowers
- Z nami od: 07 lutego 2002, 00:30
rowers pisze:Już pisałem o tym problemie w wątku na temat stabilności. Mi również pokazuje się bmp mozilli poczym długo mieli. Dzieje się to b. często i mam już tego dosyć. Mozilla 1.1 WinXP. Trza się pewnie uwstecznić do 1.0 albo poczekać na 1.2
albo wywalic XP
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
- Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
KLAPEK pisze:albo wywalic XP, w starszych windach, 'gorszych' i 'mniej zaawansowanych technicznie'
nic takiego sie nie dzieje, podobnie jak w Linuxie 8)
Niestety... To chyba jednak nie jest zależne od systemu. Podobne hocki dzieją się na wszystkich możliwych windach. Ale tylko na kompie Compaq Prosignia 300 z Celkiem 550 podkręconym na 700 i płytą ECS.
Ta sama mozlika testowana na tych samych windach, ale na składaku z Duronem 800 i płytą ESC K7VZA działa jak brzytwa.,
- Feagorn
- Z nami od: 05 października 2002, 07:44
KLAPEK pisze:...albo wywalic XP, w starszych windach, 'gorszych' i 'mniej zaawansowanych technicznie' nic takiego sie nie dzieje, podobnie jak w Linuxie...
Z moich obserwacji forum wynika, że im nowsza wersja Wingrozy, tym więcej zgłaszacie problemów; większość z nich testuję i w żaden sposób nie mogę ich potwierdzić (dotyczy to wyświetlania stron, Javy, uruchamiania, Kuriera, a w zasadzie problemów z wszystkich działów). Korzystam z Mozilli 1.0 PL i Wingrozy 98 SE, którą (tzn. Wingrozę) uważam za najlepszy produkt M$, na podstawie licznych eksperymentów z prawie wszystkimi, nieunixowymi, dostępnymi systemami operacyjnymi. Przy tym moja Wingroza jest już mocno nieświeża i ogólnie ledwo działa.
Pozdrawiam
- Wojciech
- Moderator
- Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite