Jak zachować ikony w zakładkach?
Moderator: Pomocy?!
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Przeglądarka: Mozilla/4.0
@ teo
@ Olhado/256
Bardzo Wam dziękuję za instrukcje. Udało się!!! Po raz pierwszy "grzebałem" bezpośrednio we wnętrznościach programu (ale to brzmi...)
Ostatecznie zrobiłem tak:
- wyczyściłem Cache
- wywaliłem plik XUL.mfl
- "ukryłem" przez zmianę nazwy plik prefs.js i utworzyłem nowy o tej nazwie
- utworzyłem (dopiero teraz) plik user.js
- edytowałem ten wpis chrome...coś tam
Strony po restarcie ładowały się dłużej, ale pojawiające się ikonki zostały na stałe w zakładkach!!!
Bardzo dzięki! Czuję się jakbym dokonał czegoś wielkiego.
@teo
Faktycznie, jest trochę pstrokato. Ale jak mi się opatrzy, to wiem co zrobić...
@ Olhado/256
Bardzo Wam dziękuję za instrukcje. Udało się!!! Po raz pierwszy "grzebałem" bezpośrednio we wnętrznościach programu (ale to brzmi...)
Ostatecznie zrobiłem tak:
- wyczyściłem Cache
- wywaliłem plik XUL.mfl
- "ukryłem" przez zmianę nazwy plik prefs.js i utworzyłem nowy o tej nazwie
- utworzyłem (dopiero teraz) plik user.js
- edytowałem ten wpis chrome...coś tam
Strony po restarcie ładowały się dłużej, ale pojawiające się ikonki zostały na stałe w zakładkach!!!
Bardzo dzięki! Czuję się jakbym dokonał czegoś wielkiego.
@teo
Faktycznie, jest trochę pstrokato. Ale jak mi się opatrzy, to wiem co zrobić...
- grobik
- Z nami od: 04 lipca 2004, 20:32
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9
gratulacje!
http://beta.firefox.pl/marcoos/pomoc/tips.html - tu jest troche cielawych tipsow. mozna poeksperymentowac.
http://beta.firefox.pl/marcoos/pomoc/tips.html - tu jest troche cielawych tipsow. mozna poeksperymentowac.
- #m
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9
No właśnie takiego tematu szukałem, mam nadzieje że też mi się uda.
A czy możliwe jest wyświetlanie ikonek tylko do wybranych stron z zakładek albo przypisanie do nich własnych (za pomocą jakiegoś narzędzia i/lub manipulacji w plikach konfigurcyjnych) .
A czy możliwe jest wyświetlanie ikonek tylko do wybranych stron z zakładek albo przypisanie do nich własnych (za pomocą jakiegoś narzędzia i/lub manipulacji w plikach konfigurcyjnych) .
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)
wszystko poszło sprawnie i gładko , zajeło mi jakies 10 min, teraz bym to zrobił w 2. Mnie sie tam podoba.
Powyzsze porady nie kierowane do mnie ale mi pomogły i dzieki wszystkim ktorzy zabrali głos.
A czy jest możliwość zmiany ikonki folderu w zakładkach albo folderu zakładek osobistych?
(np. jakbym chciał żeby zamiast domyślnej ikonki folderu ze stronami motoryzacyjnymi np, autko mi sie wyświetlało)
Ale mam wymagania co, to już perwersja jest wiem, przeżyje bez tego ale może ktoś wie, jakies user_pref, jakaś wtyczka,narzędzie czy cuś?
?no i pytanka z poprzedniego postu?
Pozdrawiam wszystkich co tu zajrzą, co ja gadam wszystkich userów MOZILLA FIREFOX miałem na myśli ofkoz.
Powyzsze porady nie kierowane do mnie ale mi pomogły i dzieki wszystkim ktorzy zabrali głos.
A czy jest możliwość zmiany ikonki folderu w zakładkach albo folderu zakładek osobistych?
(np. jakbym chciał żeby zamiast domyślnej ikonki folderu ze stronami motoryzacyjnymi np, autko mi sie wyświetlało)
Ale mam wymagania co, to już perwersja jest wiem, przeżyje bez tego ale może ktoś wie, jakies user_pref, jakaś wtyczka,narzędzie czy cuś?
?no i pytanka z poprzedniego postu?
Pozdrawiam wszystkich co tu zajrzą, co ja gadam wszystkich userów MOZILLA FIREFOX miałem na myśli ofkoz.
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040707 Firefox/0.9.2
Dla tych co poszukują rozwiązania z favikonami a nie chcą grzebać w chrome itp jest pewnie ciekawe rozszerzenie o nazwie "Bookmark Backup", które po każdym wyłączeniu firefoxa robi kopie zakładek (razem z favikonami). Po włączeniu firefoxa rozszeżenie to z kopii bezpieczeństwa pobiera zakładki i możemy się cieszyć favikonami na stałe. Rozszerzenie można znaleźćTU.
- c_s
Przeglądarka: Mozilla/4.0
Tak dawno rozpocząłem ten wątek, a ... ikonki znikają, kiedy chcą. I to mimo, że zastosowałem wszystkie podpowiedzi (łącznie z Backups Bookmarkiem). Ikonki są, pojawiają się po kolejnych restartach. Do czasu.
W pewnym momencie, bez zauważalnych przyczyn, otwierając Ff, mam zakładki bez ikonek! Nie pomaga kopiowanie z folderu Backoopu. Mozolnie pobieram ikonki od nowa wchodząc na te strony. Jakiś czas jest porządek i znowu niespodzianka!
Czy mam coś źle skonfigurowane, czy tak musi być?
W pewnym momencie, bez zauważalnych przyczyn, otwierając Ff, mam zakładki bez ikonek! Nie pomaga kopiowanie z folderu Backoopu. Mozolnie pobieram ikonki od nowa wchodząc na te strony. Jakiś czas jest porządek i znowu niespodzianka!
Czy mam coś źle skonfigurowane, czy tak musi być?
- grobik
- Z nami od: 04 lipca 2004, 20:32
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040707 Firefox/0.9.2
mam pytanie - jest jakas mozliwosc zapisania ikonek do pliku ? czy jedynym wyjsciem jest print screen + crop
bo chcialemby sobie pozmieniac (Favicon Picker)... a jest pare fajnych ikonek na innych stronach -.-
bo chcialemby sobie pozmieniac (Favicon Picker)... a jest pare fajnych ikonek na innych stronach -.-
- Gość
• Strona 2 z 2 • 1, 2