mam m1.1 pl i mam klopot z grupami wyswietla je i subskrybuje ale nie moge wpisac tam zadnego postu podaje komunikat ze serwer nie przyjmuje - w poczcie zwrotnej czym moze to byc spowodowane?
serwer to news.tpi.pl - w outlooku dziala oki
grupy dyskusyjne
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Re: grupy dyskusyjne
Przeglądarka: -
michalvet pisze:podaje komunikat ze serwer nie przyjmuje - w poczcie zwrotnej
Gdzie ten komunikat??? To są jakieś serwery NNTP, które wysyłają pocztę?
michalvet pisze:czym moze to byc spowodowane?
Serwer news.tpi.pl jest dla klientów Tepsy - dialup 0-202122, SDI... Jeśli się łączysz z innej sieci, serwer ten w ogóle nie chce rozmawiać.
Hmmm, ale piszesz, że odczytywać newsy możesz...
Aha, Linux czy Winda? Jeśli Linux, to może błąd 142872 "Nie można wysyłać gdy 2 okna poczty są otwarte"?
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
michalvet pisze:mam m1.1 pl i mam klopot z grupami wyswietla je i subskrybuje ale nie moge wpisac tam zadnego postu podaje komunikat ze serwer nie przyjmuje - w poczcie zwrotnej czym moze to byc spowodowane?
Kolego, a nie dajesz czasem "Odpowiedz wszystkim" przy wysyłaniu na grupy? Jeżeli tak. to oprócz wysłania posta na grupe, wysyłasz też do nadawcy. Ludzie często używaja adresów antyspamowych, oczywiście post wtedy nie dojdzie do tej osoby a ty dostaniesz komunikat o błędzie z serwera SMTP (nie mylić z NNTP). Sprawdź czy na pewno twoje posty nie pojawiają się na grupie dyskusyjnej.
--
Irek
- irekc
- Z nami od: 12 lipca 2002, 12:41
Jakich maili? Protokół newsowy NNTP nie ma nic wspólnego z wysyłaniem poczty (SMTP).michalvet pisze:[...] teraz juz wiem dlaczego tepsa nie przyjmuje moich maili,
Np. news.gazeta.pl , news.onet.pl , ale najlepiej serwer Twego dostawcy internetu (zapytaj go).michalvet pisze:jaki serwer moglibyscie polecic?
- E2rd
- Moderator
E2rd pisze:Serwer news.tpi.pl jest dla klientów Tepsy - dialup 0-202122, SDI...
ja nie jestem klientem tepsy (lan) a news.tpi.pl sluzy mi jak nie wiem
w kazdym badz razie opisany temat bywal spotykany u moich znajomych z innych lanow. wystarczyl telefon do admina
- Konrad
- Z nami od: 12 sierpnia 2002, 05:38
Wiesz, LAN też może być podpięty do tepsy (SDI, Neostrada, Polpak?)...Konrad pisze:ja nie jestem klientem tepsy (lan) a news.tpi.pl sluzy mi jak nie wiem
To swoją drogą...Konrad pisze:w kazdym badz razie opisany temat bywal spotykany u moich znajomych z innych lanow. wystarczyl telefon do admina
Ale admin nie poradzi, jeśli serwer odpowiada "You have no permission to talk. Goodbye" - a właśnie to widzę przez LAN w robocie. Ta sama grzeczna odpowiedź jest gdy próbuję się dostać do news.tpi.pl z nie-tepsowego dialup-a w domu.
- E2rd
- Moderator
Re: zle sie wyrazilem
michalvet pisze:zmienilem serwer newsow na inny i dziala wszystko tak jak powinno
A ja jeszcze dorzuce adres od którego powinienem zacząć: http://www.usenet.pl/doc/news-pl-faq.html.
--
Irek
- irekc
- Z nami od: 12 lipca 2002, 12:41
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite