Problem z wyslaniem wiadomosci/konfiguracja folderow
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040707 Firefox/0.9.2
Hej!
Mam problem przy wysylaniu wiadomosci.
Pojawia sie komunikat
"Wysłanie wiadomości nie powiodło się.
Nie mozna otworzyć pliku tymczasowego C:\DOCUME~1\Kto|\USTAWI~1\TEMP\nsmail.eml.
Sprawdź ustawienia katalogu roboczego i ponów próbę."
Sprawdziłem folder, zmienilem nawet jego atrybut usuwając 'tylko do odczytu'. Pliku nsmail.eml tam nie znalazłem.
Podejrzane wyadje mi się to ze T probuje otworzyc plik w folderze wewnatrz folderu 'Ktoś' podając w ścieżce: "Kto|" - może tu tkwi problem a jesli tak to jak go rozwiązać?
pozdrawiam
Filip
Mam problem przy wysylaniu wiadomosci.
Pojawia sie komunikat
"Wysłanie wiadomości nie powiodło się.
Nie mozna otworzyć pliku tymczasowego C:\DOCUME~1\Kto|\USTAWI~1\TEMP\nsmail.eml.
Sprawdź ustawienia katalogu roboczego i ponów próbę."
Sprawdziłem folder, zmienilem nawet jego atrybut usuwając 'tylko do odczytu'. Pliku nsmail.eml tam nie znalazłem.
Podejrzane wyadje mi się to ze T probuje otworzyc plik w folderze wewnatrz folderu 'Ktoś' podając w ścieżce: "Kto|" - może tu tkwi problem a jesli tak to jak go rozwiązać?
pozdrawiam
Filip
- Filip
Re: Problem z wyslaniem wiadomosci/konfiguracja folderow
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803
Tak, tu tkwi problem.Filip pisze:Podejrzane wyadje mi się to ze T probuje otworzyc plik w folderze wewnatrz folderu 'Ktoś' podając w ścieżce: "Kto|" - może tu tkwi problem
Filip pisze:a jesli tak to jak go rozwiązać?
Zmienić nazwę użytkownika Windows na nie zawierającą pliterek. (np. Ktosik
PS. A wystarczyło wpisać "nsmail" w wyszukiwarkę na tym forum
Masz pytanie? Tu są odpowiedzi 
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040707 Firefox/0.9.2
Doszedłem i opisze po kolei dla potomnych coby nie musieli po 10 stronach sie wałęsać :]
Jeśli nie pomoże zmiana nazwy użytkownika to pozostaje:
1. prawy na Moj komputer | Właściwości | Zaawansowane | Zmienne środowiskowe
2. edytujemy zmienne TEMP i TMP nadając im ścieżki np C:\nazwa_usera\USTWIENIA LOKALNE\TEMP
3. Tworzymy folder C:\nazwa_usera\USTWIENIA LOKALNE\TEMP
4. W nim [o ile dobrze pamiętam
- zależy gdzie chciał go Thunderbird] plik nsmail.eml [prawy klik | nowy plik | dokument textowy i zmieniamy nazwe pliku na nsmail.eml upewniajac się ze zrobilismy to poprawnie
i nie mamy pliku nsmail.eml.txt
]
Tak ja zrobiłem - być może da się ładniej
ale w ogole to powinni fixnąć buga
Filip
Jeśli nie pomoże zmiana nazwy użytkownika to pozostaje:
1. prawy na Moj komputer | Właściwości | Zaawansowane | Zmienne środowiskowe
2. edytujemy zmienne TEMP i TMP nadając im ścieżki np C:\nazwa_usera\USTWIENIA LOKALNE\TEMP
3. Tworzymy folder C:\nazwa_usera\USTWIENIA LOKALNE\TEMP
4. W nim [o ile dobrze pamiętam
Tak ja zrobiłem - być może da się ładniej
Filip
- Filip
Przeglądarka: Opera/9.27 (Windows NT 5.1; U; pl)
uch... pogooglałem, szukałem q archuwuim i nic.... w TB wersja 2 pojawia mi sie komunikat żę nie moze zapisac w pliku tymczasowym. Nia mam polskich liter w nazwie uzytkownika "Justyna i Jacek". Tricku z kasowaniem nsmail*.* tez probowalem i nic
Pomocy. Proszę o maila na priv masklin @ wp.pl (bez spacji w adresie oczywiscie)
- Masklin
Re: Problem z wyslaniem wiadomosci/konfiguracja folderow
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9pre) Gecko/2008051206 Minefield/3.0pre
Masklin pisze:w TB wersja 2 pojawia mi sie komunikat żę nie moze zapisac w pliku tymczasowym.
Przeczytaj: http://mozillapl.org/forum/about-33120.html
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.
Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
- Grzegorz
- Moderator
- Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird