Wspólny plik zakładek z Mozilla Suite
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Wspólny plik zakładek z Mozilla Suite
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803
czy da się zmienić domyślną lokalizację pliku zakładek? chciałbym, żeby Mozilla Suite i FF korzytsały z tego samego pliku - oczywiście wiem jakie to może mieć konsekwencje jeśli oba programy sa otwarte - szukałem w about:config ale nie znalazłem żadnego wpisu...
wiem, że mozna to zrobić za pomocą zdalnego synchronizatora zakładek (rozszerzenie Synchronize Bookmamarks) ale czy da się osiągnąć ten sam efekt przy pomocy wpisów konfiguracyjnych definiujących ścieżkę do bookmarków?
wiem, że mozna to zrobić za pomocą zdalnego synchronizatora zakładek (rozszerzenie Synchronize Bookmamarks) ale czy da się osiągnąć ten sam efekt przy pomocy wpisów konfiguracyjnych definiujących ścieżkę do bookmarków?
- cyberrus
- Z nami od: 31 maja 2004, 09:13
Re: Wspólny plik zakładek z Mozilla Suite
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803
cyberrus pisze:szukałem w about:config ale nie znalazłem żadnego wpisu...
Bo akurat ten wpis trzeba dodać. Nazywa się browser.bookmarks.file.
Patrz tutaj, pod koniec punktu.
Masz pytanie? Tu są odpowiedzi 
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803
Wygląd (np. tło) zmienia się przez plik userChrome.css. Szukaj.
Chyba, że masz schemat honorujący ustawienia/kolory systemowe - wtedy przestawiaj w systemie...
Chyba, że masz schemat honorujący ustawienia/kolory systemowe - wtedy przestawiaj w systemie...
Masz pytanie? Tu są odpowiedzi 
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7) Gecko/20040803 Firefox/1.1
coś nie mogę znaleźć, ale wiem na pewno, że zmiana koloru tego elementu jest możliwa, bo jak wrzucę do userchrome:
* {background-color: tan !important}
to również to tło zmienia kolor, tylko jak się nazywa element chromu który jest za to odpowiedzialny (trudno znaleźć coś co nie wiadomo jak się nazywa
)????? nigdzie nie ma na ten temat informacji - trochę to dziwne, albo ja niewłaściwie szukam - jeśli ktoś wie gdzie szukać albo kogo pytać to proszę o pomoc.
* {background-color: tan !important}
to również to tło zmienia kolor, tylko jak się nazywa element chromu który jest za to odpowiedzialny (trudno znaleźć coś co nie wiadomo jak się nazywa
- cyberrus
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7) Gecko/20040803 Firefox/1.1
znalazłem!!!
wszyscy, którym przeszkadza rażąca biel panela zakładkami powinni umieścić w pliku userChrome.css następujący wpis:
/*zmienia kolor tła sidebaru z bookmarkami*/
#bookmarks-view tree {
-moz-appearance: none !important;
background-color: #DEDCD3 !important;
}
plik userChrome.css musi się znajdować w folderze "profil Firefoxa"/chrome - jeśli nie ma tam takiego pliku, to trzeba go stworzyć zamieszczając powyższy wpis
wszyscy, którym przeszkadza rażąca biel panela zakładkami powinni umieścić w pliku userChrome.css następujący wpis:
/*zmienia kolor tła sidebaru z bookmarkami*/
#bookmarks-view tree {
-moz-appearance: none !important;
background-color: #DEDCD3 !important;
}
plik userChrome.css musi się znajdować w folderze "profil Firefoxa"/chrome - jeśli nie ma tam takiego pliku, to trzeba go stworzyć zamieszczając powyższy wpis
- cyberrus
• Strona 1 z 1