MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Jak powiekszyc wyswietlana storne?

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Jak powiekszyc wyswietlana storne?

Postautor: zorba » 21 września 2004, 17:21

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803

Chodzi o powiekszenie strony nie samego tekstu - to jest proste ale to nie to samo.
Od niedawna korzystam z Moziilli 1.7.2 wczesniej uzywalem Opery w kotrej jest fajna funkcja powiekszania strony (cos jak zoom) jest to szczegolnie pomocne jesli korzysta sie z ekranu o wysokiej rozdzielczoscii i mozna to ustwic tak aby wszystkie taby otwieraly sie z takim samym zoomem np. 120%
Czy cos podobnego znajde w Mozilli ?

pozdrawiam
Greg
zorba

Postautor: hADeSik » 21 września 2004, 20:06

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.1) Gecko/20040707 MultiZilla/1.6.4.0b

W Mozilli tego raczej nie ma, nie wiem, czy którys z dodatków ma taką funkcję
hADeSik
Moderator

Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18

Postautor: cyberrus » 22 września 2004, 16:32

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7) Gecko/20040803 Firefox/1.1 ;-)

tabbrowser extension pozwala na predefiniowany zoom zakładki - trzeba z prawego na zakładce i:

Właściwości>>Extra>>Ustawienie dla paneli>>Wielkość tekstu

wtedy w Opisie zakładki pojawia taki oto wpis:

:::::: tabextensions: Don't Edit after This Line ::::::
<tabextensions>
useFixedLabel=true
textZoom=125
</tabextensions>
cyberrus

Z nami od: 31 maja 2004, 09:13

Postautor: klepa » 22 września 2004, 17:36

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; rv:1.7.3) Gecko/20040913 Firefox/0.10

Zobacz tu: http://www.squarefree.com/bookmarklets/ z pewnością znajdziesz skrypt, który powiększa całą stronę z obrazkami. Kiedyś miałem jeden z nich który powiększał WSZYSTKIE obrazki na danej stronie wystarczyło póżniej CTRL+ powiększyć tekst i "włala"...
"I like my town with a little drop of poison" T.Waits
klepa

Z nami od: 07 lipca 2003, 18:30

Postautor: zorba » 23 września 2004, 23:14

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1) Opera 7.53 [pl]

Serdeczne dzieki wszystkim za wskazowki... ale to jednak nie to o co mi chodzilo. Owszem moge powiekaszac fonty i powiekszac obrazki ale to upierdliwe robic to na kazdej stronie.
Dziwi mnie troche fakt ze w takiej przegladarce jak Mozzilla nikt nie pomyslal a takiej funkcji skalowania calego obrazu. Poniewaz powiekszenie tylko fontow powoduje ze stona sie "rozjezdza". No coz pozostaje poczekac az ktos taka "wtyczke" napisze ..... albo napisac ja samemu :)

A moze wrocic do Opery ? hmmm.....

Pozdrawiam

Greg
zorba

Postautor: klepa » 23 września 2004, 23:26

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; rv:1.7.3) Gecko/20040913 Firefox/0.10

zorba pisze:A moze wrocic do Opery ? hmmm.....

No wiesz, na to pytanie to musisz sobie odpowiedzieć sam :D Z pewnośością nie zamierzam Cię nawracać. Osobiście próbowałem się z Operą i mimo wielkiego i niekłamanego podziwu (i czasem westchnień zazdrości) wolę jednak FF. Owszem FF nie jest doskonałym produktem ale pewne udogodnienia i "intyligencja" na siłę w Operza trochę mnie do niej zraziły... no i ten fatalny klient poczty :(
"I like my town with a little drop of poison" T.Waits
klepa

Z nami od: 07 lipca 2003, 18:30

Postautor: Olhado/256 » 24 września 2004, 10:35

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; rv:1.7.3) Gecko/20040911 Firefox/0.10

zorba pisze:Dziwi mnie troche fakt ze w takiej przegladarce jak Mozzilla nikt nie pomyslal a takiej funkcji skalowania calego obrazu. Poniewaz powiekszenie tylko fontow powoduje ze stona sie "rozjezdza". No coz pozostaje poczekac az ktos taka "wtyczke" napisze ..... albo napisac ja samemu :)

Możesz też, o ile władasz dobrze angielskim, wejść na bugzilla.mozilla.org, poszukać, czy ktoś już takiego buga nie zgłosił i jeśli zgłosił to zagłosować na niego, a jeśli nie, to zgłosić go samemu. Oczywiście szansa, że to odniesie jakiś realny skutek, jest raczej niewielka, ale szary użytkownik Mozilli może zrobić tylko tyle :wink:
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Z nami od: 26 września 2002, 09:47

Postautor: gajownik » 24 września 2004, 13:00

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.3) Gecko/20040913

gajownik

Z nami od: 31 sierpnia 2003, 22:22

Postautor: zorba » 25 września 2004, 22:55

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803

Dzieki za porady ... ale rzeczywiscie na bugzilla figuruje to jako dosyc stary bug ...do zafixowania kiedys w przyszlosci. Wyglada na to ze niewiele osob jest zinteresowanych funkcja "skalowania" czy zoomowania strony. A uwierzcie to naprawde przydatna funkcja. Szukalem wsrod roznych dodatkow do Mozilli ale na prozno.... :(

Do Klepa
Cytuje .. " udogodnienia i "intyligencja" na siłę w Operze trochę mnie do niej zraziły... no i ten fatalny klient poczty" - nie moge sie z Toba zgodzic .... bo udogodnienia mozesz wylaczyc a "inteligencyje" ot poprostu skonfigurowac wedle swojego uznania. A klient poczty ?....powiem szczerze rzecz gustu, mnie on bardzo odpowiada!

Do Cyberrus
"tabbrowser extension pozwala na predefiniowany zoom zakładki - trzeba z prawego na zakładce i:
Właściwości>>Extra>>Ustawienie dla paneli>>Wielkość tekstu"

Zainstalowalem powyzej opisany skladnik i nie moge znalezc zakladki "Extra" :( moze mam jakas stara wersje ?

Pozdrawiam
G
zorba

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite