niepobieranie spamu
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
niepobieranie spamu
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.5; Windows NT 4.0; T312461)
czy da się jakoś tak ustawić TB, żeby nie pobierał spamu z serwera? 
- adamec
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040626 Firefox/0.9.1
a jak sobie wyobrażasz sprawdzenie, czy to co jest na serwerze jest spamem bez pobrania treści?
n
n
Połączenia PKP prosto z sidebaru: http://dziedzic.org/pkpanel/
- nikdo
- Z nami od: 20 lutego 2003, 16:30
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.5; Windows NT 4.0; T312461)
Myślę, że jest to możliwe po sprawdzeniu adresu z jakiego wiadomość została wysłana. Albo po tytule wiadomości. Albo po liście odbiorców do jakich wiadomość została wysłana.
Do żadnej z tych rzeczy nie musi być otwierana treść (chyba).
Adamec.
Do żadnej z tych rzeczy nie musi być otwierana treść (chyba).
Adamec.
- adamec
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; rv:1.7.3) Gecko/20040913 Firefox/0.10
adamec pisze:Myślę, że jest to możliwe po sprawdzeniu adresu z jakiego wiadomość została wysłana. Albo po tytule wiadomości. Albo po liście odbiorców do jakich wiadomość została wysłana.
Takie filtry raczej da się ustawić z poziomu konta na serwerze. Większość skrzynek to obsługuje. Wtedy masz święty spokój nic Ci się nie ściąga wszystko jest kasowane z dala od Ciebie. Piszesz regółkę, że np. wszystkie maile z serwera takiego to a takiego mają iść do kosza, lub jeśli zawierają takie to a takie słowa kluczowe w tytule wiadomości... Ot i wszystko. To chyba najskuteczniejsze rozwiązanie.
"I like my town with a little drop of poison" T.Waits
- klepa
- Z nami od: 07 lipca 2003, 18:30
Re: niepobieranie spamu
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040616
adamec pisze:czy da się jakoś tak ustawić TB, żeby nie pobierał spamu z serwera?
Po czesci sie da. Co to znaczy?
Jesli korzystasz z POP3 a ogromna wiekszosc z niego korzysta to nie mozna.
Jesli korzystasz z IMAP4 to mozna.
- Domel
- Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird