MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

niechciane smtp

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

niechciane smtp

Postautor: duch » 21 września 2004, 20:41

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040707 Firefox/0.9.2

Czesc

Jestem od pewnego czasu uzytkownikiem thunderbirda i mam taki problem.Kiedy instalowalem pierwsze konto pocztowe na tym kliencie to pojawilo sie taki mniej wiecej napis ze wszystkie dalsze konta beda uzywaly tego smtp(pierwszego konta)jako domyslnego.Niestety pierwsze konto okazalo sie z***** i chcialem zainstalowac inne(nawiasem mowiac z o2.pl) i tu sie pojawil pies pogrzebany bo przy instalacji pyta mnie tylko o pop3 a w ogole o smtp.Jak proboje zmienic we wlasciwosciach kont to jest tylko ten skopany smtp i domyslny ktory i tak dziala zle.Nie moge wysylac poczty.Co robic???Co proponujecie ???

Pozdrawiam

duch
duch

Postautor: timonG » 21 września 2004, 20:54

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20040913 Firefox/0.10

Narzędzia- konfiguracja kont: w lewym oknie Serwer poczty wychodzącej i tu konfiguracja serwerów poczty wychodzącej SMTP.
Przypisanie smtp do konta robisz w ustawieniach konta: konfiguracja serwera- zaawansowane i smtp ( przycisk )
timonG

Postautor: Gość » 22 września 2004, 18:03

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

Dzieki stary bo niewiedzialem juz co robic(wlasciwie to po prostu tej opcji nie zauwazylem:)
Jeszcze raz dzieki.

Pozdrawiam

duch
Gość

Wróć do Klient poczty Thunderbird