czy macie może taki objaw:
- włączam Mozille i w Preferencjach ustawiam "szybki start"
- OK
- działam
- Mozilla bez problemu minimalizuje się do ikonki
- wyłączam Mozillę (z ikonki, prawy klawisz 'Zamknij Mozillę')
- włączam (dłuuugi start)
- i po zamknięciu Mozilla juz się nie minimalizuje do ikonki mimo zanzaczonego szybkiego startu
- dopiero wejście w Preferncje->Zaawansowane i zrobienie OK włącza szybki start (przy czym nic nie zmieniam w ustawieniach)
Mozilla 1.1, win98SE
pzdr
szybki start
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Przeglądarka: -
Mozilla nie ma możliwości minimalizowania się do ikonki! Zakładam, że chodzi ci o ikonkę w trayu - jest to szybki start, który powoduje, że część bibliotek Mozilli jest cały czas załadowana do pamięci. Nie ma to więc nic wspólnego z minimalizowaniem całej Mozilli.
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Szybki (?) start
Przeglądarka: -
O tym już też była mowa na Forum, tyle że nie przypominam sobie jakiegoś konstruktywnego rozwiązania. Rzecz w tym, że Moza dobrze działa z szybkim startem, gdy założony jest jeden profil użytkownika. W chwili, gdy jest ich więcej, zamknięcie wszystkich okien powoduje również całkowite wyłączenie Mozilli; najwyraźniej uważa ona, że chcemy włączyć inny profil, bo inaczej po co wyłączalibyśmy tak wspaniały program?
Tylko dlaczego część odpowiedzialna za szybki start zostaje również wyłączona? Następny raz Moza uruchamia się już "normalnie".
Moje doświadczenia opierają się na Mozie 1.0 PL / Win 98 SE.
Może należałoby na to zwrócić uwagę Państwu Programistom?
Pozadrawiam!
Moje doświadczenia opierają się na Mozie 1.0 PL / Win 98 SE.
Może należałoby na to zwrócić uwagę Państwu Programistom?
Pozadrawiam!
- Wojciech
- Moderator
- Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite