Zabawne, ale dopiero teraz zauważyłem (wywołuję z pulpitu) że FireFox instaluje się w katalogu dwa razy jako Firefox i firefox-tryb kompatybilności.
Jak mam to rozumieć i na czym to dokładnie polega? Coś jak w Operze, gdzie możńa ustawić że ta przedstawia się jako wybrana z listy przeglądarka np IE czy Netscape?
firefox i Firefox-tryb kompatybilności
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
firefox i Firefox-tryb kompatybilności
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040707 Firefox/0.9.2
- iTuiTu
Re: firefox i Firefox-tryb kompatybilności
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.3) Gecko/20040910
instaluje sie pojedynczo a w menu start masz dostepnego linka z przelacznikiem -safe-mode
jezeli cos Ci nawala i podejrzewasz, ze to wina rozszerzen to wlaczasz program w tym trybie a wszystkie rozszerzenia zostana wylaczane
najlepiej zrob tak:
uruchom FF w trybue "normalnym" i wejdz do Narzedzia -> Rozszerzenia
a teraz uruchom w Trybie kompatybilnosci (bardziej oczywiste byloby: Bezpieczny tryb lub Tryb awaryjny
) i wejdz do Narzedzia -> Rozszerzenia
pewnie zauwazyles roznice
w drugim przypadku rozszerzenia nie sa aktywne
- Kod: Zaznacz cały
firefox.exe -safe-mode
jezeli cos Ci nawala i podejrzewasz, ze to wina rozszerzen to wlaczasz program w tym trybie a wszystkie rozszerzenia zostana wylaczane
najlepiej zrob tak:
uruchom FF w trybue "normalnym" i wejdz do Narzedzia -> Rozszerzenia
a teraz uruchom w Trybie kompatybilnosci (bardziej oczywiste byloby: Bezpieczny tryb lub Tryb awaryjny
pewnie zauwazyles roznice
- piotrek84
- Z nami od: 11 września 2003, 18:48
dzięki
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040707 Firefox/0.9.2
Ha! czyli zupełnie coś innego niż to co napisałem z Operą... !
Dzięki!
Choć tłuamczneie tego jako trym kompatybilności jest mylne... i to bardzo poważne - bo nic to nie ma wspólnego z komatybilnością jako taką.
Tylko poję się słownikowej polemiki....
Dzięki!
Choć tłuamczneie tego jako trym kompatybilności jest mylne... i to bardzo poważne - bo nic to nie ma wspólnego z komatybilnością jako taką.
Tylko poję się słownikowej polemiki....
- iTuiTu
• Strona 1 z 1