Java i kolorowaniki na http://dzieci.wp.pl
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Java i kolorowaniki na http://dzieci.wp.pl
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.6) Gecko/20040113
Po zaktualizowaniu Javy do 1.4.2_04 standard edition z dnia na dzień przestały działać kolorowanki na stronie dzieci.wp.pl. Wcześniej na pewno działały, ale jaką wtedy miałem wersję Javy już sobie nie przypomnę. W konsoli Javy pojawia się komunikat "Caused by: java.io.IOException: open HTTP connection failed.", przeglądarka to MozillaPL 1.6. W MSIE to samo otwiera się bez problemu. Wszystko posadzone na WinXP. Kombinowałem z ustawieniami proxy i dostępem bez pośrednictwa proxy, ale niestety bez efektów.
- Toyo
- Z nami od: 11 marca 2004, 23:41
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.8a) Gecko/20040503 Firefox/0.8.0+
Problem był tu omawiany i zgłaszany do wp setki razy.
Strona z kolorowanką (i innymi apletami javy) jest w katalogu głównym serwera, jednak w kodzie strony jest błędna informacja, że sama kolorowanka (java) jest w katalogu wyżej (który nie istnieje) - tak naprawdę jest w tym samym katalogu. Wystarczy usunąć trzy znaki z kodu strony oznaczające przejście do katalogu wyżej ("../") i będzie działać.
WP informowana o tym wielokrotnie zupełnie sprawę ignoruję. Jeśli ci się chce możesz do nich zadzwonić od poniedziałku do piątku od 8 do 18 pod numer 0-58 52 15 913.
Strona z kolorowanką (i innymi apletami javy) jest w katalogu głównym serwera, jednak w kodzie strony jest błędna informacja, że sama kolorowanka (java) jest w katalogu wyżej (który nie istnieje) - tak naprawdę jest w tym samym katalogu. Wystarczy usunąć trzy znaki z kodu strony oznaczające przejście do katalogu wyżej ("../") i będzie działać.
WP informowana o tym wielokrotnie zupełnie sprawę ignoruję. Jeśli ci się chce możesz do nich zadzwonić od poniedziałku do piątku od 8 do 18 pod numer 0-58 52 15 913.
- Ludwik
- Moderator
- Z nami od: 10 marca 2003, 10:05
no właśnie
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040626 Firefox/0.9.1
Może ktos powie, czemu na tej samej maszynie, z tą samą javą (1.5.0) firefox nie łasduje appletów, a konqueror tak? Dla chwili zabawy muszę uruchamiać inną przeglądarkę...
- Sium
Poprawione
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; rv:1.7.3) Gecko/20040913 Firefox/0.10
Poprawiłem tę ściężkę.
Problem w tym, że jest ona globalna dla całego serwisu - teraz może się okazać, że jakieś inne applety przestaną działać.
Jeśli macie czas, to potestujcie proszę
Morał z tego - nie trzeba dzwonić do WP - trzeba wyciągnąć na wierzch stary wątek, by pracownicy mogli znaleźć informację i zareagować
Miłego dnia
Tomek
Problem w tym, że jest ona globalna dla całego serwisu - teraz może się okazać, że jakieś inne applety przestaną działać.
Jeśli macie czas, to potestujcie proszę
Morał z tego - nie trzeba dzwonić do WP - trzeba wyciągnąć na wierzch stary wątek, by pracownicy mogli znaleźć informację i zareagować
Miłego dnia
Tomek
- Tomasz Tybulewicz
- Z nami od: 12 lipca 2004, 11:58
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Slackware GNU/Linux i686; PL; rv:1.6) Gecko/20040113 --==MOZILLA RULLEZ ;)==--
Za pierwszym wejściem załadowało mi aplet dopiero po reloadzie
- potem juz poprawnie działa.
Ale każdy inny zestaw: kolorowanki, kolorowanki 3D wymagają odswieżenia by poprawnie załadował aplet - potem bo obrocie i wybraniu fragmentu obrazka znowu reload...
Java
Slackware 10 GNU/Linux
Ale każdy inny zestaw: kolorowanki, kolorowanki 3D wymagają odswieżenia by poprawnie załadował aplet - potem bo obrocie i wybraniu fragmentu obrazka znowu reload...
Java
- Kod: Zaznacz cały
Java(TM) Plug-in 1.4.2_04-b05
Nazwa pliku: libjavaplugin_oji.so
Java(TM) Plug-in 1.4.2_04
Slackware 10 GNU/Linux
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
- Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1
Super
Wygląda, że wszystko działa prawidłowo (w tym 3D), również pod Linuksem (java 1.5).
Dzowniłem przedtem do wp dwa razy, pisałem niemal po każdym zgłoszeniu, a było ich sporo. Wygląda na to, że wp ma problem z przerobieniem otrzymywanych informacji, ale przynajmniej szuka ich aktywanie
Na dobrych forach 
Wygląda, że wszystko działa prawidłowo (w tym 3D), również pod Linuksem (java 1.5).
Dzowniłem przedtem do wp dwa razy, pisałem niemal po każdym zgłoszeniu, a było ich sporo. Wygląda na to, że wp ma problem z przerobieniem otrzymywanych informacji, ale przynajmniej szuka ich aktywanie
- Ludwik
- Moderator
- Z nami od: 10 marca 2003, 10:05
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony