MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Mozilla a forum phpbb 1.4

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Mozilla a forum phpbb 1.4

Postautor: kekacz » 19 października 2002, 11:17

Przeglądarka: -

Niestety nie zmnalazlem ani slowa o moim problemie w archiwum forum. A moze zle szukalem.
Do rzeczy. Forum na stronie http://www.f1.ultra.pl/forum/index.php Problem polega na tym, ze przeczytane nowe wiadomosci za cholere nie chca oznaczyc sie jako przeczytane. Juz cale forum miga mi na czerwono informujac mnie, ze nawet wiadomosci sprzed tygodnia, ktore przeczytalem po kilka razy, sa nowe :o
Wyczyscilem juz cache i dalej nic. Czy jest cos co mozna zrobic aby rozwiazac ten problem, za wyjatkiem upgrade forum do nowszej wersji :P ?? No chyba, ze to jedyne wyjscie to trudno :(
Nie chcialbym wracac do Opery a co gorsza jeszcze do IE tfuu ech!!! gdzie wszystko dziala wporzadku.
kekacz

Z nami od: 08 czerwca 2002, 09:50

Re: Mozilla a forum phpbb 1.4

Postautor: mm » 19 października 2002, 11:37

kekacz pisze:Niestety nie zmnalazlem ani slowa o moim problemie w archiwum forum. A moze zle szukalem.
Do rzeczy. Forum na stronie http://www.f1.ultra.pl/forum/index.php Problem polega na tym, ze przeczytane nowe wiadomosci za cholere nie chca oznaczyc sie jako przeczytane. Juz cale forum miga mi na czerwono informujac mnie, ze nawet wiadomosci sprzed tygodnia, ktore przeczytalem po kilka razy, sa nowe :o
Wyczyscilem juz cache i dalej nic. Czy jest cos co mozna zrobic aby rozwiazac ten problem, za wyjatkiem upgrade forum do nowszej wersji :P ?? No chyba, ze to jedyne wyjscie to trudno :(
Nie chcialbym wracac do Opery a co gorsza jeszcze do IE tfuu ech!!! gdzie wszystko dziala wporzadku.

Forum wysyla dwa cookies. Pierwsze to LastVisit, drugie to: LastVisitTemp (gest L,D,P). Sprawdz czy masz ustawione akceptacje cookies. I napisz jak Ci poszlo.

p.s. U mnie dziala bezproblemu.
mm

Postautor: kekacz » 19 października 2002, 12:02

Mam włączone od poczatku
kekacz

Postautor: kekacz » 19 października 2002, 12:07

wykopalem narazie cookies Lastvisit, ale to pewnie rozwiazanie na krotka mete, a moze czasami pomoze ;) :)
kekacz

Postautor: kekacz » 20 października 2002, 11:08

Pomoglo :) dalej moge sie cieszyc Mozilla :)
kekacz

Postautor: mm » 20 października 2002, 11:49

kekacz pisze:Pomoglo :) dalej moge sie cieszyc Mozilla :)

Moze miales pecha... coz wlasnie zmieniali i wyslalo ci smieci :-)
No i problem prawdopodobnie nie zalezal od przegladarki.
mm

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony