Ff 0.9_Coś się wali?
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Ff 0.9_Coś się wali?
Przeglądarka: Mozilla/4.0
Od kilku dni zdarza mi się, że przy otwieraniu kolejnego adresu w Ff 0.9 (kilka paneli mam już otwartych), przeglądarka się zamyka !!! Pojawia się komunikat o jakimś problemie i jakiś program (zapomniałem spisać...) próbuje się łączyć z Netscape coś tam, coś tam. Narazie blokuję to firewallem. Ale ciekawi mnie - o co chodzi?
- grobik
- Z nami od: 04 lipca 2004, 20:32
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.3) Gecko/20041009 Firefox/0.10.1
Pewnie o to chodzi http://www.mozilla.org/quality/qfa.html .
Instalowałeś ostatnio jakieś nowe rozszerzenia ? Spróbuj na nowym profilu.
Instalowałeś ostatnio jakieś nowe rozszerzenia ? Spróbuj na nowym profilu.
- krasnalek
Faktycznie, to jest to:Quality Feedback Agent. Ostatnio (??) instalowałem Ile razy- dodatek zliczający zablokowane okienka.
Ale żeby jeszcze cóś takiego... To mi trochę przypomina działanie softu, od którego trzymam się z daleka...
Ciekawe, że wcześniej nie zdarzało mi się, żeby Ff tyle razy crashował.
Pamiętam, że w The Bat, kiedy dostawałem info o odpowiedzi na mój temat na Forum i klikałem na odnośnik, to Ff mi padał i musiałem restartować Windę! To też pewnie jakiś problem????
Wtedy oczywiście nic nie chciało się łączyć z Netscape.
Ale żeby jeszcze cóś takiego... To mi trochę przypomina działanie softu, od którego trzymam się z daleka...
Ciekawe, że wcześniej nie zdarzało mi się, żeby Ff tyle razy crashował.
Pamiętam, że w The Bat, kiedy dostawałem info o odpowiedzi na mój temat na Forum i klikałem na odnośnik, to Ff mi padał i musiałem restartować Windę! To też pewnie jakiś problem????
Wtedy oczywiście nic nie chciało się łączyć z Netscape.
- grobik
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1
FF 0.9.x to, delikatnie mówiąc, nie był cud stabilności. U mnie np. po zainstalowaniu FlashBlocka przeglądarka wywalała się praktycznie co 2-3 dni. Zdecydowanie polecam przesiąść się na 0.10.1.
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1
Przecież nic nie musisz wywalać
Profil z FF 0.9.x bez problemu działa w 0.10.1. Możesz dla pewności powyłączać, albo nawet pousuwać rozszerzenia (ich ustawienia zostaną zachowane), choć teoretycznie te niekompatybilne zostaną automagicznie wyłączone.
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
@Olhado.
Kolejny raz jesteś dla mnie pomocnym autorytetem!
No, to idźmy na całość
> na początek, dla uspokojenia-przejście z 1.0 PR na final będzie bezbolesne?
> a teraz: podpowiedz, co mam zrobić, żeby przesiąść się na nowszego Ff bez utraty tego, co mi się podoba w poszerzonej wersji 0.9?
Mam nadzieję, że dla Ciebie to bułka z masłem?...
Dzięki!!!
Kolejny raz jesteś dla mnie pomocnym autorytetem!
No, to idźmy na całość
> na początek, dla uspokojenia-przejście z 1.0 PR na final będzie bezbolesne?
> a teraz: podpowiedz, co mam zrobić, żeby przesiąść się na nowszego Ff bez utraty tego, co mi się podoba w poszerzonej wersji 0.9?
Mam nadzieję, że dla Ciebie to bułka z masłem?...
Dzięki!!!
- grobik
grobik pisze:> na początek, dla uspokojenia-przejście z 1.0 PR na final będzie bezbolesne?
Tak.
grobik pisze:> a teraz: podpowiedz, co mam zrobić, żeby przesiąść się na nowszego Ff bez utraty tego, co mi się podoba w poszerzonej wersji 0.9?
Po prostu odinstaluj Ff 0.9 i zainstaluj FF 0.10.1. Te rozszerzenia, które nie będą kompatybilne, zostaną wyłączone. Dostaniesz informację o tym. Będziesz musiał ściągnąć nowe. To tyle.
Oczywiście korzystaj z tego samego profilu.
Bartosz Piec
- piecu
- Moderator
- Z nami od: 17 kwietnia 2003, 15:45
Ja w takich sytuacjach na wszelki wypadek robię sobie kopię zapasową folderu z profilem - w myśl zasady "przezorny zawsze ubezpieczony"
Aczkolwiek w całej mojej historii przydało mi się to tylko raz i to zanim wprowadzono ten "automagiczny" system aktualizowania rozszerzeń.
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
• Strona 1 z 1