MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

kosz

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

kosz

Postautor: ninka » 13 października 2004, 14:42

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9

:oops: gdzie ustawic, aby wiadomosci usuniete z konta X ladowaly w koszu konta X, a nie w koszu folderow lokalnych (chociaz wlasciwie w tej chwili to one w ogole w kosmos odlatuja..........po usunieciu wiadomosci nie mam jej NIGDZIE! - nie pojawia sie nawet po porzadkowaniu fodleru, ale to chyba rozumiem, bo byla przeczytana........)
ninka

Re: kosz

Postautor: daniel_dg » 16 października 2004, 18:41

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.3) Gecko/20040910 MultiZilla/1.6.4.0b

ninka pisze::oops: gdzie ustawic, aby wiadomosci usuniete z konta X ladowaly w koszu konta X, a nie w koszu folderow lokalnych...)

To akurat jest standard. Zawsze tak jest. Chyba, że używasz globalnej skrzynki odbiorczej. Ale wtedy nie ma osobnej struktury katalogów dla konta X.
ninka pisze:nie pojawia sie nawet po porzadkowaniu fodleru, ale to chyba rozumiem, bo byla przeczytana........)

Raczej nie rozumiesz. Porządkowanie folderu służy do fizycznego usunięcia z dysku tych wiadomości, które wcześniej zostały usunięte z listy tego folderu. Usuń wiadomość i opróżnij kosz nie powoduje usunięcia e-maila z dysku, a jedynie e-mail nie jest pokazany na liście w Thunderbirdzie.

Trudno powiedzieć co u Ciebie się dzieje. Dziwny błąd. Używam Thunderbirda 0.8 i nie mam takich niespodzianek. Nie słysałem o takim problemie. Sprubój założyć nowy profil i skonfiguruj wszystko od początku. Jak nie pomoże to przeinstaluj Thunderbirda.
daniel_dg

Z nami od: 26 czerwca 2004, 12:37

Wróć do Klient poczty Thunderbird