Nowa instalacja
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Nowa instalacja
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040707 Firefox/0.9.2
Witam, z tematu Firefox jestem zielony, niestety. Jakiś czas temu dzięki Waszej pomocy, udało mi się zainstalować Firefoxa, i wszystko jest ok do tej pory (chociaż ostatnio może troszkę faktycznie "się muli", jak kilka postów niżej). Faktem jednak jest, że skorzystałem z Waszej pomocy, i doinstalowałem również kilka "pomocnych rzeczy", wtyczek (?chyba?). I teraz mam taki problem - czy jeżeli chcę zainstalować najnowszą wersję FF, muszę te wtyczki i ustawienia instalować i ustawiać od nowa, czy nowa wersja zainstaluje mi się ze starymi ustawieniami i wtyczkami?
Pozdrowienia, Jacek.
Pozdrowienia, Jacek.
- Jacek D
Re:
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040707 Firefox/0.9.2
Witam, to właśnie dzięki Tobie i Twoim poradom dalej używam FF, i właśnie teraz chciałbym (mam nadzieję, że dobrze robię) przejść na nowszą wersję, ale..., no właśnie to ale. Co zrobić, żeby było przynajmniej nie gorzej, niż teraz. Poradziłeś mi wtedy jakie dodatki zainstalować, i co zmienić w ustawieniach. I teraz co zrobić, żeby dalej było dobrze?
Pozdrawiam, Jacek.
Pozdrawiam, Jacek.
- Jacek D
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1
Przed instalacją koniecznie odinstaluj starą wersje, nie martw sie o wtyczki i ustawienia bo one sa w zupelnie innym miejscu, jedyne z czym mozesz miec problem to brak kompatybilnosci z ze starszymi rozszerzeniami które jeszcze nie współpracują z wersją 0.10 ale to jest tez do przejscia. tak wec spokojnie mozesz przechodzic na nowa wersje 
- NiE
- Z nami od: 14 października 2002, 08:07
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1
Niema sensu usuwać profilu, robi sie to tylko w ostateczności gdy nowy FF niechce poprawnie działać na starym profilu a usunięcie niekompatybilnych dodatków niepomaga. No chyba że ci niezależy na twoich ustawieniach, rozszerzeniach , motywach i bookmarkach to możes sobie usunąć.
- Paweł
- Z nami od: 03 marca 2004, 19:54
• Strona 1 z 1