MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Do wszystkich którzy mieli problemy z wyświetlaniem obrazków

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Do wszystkich którzy mieli problemy z wyświetlaniem obrazków

Postautor: Krzysztof Ś. » 15 października 2004, 15:26

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1

Witam, jakiś czas temu był poruszany ten temat i nikt nie znalazł właściwej odpowiedzi. Ja także miałem z tym problemy, zrobiłem formata i wszystko śmigało, a po instalacji reszty oprogramowania znowu to samo. Zastanawiałem sie co mogło mi znowu namieszać, no i jest. Panda antywirus. Nie wiem dlaczego, ale gdy mam ją włączoną czasami nie wszystkie obrazki się wczytują i pojawia się takze czasami komunikat o pustym dokumęcie. Po wyłączeniu jej wszystko śmiga, po włączeniu znowu to samo. Jeszcze testuje czy to na pewno mam rację ale jestem na 90% pewny. Więc jeśli macie Pande (albo coś innego) wyłączcie na chwile i zobaczymy czy tylko u mnie rozwiązało to problem.
Pozdrawiam
Krzysztof Ś.

Re: Do wszystkich którzy mieli problemy z wyświetlaniem obra

Postautor: Strus » 15 października 2004, 22:46

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; rv:1.7.3) Gecko/20041008 Firefox/0.10.1

Krzysztof Ś. pisze:Nie wiem dlaczego, ale gdy mam ją włączoną czasami nie wszystkie obrazki się wczytują

Pewnie blokuje obrazki z innych serwerów....
Strus

Z nami od: 29 stycznia 2004, 18:03

Postautor: Krzysztof Ś. » 16 października 2004, 11:13

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1

Także o tym myślałem, ale w niektórych witrynach nie wyświetlały się także "kawałki" menu, np jeśli była ramka to wczytywał jej góre bok i ze 3 zaokrąglenia, a chyba nie dawał po kawałku menu na róźnych serwerach.
Krzysztof Ś.

Postautor: Munczaczo » 18 października 2004, 13:36

Ano rzeczywiscie! Musze wywalic te pande (i tak mi marudzi, ze mam zaktualizowac, a sie nie da bez rejestracji) ;)
Munczaczo

Postautor: Gość » 18 października 2004, 17:54

Proponuje przekeic temat... Zapewne jeszcze wiele urzytkownikow firefoksa i pandy, bedzie zglaszac tutaj ten uciazliwy problem. Przypomne, ze chodzi nie tylko o obrazki, ale i o komunikat "dokument nie zawiera zadnych danych" wyswietlany na co drugiej stronie.

Rozwiazanie: odinstalowac Pande. Komus zalezy na Pandzie? To pluc sie do Pandy, ze z ff zle dziala :P
Gość

Wróć do Przeglądarka Firefox