za pomocą Internet Explorer bez problemu logowałem się do ftp i kopiowałem pliki na serwer, za pomocą Mozilli nie mogę zalogować się do żadnego ftp.
Czy toś wie co z tym zrobić? Oprócz tego w Moziilii nie działają mi sterowniki myszy (nie dizłaja rolki) i okienko nie przewija sie po pokręceniu rolkami myszy, dlaczego? (mysz A4tech). Okienko IE przewijała na wszytkie strony (dwie rolki i trzy przyciski)
logowanie do ftp
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
logowanie do ftp
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8
- Pawel s
Re: logowanie do ftp
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7) Gecko/20040618
Pawel s pisze:za pomocą Internet Explorer bez problemu logowałem się do ftp i kopiowałem pliki na serwer, za pomocą Mozilli nie mogę zalogować się do żadnego ftp.
Podaj przyklad serwera FTP. Moze ma powody, by nie wpuszczac (logowanie). Ja korzystam z serwerow bez logowania i nie ma problemow z przegladaniem zawartosci.
Jest metoda (chyba nawet dwie) logowania cos w stylu: adres_serwera:login@haslo:port
Nie pamietam formy, bo dawno z tego nie korzystalem. Chyba nie dziala kopiowanie klient<=>serwer
Dla FF jest dodatek FireFtp
Pawel s pisze:Oprócz tego w Moziilii nie działają mi sterowniki myszy (nie dizłaja rolki) i okienko nie przewija sie po pokręceniu rolkami myszy, dlaczego? (mysz A4tech).
Mam najtansza i najzwyklejsza myszke 4techa z 1 rolka i dziala bez problemu pod Windows i Linuksem. Jezeli bede miec troche czasu to sprobuje cos znalezc o myszach wielokulowych
edit: Znalazlem tyle:
http://mozillapl.org/forum/htopic6831-mysz.html
http://mozillapl.org/forum/htopic7790-p ... cd5c174932
Mozna tez sprobowac nacisnac rolke i przesunac. Jezeli do myszki bylo dolaczone jakies oprogramowanie pozwalajace zaprogramowac przyciski, to moze to jego wina (a moze nie zainstalowanie tego
- piotrek84
- Z nami od: 11 września 2003, 18:48
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony