Skopany TB 0.8
Moderator: Pomocy?!
Skopany TB 0.8
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.2; .NET CLR 1.1.4322)
Za jakie grzeczy przy KAŻDYM sciąganiu wiadomości, muszę być informowany o tym że nie ma w tej chwili dostępu do folderu bo jest własnie przetwarzany?!?!
I to nieważne co jest zaznaczone w danej chwili, komunikat i tak wyskoczy!
Wyłączanie filtru spamu i reguł nie powoduje zmian, wiec co jest przetwarzane jak nie to?
Dodatkowo jeśli podczas sciagania większej liczby maili to się wywali, to nie sciagnie wszystkich i trzeba sciagac znowu... czasem kilka razy, bo za każdym razem przerywa...
Problem jest powtarzalny na innych kompach.
Z pewnością nie występował w 0.7.3
Wiecie już cos o tym??
- shephard
- Z nami od: 26 sierpnia 2004, 19:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1
Moim zdaniem Thunderbird 0.8 jest znacznie lepszy niż jego poprzednik.
Doszło kilka fajnych opcji, a i sama aplikacja działa szybciej.
Nie miałem z tym problemu (generalnie z niczym) ale może chodzić
o opcję dotyczącą porządkowania folderów.
Jak masz ustawione w
Narzędzia=>Opcje=>Zaawansowane=>Ustawienia połączeń=>Ustawienia trybu offline=>miejsce na dysku??
Może wyłącz automatyczne porządkowanie folderów albo zwiększ ilość miejca którą mogłoby to zaoszczędzić...
U mnie jest 100KB i działa ok. przy objętości profilu 200MB.
Spróbuj też założyć nowy profil, ew. jak nic nie pomoże to reinstal.
Pozdrawiam
Stef
- Stef
- Moderator
- Z nami od: 16 kwietnia 2004, 11:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.2) Gecko/20040803
To tylko obserwacja z jednego konta, nigdy potem nie mialem takich problemów. Możliwe, że wynikały zupełnie z czegoś innego
At124
- At124
- Z nami od: 22 września 2002, 21:31
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)
Jak tylko dopadne swojego kompa to sprawdzę te ustawienia.
a jesli chodzi o konta to sa na Onecie i Interii, i jest ich w sumie 5, każde zachowuje się tak samo i to niekoniecznie przy tym samym sciąganiu...
Wielkośc profilu około 100MB...
- shephard
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.2; .NET CLR 1.1.4322)
Prawdopodobnie wina leży po stronie skrzynkowych antyspamerów...
Ale tego nie jestem pewien bop tego spamu jest malutko... max 30 wiadomości.
Jesli zaś chodzi o przeinstalowanie - kumpel miał instalke na czysto i jest to samo.
- shephard
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1
shephard pisze:Prawdopodobnie wina leży po stronie skrzynkowych antyspamerów...
Ale tego nie jestem pewien bop tego spamu jest malutko... max 30 wiadomości.
A może byś spróbował założyć testowo konto na onecie/interii, jeśli można tam odłączyć tego antyspama.
Jesłi nie to proponuję gazeta.pl. Zweryfikujesz czy to o to chodziło.
Osobiście używam tylko wewnętrznej opcji filtrowania w Tb,
ale też ze spamem nie mam problemów.
Pozdrawiam
Stef
- Stef
- Moderator
Re: Skopany TB 0.8
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; Maxthon)
shephard pisze:Niech mi ktoś wyjaśni bo mnie już szlag trafia, kto i dlaczego tak zwalił tą wersję??
Dosc smiale stwierdzenie.
Radze przeczytac ten tekst zanim zarzucisz komus 'skopanie' jakiejkolwiek wersji jakiegokolwiek programu...
- toszcze
- Z nami od: 14 października 2004, 09:50
Mało tego - program nie radzi sobie ze sciąganiem jednej dziwnej wiadomosci - brak nadawcy, temat: <bez tematu> i wydaje mi się ze to wtedy się wywala i wyswietla komunikat o przetwarzaniu folderów... Czyli inaczej - krzyczy dopuki COKOLWIEK jest jeszcze niesciągnięte.... ale to też nie reguła...
Program dziwnie zachowuje się na kontach o2... prawdopodobnie z winy o2... też jeszcze nie potwierdzone...
Dzwine rzeczy się dzieją...
Chyba wrócę do 0.7.3, tak dla świętej spokojności...
- shephard
shephard pisze:Nie był było by śmiałe gdyby nie było powtarzalne na różnych platformach sprzetowych / programowych.
Mało tego - program nie radzi sobie ze sciąganiem jednej dziwnej wiadomosci - brak nadawcy, temat: <bez tematu> i wydaje mi się ze to wtedy się wywala i wyswietla komunikat o przetwarzaniu folderów... Czyli inaczej - krzyczy dopuki COKOLWIEK jest jeszcze niesciągnięte.... ale to też nie reguła...
Próbowałeś tego co radziłem ostatnio?
Może skasuj tego feralnego maila przez www i zobacz co dalej?
Swoją drogą jak ten mail wygląda przez www, i przechodzi przez antyspama skrzynkowego?
Program dziwnie zachowuje się na kontach o2... prawdopodobnie z winy o2... też jeszcze nie potwierdzone...
Dzwine rzeczy się dzieją...
A to już bardzo dziwne. Konta na o2 nie sprawiają problemu...
Jeszcze raz.
Taka moja propozycja:
1. Zrób backup posiadanego profilu/maili.
2. Odinstaluj Thunderbirda 0.8 - rozumiem że zanim wgrywałeś go to poprzednia wersja i profil zostały skasowane?
3. Upewnij się czy nic nie pozostało po deinstalacji
np. Profil- standartowo-C:\Documents and Settings\NAZWA_UŻYTKOWNIKA_WIDOWS\Dane aplikacji\Thunderbird
4. Zainstaluj od nowa nowo ściągniętą wersję Thunderbirda 0.8.
5. Załóż sobie konto testowe na http://poczta.gazeta.pl/poczta jest link.
6. Potestuj konto bez aktywnego antyspama skrzynkowego- niech ktoś Ci wyśle 3 maile.
7. Napisz jak poszło.
Stef
- Stef
- Moderator
jeśli na każdym koncie jest kilka wiadomości i właczam sciąganie (korzystam z MagisSLR, wieczorem sprawdzę czy zwykłe "pobierz" robi to samo) to program NIE NADĄŻA ZAPISYWAĆ z wszystkich kont na raz... wygląda na to ze zbyt szybko zaczyna kolejne sciągnia.
Tak czy siak poprzednio nie bylo takiego problemu...
- shephard
schemat działania jest taki (co mysli / robi program
zaczynam sciągać pierwsze konto
przerywam bo zacząłem za wcześnie drugie konto,
to też przerywam bo zaczynam następne a przecież jednocześnie NIC nie mogę... paranoja...
i tak do piątego konta
Przy piątym sciąga 3 z 4 wiadomości
Potem odpalam jeszcze raz i tak aż wszystkie konta się sciągną...
Myslałem ze to antyspamery, ale jednak nie one, wiadomość <bez tematu> też jest niewinna, instalacja była ze starym profilem, ale u kumpla testowalismy wszystko na czysto efekt ten sam.
Jeszcze kilka testów u niego porobie i dam znać jakie wyniki
- shephard
Może Narzędzia=>Rozszerzenia=> Aktualizuj?
Sprawdź jeszcze ustawienia konta.
zaczynam sciągać pierwsze konto
przerywam bo zacząłem za wcześnie drugie konto,
to też przerywam bo zaczynam następne a przecież jednocześnie NIC nie mogę... paranoja...
i tak do piątego konta
Przy piątym sciąga 3 z 4 wiadomości
Potem odpalam jeszcze raz i tak aż wszystkie konta się sciągną...
Nie bardzo rozumiem co się dokładnie dzieje?
Naciskasz pobierz i co? Powinna się już reszta sama odbyć,
ew. musisz wpisać hasła do kont.
Nie rozumiem gdzie tu jakieś przerywania i robienie czegoś jednocześnie?
Jak zaczynasz za wcześnie ściągać??
Co się dzieje jak próbujesz pobrać wiadomości z tylko jednego konta?
Stef
BTW Jak wszystko już w porządku to napisz o co chodziło.
- Stef
- Moderator
Wróć do Klient poczty Thunderbird