MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Mechanizm glosowania

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Mechanizm glosowania

Postautor: marcini » 28 października 2004, 22:29

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113

Witam!
Uzywam Mozille PL 1.6. Zauwazylem funkcje, ktora bez problemu chodzi w IE, a w Mozilli nie chce. Otoz czesto gdy chce sie sciagnac mp3 z jakiejs strony, najpierw trzeba nacisnac przycisk glosowania w rankingu, a dopiero po chwili uaktywnia sie przycisk wejscia do dzialu download. Prosze o wyjasnienie, dlaczego Mozilla za nic nie chcetego obsluzyc? Moze nie mam jakiejs wtyczki? Wydaje mi sie ze to java (chociaz nie jestem pewien), a wtyczke javy przeciez mam.
Za przyklad niech posluzy strona http://www.bestmp3.pl/index2.php (dzial MP3)
marcini

Re: Mechanizm glosowania

Postautor: glamrung » 29 października 2004, 06:55

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1

marcini pisze:Witam!
Uzywam Mozille PL 1.6. (...)

tylko dlaczego reklamujesz zlodziei ??
glamrung

Postautor: Gość » 29 października 2004, 09:37

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113

Nikogo nie reklamuje. Po prostu podalem przykladowy adres zeby bylo wiadomo o jaki element dokladnie mi chodzi. Nie namawiam do korzystania z tej strony, tylko do spojrzenia na zrodlo.
W koncu gdzie moge spotkac lepszych fachowcow od Mozilli jak nie tu?
Gość

Postautor: zwierz » 29 października 2004, 20:08

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.3) Gecko/20041027 Firefox/1.0RC1

Zwróć uwagę na blokadę pop-up. Mozilla blokuje wyskakujące okienko. Odblokuj lub kliknij przycisk drugi raz.
A tak w ogóle:
Ostrzeżenie: Odwołanie do elementu przez ID/NAME w zasięgu globalnym. Zamiast tego użyj metody document.getElementById() ze standardu DOM W3C.
Plik źródłowy: http://www.bestmp3.pl/glos.php
Wiersz: 65

Ps.
#1 W Firefoksie to lepiej działa.
#2 Odnośnie tej strony: ciekawe podejście do praw autorskich.
zwierz
Moderator

Z nami od: 31 sierpnia 2003, 10:13

Postautor: marcini » 29 października 2004, 23:15

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1

Wiec skrypt po prostu nie spelnia standardow :lol: A w Firefoksie rzeczywiscie smiga. Mozilla widac ma bardziej rygorystyczne wymagania.
Dzieki za informacje i pozdrawiam
marcini

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony