MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

TB 0,8 i czytnik RSS

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

TB 0,8 i czytnik RSS

Postautor: Włodek » 29 października 2004, 21:43

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113

generalnie problem jak w temacie, ale poszę bez zgryzliwości, wiem co to jest ale jestem za mało sprytny aby ta funkcja opisana w nowościach TB zadziałała, więc proszę o pomoc
Włodek

Re: TB 0,8 i czytnik RSS

Postautor: piotrek84 » 29 października 2004, 21:55

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.3) Gecko/20040910

Tzn. co nie dziala?
Zakladanie konta RSS: Plik -> Nowy -> Konto -> RSS: Aktualnosci i blogi
Prawoklikiem myszy na to co powstalo w panelu po lewej -> Menedzer kanalow RSS -> Dodaj -> wpisujesz adres kanalu

Subskrybja jest troche nieintuicyjna. Powinno byc podobnie jak w Grupach, tzn. link w prawym oknie, np. Zarzadzaj kanalami RSS.

Tu jest przykladowa lista kanalow.
piotrek84

Z nami od: 11 września 2003, 18:48

Re: TB 0,8 i czytnik RSS

Postautor: Włodek » 29 października 2004, 22:10

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113

[quote="piotrek84"]Tzn. co nie dziala?
działa :)
Zakladanie konta RSS: Plik -> Nowy -> Konto -> RSS: Aktualnosci i blogi
Prawoklikiem myszy na to co powstalo w panelu po lewej -> Menedzer kanalow RSS -> Dodaj -> wpisujesz adres kanalu

Subskrybja jest troche nieintuicyjna. Powinno byc podobnie jak w Grupach, tzn. link w prawym oknie, np. Zarzadzaj kanalami RSS.
bosze, już czas chyba spać, przepraszam, tam tego nie szukałem po zmainie na 0,8. Dziękuję
Włodek

Postautor: tomgrad » 30 października 2004, 01:05

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1

Witam wszystkich

Mam również pytanko na temat przeglądarki RSS w Thunderbirdzie. Działa mi wszystko dobrze, ale chciałbym jeszcze coś poprawić. Mianowicie jak wczytuję nowe newsy np z Gazety Wyborczej, to najpierw się ładuje graficzny nagłówek, footer i inne grafiki, stałe elmenty strony, a potem dopiero sam tekst. A że mam neo128, to troszkę to trwa. W związku z tym mam pytanie, czy jest coś w rodzaju Adblocka do Thunderbirda, którym możnaby zablokować te stałe elementy, które są zbędne.

Pozdrawiam

Tomek
tomgrad

Postautor: krasnalek » 30 października 2004, 07:18

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.3) Gecko/20041029 Firefox/1.0RC1

tomgrad pisze:czy jest coś w rodzaju Adblocka do Thunderbirda, którym możnaby zablokować te stałe elementy, które są zbędne.

AdBlock działa tylko z Firefox'em. Rozszerzenia o podobnej funkcjonalności, działającego pod Thunderbirdem nie znam. W Firefox'ie też możesz wygodnie korzystać z RSS (np. rozszerzenie Sage).
krasnalek

Wróć do Klient poczty Thunderbird