grupy dyskusyjne
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
grupy dyskusyjne
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1
zapisalem sie na grupe dyskusyjna i na poczatku thunderbird zapytal mnie czy pobrac wszystkie wiadomosci czy tylko 50 ostatnich, wybralem to pierwsze, ale czekalem, czekalem az sie w koncu nie doczekalem wiec wybralem w koncu 50 ostatnich no i teraz mam taki balagan ze juz sam nie wiem o co tu chodzi. mam okolo 35 watkow z przedzialu 2004-08-08 do 2004-08-18 i nie mam pojecia dlaczego akurat takie daty, a co do samych watkow to tez nie wiem czy to sa watki bo np posegregowalem wiadomosci przyciskiem, ktory jest opisany "kliknij aby posortowac wedlug watkow" i teraz mam np watek, ktory moge rozwinac przyciskiem + ale mam tez watki, ktore zaczynaja sie od Re: czyli jakby watki nie od poczatku chyba... nie wiem. poza tym mam teraz 8 watkow z dnia dzisiejszego i wsrod nich tak samo watki, ktore zaczynaja sie od Re... chcialbym aby wszystko wygladalo tak ze mam np wszystkie watki, ktore pokazaly sie np z ostatnich 30 dni i to bez tych zaczynajacych sie od Re. zaznaczam ze pierwszy raz w zyciu korzystam z grup dyskusyjnych i jak widac nie potrafie sobie z tym poradzic, wiec prosze o wyrozumialosc i aby ktos mi to wszystko wytlumaczyl na jakiej zasadzie to dziala. chcialbym sie tez dowiedziec dlaczego mam teraz te posty akurat z pazdziernika, a nie np z ostaniego miesiaca.. z gory dziekuje za pomoc
- Gość
Re: grupy dyskusyjne
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1
Anonymous pisze:akurat z pazdziernika
sorki, tu mialo byc "z sierpnia"
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; Maxthon)
Sciagajac np. 50 ostatnich wiadomosci mogly sie sciagnac wiadomosci odnoszace sie do watku, ktorego po prostu u Ciebie nie ma (pierwsza jego wiadomosc jest np. 52 i TB juz jej nie pobral). W tym momencie TB nie ma do czego przyporzadkowac danej wiadomosci i pokazuje ja tak, jakby byla pierwsza w watku (co nie jest oczywiscie zgodne z prawda). Jedynym rozwiazaniem jest sciagniecie wszystkich wiadomosci (ewentualnie np. 300 ostatnich).
- toszcze
- Z nami od: 14 października 2004, 09:50
juz chyba wiem co jest nie tak. chcialem zrobic tak jak napisales, ale nie wiedzialem jak podbrac wszystkie wiadomosci gdy juz jest sie zapisanym do grupy (TB pytal mnie sie o to tylko przy zapisywaniu), wiec zrezygnowalem z subskrybcji i chcialem zapisac sie od nowa, ale kiedy w menedzeze subskrybcji kilkam odswiez to pobieranie grup dyskusyjnych zatrzymuje sie po paru sekundach i przez to teraz nie moge nawet wybrac tej grupy dyskusyjnej, ktora bym chcial. i chyba tak samo bylo na poczatku kiedy chcialem pobrac wszystkie posty - tb zatrzymywal sie po pobraniu pewnej ilosci i koniec (tyle ze wtedy nie bylo napisane nic poza "prosze czekac"). a teraz na proba zmienilem serwer i wszystko jest ok, moge pobrac wszystkie grpuy dyskusyjne i posty. wniosek jest wg mnie taki ze albo cos jest nie tak z tym pierwszym serwerem (jest to news.dialog.net.pl - moze ktos bedzie cos o tym wiedzial), albo ja cos zle ustawiam w konfiguracji serwera, ale zaznaczalem ssl i nic... mam jeszcze takie pytanie: czy ta sama grupa dyskusyjna moze byc osiagalna na roznych serwerach, a jesli tak to skad sie dowiedziec jaki to serwer?
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; Maxthon)
Anonymous pisze:czy ta sama grupa dyskusyjna moze byc osiagalna na roznych serwerach, a jesli tak to skad sie dowiedziec jaki to serwer?
Ogolnie rzecz biorac publiczne serwery NNTP daja dostep do wszystkich grup dyskusyjnych. Jeden z wielu spisow publicznych serwerow grup dyskusyjnych mozesz znalezc np. tutaj.
- toszcze
- Z nami od: 14 października 2004, 09:50
wylaczylem kerio personal firewall i juz wszystko dziala, wszystkie grupy i posty sciagnely sie do konca na tym pierwszym serwerze, szybko i bez problemu... nie wiem czemu tak sie dzieje, przeciez ustawilem domyslna regule dla TB i chyba dziala to na tej zasadzie, ze albo program ma dostep do netu albo nie ma i tyle, a tu takie cyrki... no nic, dzieki za odpowiedzi, mam nadzieje, ze nie bede musial teraz za kazdym razem wylaczac firewalla przy pobieraniu postow.. 
- Gość
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird