MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Znika mi swiezo otrzymana poczta - TB 0.8

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

Znika mi swiezo otrzymana poczta - TB 0.8

Postautor: jerzyk » 01 listopada 2004, 15:25

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20040913 Firefox/0.10.1

Jak widze na forum, zdarzalo sie to niektorym, teraz takze i mnie. Otrzymalem pewna poczte, przejrzalem ja, zaczalem robic cos innego, tj. w innych programach - TB byl caly czas aktywny - i gdy po jakims czasie chcialem jeszcze raz przeczytac wspomniana poczte, niestety nie znalazlem jej w "Odebranych".
Nie mam wlaczonych zadnych filtrow, poza "junk mail", ale wiadomosc, o ktorej pisze, nie zostala tak oznaczona. Wirusow i robali nie mam - stwierdzam autorytatywnie :)
Smutne, ale wyglada na to, ze to jakis blad programu...
jerzyk

Postautor: topcaik » 01 listopada 2004, 16:46

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1

dokladnie, mam takie same objawy znikaja mi wiadomosci ktore sa oznaczane jako junk, powinny trafiac do kosza i czekac tam az sam je wywale, ale one same znikaja. czasami moze tam sie dostac mail ktore wcale nie jest junkiem :P, chyba odinstaluje ta wersje i zainstaluje wersje angielska, jesli tam tez to sie bedzie zdazac to wracam do 0.7
topcaik

Postautor: Olhado/256 » 01 listopada 2004, 18:50

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1

Sprawdźcie jeszcze raz dokładnie jakie macie ustawienia w Junk Mail Controls, szczególnie w sekcji "Handling". Może filtr antyspamowy wywala wam te listy do jakiegoś folderu, który nacie zwinięty i ich nie widzicie? A może "podkrada" je jakiś inny filtr?
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Z nami od: 26 września 2002, 09:47

Wróć do Klient poczty Thunderbird