jak odfiltrowac wiadomosc bez tematu i tresci
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
jak odfiltrowac wiadomosc bez tematu i tresci
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041107 Firefox/1.0
Hej,
Od czasu do czasu dostaje maile - spam - ktore nie zawieraja tresci albo tematu. W zwiazku z tym chcialbym je jakosc odfiltrowac. Niestety nie udalo mi sie tego zrobic za pomoca Filtrowania wiadomosci ani Filtru niechcianej poczty.
Filtr niechcianej poczty nie dziala dla pustych wiadomosci - logiczne bo nia ma co analizowac. Dlatego zajalem sie Filtrowaniem wiadomosci i ustawialem opcje:
temat - zawiera - (okno zostawalo puste)
tresc - zawiera - (okno zostawalo puste)
Sprawdzalem rowniez wersje z "nie zawiera" ale rowniez nie dziala.
Ma ktos jakis pomysl?
Od czasu do czasu dostaje maile - spam - ktore nie zawieraja tresci albo tematu. W zwiazku z tym chcialbym je jakosc odfiltrowac. Niestety nie udalo mi sie tego zrobic za pomoca Filtrowania wiadomosci ani Filtru niechcianej poczty.
Filtr niechcianej poczty nie dziala dla pustych wiadomosci - logiczne bo nia ma co analizowac. Dlatego zajalem sie Filtrowaniem wiadomosci i ustawialem opcje:
temat - zawiera - (okno zostawalo puste)
tresc - zawiera - (okno zostawalo puste)
Sprawdzalem rowniez wersje z "nie zawiera" ale rowniez nie dziala.
Ma ktos jakis pomysl?
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041107 Firefox/1.0
krasnalek pisze:Spróbuj przez 'filtr niechcianej poczty' - jak otrzymasz taką wiadomość - oznacz ją jako niechcianą.
A po czym filtr ma poznać, że to spam, skoro wiadomość jest pusta?
Trochę offtopując: po co ktoś miałby kogoś spamować pustymi wiadomościami?
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Olhado/256 pisze:Trochę offtopując: po co ktoś miałby kogoś spamować pustymi wiadomościami?
zeby sprawdzic czy email dochodzi do nadawcy
u mnie takie wiadomosci laduja od razu do Niechciane. Musialem pare razy oznaczac takie mejle jako wlasnei 'niechciane' i teraz TB juz automagicznie przerzuca je do smietnika.
- duke_leto
- Z nami od: 09 czerwca 2004, 08:31
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041107 Firefox/1.0
duke_leto pisze:u mnie takie wiadomosci laduja od razu do Niechciane. Musialem pare razy oznaczac takie mejle jako wlasnei 'niechciane' i teraz TB juz automagicznie przerzuca je do smietnika.
Ciekawe ja to bralem troche na logike i uznalem ze skoro nie ma tresci to nie ma jak tego TB rozpoznac jako spam a tu widac, ze jednak da sie to zrobic
Dzieki za porade i jak znowu cos przypelznie to bede zaznaczac.
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041107 Firefox/1.0
Anonymous pisze:duke_leto pisze:u mnie takie wiadomosci laduja od razu do Niechciane. Musialem pare razy oznaczac takie mejle jako wlasnei 'niechciane' i teraz TB juz automagicznie przerzuca je do smietnika.
Ciekawe ja to bralem troche na logike i uznalem ze skoro nie ma tresci to nie ma jak tego TB rozpoznac jako spam a tu widac, ze jednak da sie to zrobic
Nie ma treści, ale ma nagłówki - widać na ich podstawie też się da rozpoznać spam.
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird