MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

document.all w Mozilli!!!

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Postautor: Adrianer » 14 listopada 2004, 13:09

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041111 MultiZilla/1.6.4.0b

maliniak pisze:I jeszcze wytłumacz dlaczego nie działa jak działało bardzo ładnie

???
Adrianer
Moderator

Z nami od: 15 maja 2002, 17:37

Postautor: maliniak » 14 listopada 2004, 13:11

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

Adrianer pisze:
maliniak pisze:I jeszcze wytłumacz dlaczego nie działa jak działało bardzo ładnie

???

Chodzi caly czas o to ze kalendarzyk (patrz wyzej) w IE to dziala a w FF nie
maliniak

Postautor: Adrianer » 14 listopada 2004, 13:35

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041111 MultiZilla/1.6.4.0b

maliniak pisze:Chodzi caly czas o to ze kalendarzyk (patrz wyzej) w IE to dziala a w FF nie

ja odpowidałem na to, jak zablokować dostęp do IE na win98, a nie o klalendarzu. To, że kalendarz i inne rzeczy na onecie nie działają to tylko i wyłącznie OLEWANIE UŻYTKOWNIKÓW ALTERNATYWNYCH PRZEGLĄDAREK PRZEZ ONET.
Pozatym to gadanie ma tutaj malo wspolnego z tematem...
Adrianer
Moderator

Z nami od: 15 maja 2002, 17:37

Postautor: Taeril » 14 listopada 2004, 14:55

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041113 Firefox/1.0

No i własnie to dziwne zachowanie document.all miało zadowolić i przykładową panią Zosię i twórców stron - a czy wyszło to już kwestia gustu... Mi się podoba pomysł by działało ale skrypt z podziałem document.all i getElementById wybrał dla Mozi to drugie :wink:
Za to nie podoba mi się, że traci się powazny punkt w edukacji webmasterów :?
Skoro będzie lepiej (chyba) ZU to chyba dobrze a może coś innego sprawiającego kłopoty pomoże edukować itd... hmm np hand zamiasyt pointer dla stylów kursora... a jak więcej ludzi będzie miało Gecko to problem nie będzie tak marginalny by olać... A jeśli to więcej wyjdzie przez durny kalndarzyk to też dobrze :wink:
btw. po kiego ta pani Zosia łazi po tym Onecie skoro ma pracować? :lol:
- Taeril -
Taeril

Z nami od: 23 września 2003, 22:18

Postautor: maliniak » 14 listopada 2004, 17:25

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.6) Gecko/20040113

Adrianer pisze:
maliniak pisze:Chodzi caly czas o to ze kalendarzyk (patrz wyzej) w IE to dziala a w FF nie

ja odpowidałem na to, jak zablokować dostęp do IE na win98, a nie o klalendarzu. To, że kalendarz i inne rzeczy na onecie nie działają to tylko i wyłącznie OLEWANIE UŻYTKOWNIKÓW ALTERNATYWNYCH PRZEGLĄDAREK PRZEZ ONET.
Pozatym to gadanie ma tutaj malo wspolnego z tematem...

Ma i to duze.. bowiem jak Zosia bedzie pracowała w FF w pracy to i w domu sobie tez zainstaluje, a przez to ze document.all nie dziala to dla takiego usera juz jest powod ze cos jest nie tak z ta przegladarka i w domciu sobie jej niezainstaluje
maliniak

Postautor: maliniak » 14 listopada 2004, 17:32

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.6) Gecko/20040113

I jeszcze jeden argument: internet ma juz kilka lat i szukamy jakiej informacji ktora jest na stronie w ktorej jest zastosowane d.a Wiemy ze sa na niej wartosciowe dla nas informacje ale nie mamy do niej dostepu bo nie ma obslugi d.a, a strona juz nie posiada webmastera
maliniak

Poprzednia

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony