MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Fałszywie o Mozii...

Propagowanie produktów z rodziny Mozilli

Moderator: Pomocy?!

Postautor: cpu » 06 listopada 2002, 16:59

Przeglądarka: -

Z tym szybszym odpaleniem M$IE to nie do końca jest prawda. W tej chwili piszę z pracy z Win98se, gdzie zainstalowałem Mozillę 1.0.1 PL /jest też oczywiście M$IE 6.0 bo nie będę wksperymentował kastrując icon_wink.gif Windę -> zabieg może i się uda, ale pacjent umrze icon_smile.gif/ i muszę napisać iż Mozzi uruchamia się dużo szybciej, nawet bez QL, niż 'demon prędkości' M$IE icon_cool.gif
M$IE potrzebuje ładnych kilkunastu /kilkudziesięciu/ sekund by się odpalić icon_evil.gif -> czekam, czekam i szlag mnie trafia -> niestety do pewnych 'dobrych' stron trzeba użyć tego badziewia icon_evil.gif
Zatem na podstawie doświadczenia i z pracy i z domu stwierdzam że w Win98se Jaszczur odpala się szybciej niż M$IE icon_lol.gif

Hehe Mozilla RULEZ!! ale popatrz jakie problemy bede mial jak np wytne IE z Win XP (jelsli to zrobie - bo to b trudne) a poza tym Office nie zadziala i pare innych rzeczy np podglad obrazkow;) a to ze IE jest coraz bardziej zintegrowany to widac w kolejnych wersjach windy. No i bol kolejny jasne ze Mozilla szybasza jest bo ciagle ja poprawiaja a nie jak M$ spoczywaja na laurach piszac 'pusty' kod... Chodzilo mi o to ze IE wlacza sie szybciej w stosunku do Netscape 6 wlasnie z takich wzgledow. :D

Kolejna sprawa obrazil mnie a spodziwalem sie ze taki koles ktory chwali sie ze 'napisal' 2 ksiazki studjuje i ja wogole jestem dla niego marginesem:) bedzie w jakis dojrzalszy sposob sie wypowiadal a tu widac dlaczego mial taka ocene z polskiego na maturalnym (nad czym sam ubolewa)
:)
cpu

Z nami od: 05 listopada 2002, 22:07

Postautor: cpu » 06 listopada 2002, 17:10

Ten tekst mnie zniszczyl:
Urodziłem się 21 maja 1979 roku, czyli do dziś przeżyłem 23 lata i 169 dni.

Narcyz? :D
cpu

Postautor: quiris » 08 listopada 2002, 08:17

"Uprzejmie donoszę" :-), że feralny napis o niezgodności przeglądarki ze standardem CSS zniknął z wyżej omawianej strony. Mam nadzieję, że moja wymiana zdań z wyżej omawianym Panem przyczyniła się w części do tego. Poniżej podaję linki do częściowego zapisu mojej rozmowy z wyżej omawianym Panem:

[Linki usunięte z powodów opisanych w tym poście: http://mozillapl.org/forum/viewtopic.php?p=8385#8385]
Ostatnio zmieniony 05 stycznia 2003, 20:01 przez quiris, łącznie zmieniany 1 raz
quiris

Z nami od: 31 lipca 2002, 06:53

Postautor: wariat » 09 listopada 2002, 21:24

Aleście panowie pojechali ;-) Ciekaw jestem teraz tek ksiegi gosci tyle ze ona jest jakby ten tego offline ;-)

Marian pisze: * Komentując "moja przeglądarka w pełni wspiera te style w przeciwieństwie do MSIE 6.0." jesteś durniem, bo IE wspierało style w pełni od wersji 5 w górę - wskaż choć jeden przykład (zgodny ze standardem W3C), którego IE nie obsługuje a robi to Twoja cudowna netskejpka.

A ten podpunkt listu pana webmajstra od ksiazek moze byc zaczatkiem ewangelizacji autora ;-)
Lepszy kiepski MOTYW dla Ognistego Lisa, niż najpiękniejsza skórka Pandy Małej - www.firefox.pl
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
wariat

Z nami od: 09 maja 2002, 20:01

Postautor: GabrielBaines » 09 listopada 2002, 22:32

Marian pisze:wskaż choć jeden przykład (zgodny ze standardem W3C), którego IE nie obsługuje a robi to Twoja cudowna netskejpka.

To akurat jest trywialnie proste. Pozycje od 61 do 67 z listy pokazują aż 7 przykładów elementów specyfikacji CSS, które obsługuje Mozilli a IE nie. Są to zagadnienia na tyle obszerne, że gdyby je rozpisać szczegółowo uzbierałoby sie tego ze 20 pozycji.
Gabriel
GabrielBaines
Moderator

Z nami od: 05 marca 2002, 21:42

Postautor: Marian » 10 listopada 2002, 10:30

Panowie, prosze nie naduzywac mojego nicka, autorem tekstu jest pan Trejderowski :)
Marian

Postautor: GabrielBaines » 10 listopada 2002, 10:47

Przepraszam za niefortunne cytowanie; mam nadzieje że dla wszystkich było jasne, że to pan T. życzył sobie tych przykładów, a Ty jedynie przytaczałes jego wypowiedź.
Gabriel
GabrielBaines
Moderator

Z nami od: 05 marca 2002, 21:42

Postautor: wariat » 10 listopada 2002, 16:14

Jest jasne ... przynajmniej dla tych co przeczytali wszystko od poczatku ...nawet jak ja dosc pobierznie. Szkoda tylko, ze pan T tego nie czyta ... pomijajac, wszystkei za i przeciw to ja sobie mysle ze azdego mozna by uswiadomoc, ze NS 4.x i MOzilla to naprawde cos zupelnei innego i nie mozna bledow w starym produkcie NS przypisywac MOzilli. niech on sobei pisze ksiazki jakie chce, moze pisac jak sie cos ten tego w jego ulubionym IE ale rozpowszechnianie informacji, ze MOzilla i NS (7.x) nie potrafia poprawnie obslugiwac standardow jest IMHO krzywdzaca, szczegolnie ze wiemy iz jest dokladnie odwrotnie.
A co najwazniejwazniejsze w dyskusji z maniakami IE to to, ze Mozilal generalnei wyswietla strony pisane pod IE prawidlowo z malymi wyjatkami, a to daje w efekcie komiczna latwosc przystosowania strony WWW do wspolpracy zarowqno z IE jak i prawdziwa przegladarka. To jest mysle argument dla microsoftowych łebmajstrow ...
Ale ja sie nie znam ;-)
Lepszy kiepski MOTYW dla Ognistego Lisa, niż najpiękniejsza skórka Pandy Małej - www.firefox.pl
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
wariat

Z nami od: 09 maja 2002, 20:01

Postautor: quiris » 03 stycznia 2003, 08:47

Nie no ja po prostu wysiadam. Słuchajcie dostałem dziś widomość tej treści od Pana Trejderowskiego:

[List usnięty z powodów podanych w tym poście: http://mozillapl.org/forum/viewtopic.php?p=8385#8385]

PS. Panie Trejderowski grozi mi Pan? Widać z tego, że należy Pan do pieniaczy, jakich nie mało w naszym kraju.
Żegnam Pana ozięble i kończę z Panem wszelką korespondencję. Widzę, że nie stać Pana na kulturalną wymianę zdań.
Ostatnio zmieniony 05 stycznia 2003, 20:03 przez quiris, łącznie zmieniany 1 raz
quiris

Z nami od: 31 lipca 2002, 06:53

Postautor: Archiwum_X » 03 stycznia 2003, 11:24

Pan Trejderowski ma rację: "z debilizmem w Polsce naprawde nie ma sensu walczyc".
I niech to będzie podsumowanie tej dyskusji.

Panowie i Panie, naprawdę, szkoda czasu....
THE TRUTH IS OUT THERE
Archiwum_X

Z nami od: 04 października 2002, 07:02

Hmmm

Postautor: Bloodpilgrim » 03 stycznia 2003, 12:30

Przeczytalem posty, rowniez te zlinkowane. To co pisze pan Trejderowski znamionuje absolutny brak dystansu do jakiejkolwiek krytyki jego tez. Zastanawiam sie, czy adresat nie moglby pozwac tego Pana za znieslawienie :wink: Wszystko to jakies niesmaczne, zwlaszcza zalosne argumenty ad personam i wyzwiska. Przyznam, ze moge byc stronniczy, gdyz:
1. nienawidze IE za koszmarne niedorobki
2. lubie mozille, chociazby za sama idee open source'a, nie mowiac o innych walorach (btw: takze opere, chociaz ostatnia beta jakos do mnie nie przemawia)
Zastanawiam sie czy nie nalezaloby wprowadzic do slownika terminu fanatyzm komputerowy - i stworzyc jakiejs organizacji terrorystycznej zajmujacej sie ekstreminacja niewiernych. Albowiem jeden jest Absolut Komputerowy, a IE jest jego prorokiem...
Bloodpilgrim

jeszcze wiecej

Postautor: Bloodpilgrim » 03 stycznia 2003, 13:00

Jednak przeczytalem dokladniej :).
Po prostu wieje groza.
Szkoda, ze ten czlowiek (pan to za duzo powiedziane) tego nie przeczyta (a moze... ??).
Co za zakompleksiona, zindoktrynowana osobowosc...
Pomijam juz "argumenty merytoryczne", ale ten styl, ta wyzszosc.
Po pierwsze (gdyby jednak preczytal, bo to nie do Was)
Drogi panie Trejderowski. Ja z kolei ukonczylem w kolejnosci psychologie i informatyke (aktualnie robie doktorat). Lat mam 30 (jak dla niego zapewne imponujace).
mail: bloodpilgrim@o2.pl
Niniejszym wymagania formalne zostaly spelnione.
Po drugie
Ktos z Was napisal: nic Heliona juz nie kupie - ja tez :evil:
Po trzecie
Niech sie chlopczyk ksztalci - powinni go na tych jego "studiach" nauczyc rzetelnosci w korzystaniu ze zrodel i kompletowaniu informacji, na bazie ktorych tworzy sie prace naukowe.
Po czwarte
W samej kwestii CSS and Co juz nie bde pisal, bo to co napisaliscie chyba wystarczy.
Po piate
NIe potrzebnie to napisalem, w zasadzie tylko dlatego, ze chwilowo mnie wytracil z rownowagi :D
pozdrawiam
bloodpilgrim
Bloodpilgrim

Postautor: cpu » 03 stycznia 2003, 14:15

No i takie sa fakty o tym panu - typowa polska mentalnosc - mam racje i juz a jak nie to pojde do sadu i udowodnie ze mam racje - szkoda tylko ze potem wazne sprawy sadowe sa przekladane bo np jakis pan sie sadzi z dziecmi bo nie chce aby graly w pilke mu pod oknem (taka sprawa naprawde jest na wokandzie - odbylo sie juz 6 rozpraw a to ze dzieci nie maja gdzie grac to go nie obchodzi).

Pomijajac to pan T. zdenerwowal kazdego i nie dziwie sie ze ludzie nadal musza odpowiadac na jego smieszne tezy i listy - po prostu taka jest wew potrzeba obok takich "ludzi" obojetnie przejsc nie mozna.
cpu

Postautor: wlowoj » 04 stycznia 2003, 11:35

Trejderowski pisze:
[...]
a potem on i "wesola kompanija" podobnych mu deblili na mozillapl.org
zszargali kompletnie moje imie. Mam zamiar podziekowac mu za to we wlasciwy
sposob.
[...]
poziom inteligencji coniektorych uzytkownikow mozillapl.org (Jezu! Jak mozna
wysmarowac watek na 4 strony, wspierany przez chyba 10 osob, zamiast napisac
jedno zdanie do mnie "Nie masz racji, zmien ten tekst, bo... i tu pare
argumentow), dochodze do wniosku, ze serwis ten skupia w sobie odrobine
debili, a z debilizmem w Polsce naprawde nie ma sensu walczyc...

Serdecznie pozdrawiam!
Tomasz Trejderowski

Po przeczytaniu wszystkiego mam kilka uwag:
1. odwiedziny wątku przez "nas debili" sięga 2000, więc chyba interesuje się nim więcej niż 10 osób
2. nie kupię żadnej książki z Heliona - ciekawe czy by się przejęli?
3. o naszym nowym koledze - Tomku: straszny histeryk - wysmarowuje długi, obraźliwy list żeby później napisać w nim drugie tyle usprawiedliwień dlaczego się tak uniósł po czym kończy znowu obelgami? W cytowanym wyżej też najpierw się strasznie odgraża a później wycofuje - jakieś niezrównoważenie... Pewnie za to co napiszę trafię do pudła :) ale mam wrażenie że to taka osoba typu [za przeproszeniem] "zajebać Saddama", "Rydzyk won" czy "pedały do rezerwatu"... i inne takie "wojny z terroryzmam" jeżeli dobrze rozumiecie...
4. już tak mocno uogólniając, to wszystko chyba kwestia (nie tylko w przeglądarkach) tego stosunku 98% do 2% (mniej więcej) - ja nie mam nic przeciwko byciu nawet promilem (może nawet mam pewną satysfakcję) ale "większość", zwana popularnie "wszystkimi" bardzo chce być w tych 98% i doprowadzić je do 100. bo tak.

pozdrawiam
Wojtek
wlowoj

Z nami od: 07 grudnia 2002, 20:08

Postautor: michmaj » 04 stycznia 2003, 15:25

cpu pisze:jakis pan sie sadzi z dziecmi bo nie chce aby graly w pilke mu pod oknem (taka sprawa naprawde jest na wokandzie - odbylo sie juz 6 rozpraw a to ze dzieci nie maja gdzie grac to go nie obchodzi).

Sam bym chetnie taki proces wytoczyl gdyby nie to ze wiem ze to nic nie da. Tez mi przeszkadza ze codziennie przez 12 godzin slysze pod oknami tak zwane "dzieci" wrzeszczace "kurwa, ja pierdole" co 5 sekund.
michmaj

Postautor: cpu » 04 stycznia 2003, 20:14

michmaj pisze:
cpu pisze:jakis pan sie sadzi z dziecmi bo nie chce aby graly w pilke mu pod oknem (taka sprawa naprawde jest na wokandzie - odbylo sie juz 6 rozpraw a to ze dzieci nie maja gdzie grac to go nie obchodzi).

Sam bym chetnie taki proces wytoczyl gdyby nie to ze wiem ze to nic nie da. Tez mi przeszkadza ze codziennie przez 12 godzin slysze pod oknami tak zwane "dzieci" wrzeszczace "kurwa, ja pierdole" co 5 sekund.

Heh ja tez mam ten sam problem :cry:
Ale o tym graniu w noge to chodzilo o dzieci 9-12 lat - ogladalem to w TV i sie wkurzylem jak nie wiem - chory kraj!
cpu

Off topic

Postautor: marcoos » 04 stycznia 2003, 21:31

Inny absurd?

Lisiewicz. Ten co się za Włodzimierza I. Lenina podał. I go mili^H^H^H^Hpolicjant do sądu podał.

I sędzia zamiast po prostu umorzyć sprawę na pierwszej rozprawie, bawi się w dowody, przesłuchania i wyroki!!! A będzie się bawić dalej, bo Lisiewicz złożył apelację.

- I panie, kto za to płaci?
- Pan płaci, pani płaci, społeczeństwo płaci.

A ludzie się potem dziwią, że procesy trwają latami. Jak się spamuje sądy g*wnianymi sprawami, to czemu się dziwić?
marcoos
Moderator

Z nami od: 12 października 2002, 10:25

Re: Off topic

Postautor: wlowoj » 04 stycznia 2003, 23:33

marcoos pisze:Inny absurd?
Lisiewicz. Ten co się za Włodzimierza I. Lenina podał. I go mili^H^H^H^Hpolicjant do sądu podał.

Aż niemożliwe... ale został uniewinniony:
http://wiadomosci.poprostu.pl/?act=row&row=972513063
Ale już ma następny proces (po tym samym linkiem), równie sensowny. Polucjanci się nudzą...

Najzabawniejsze było jak policjant twierdził że nielegalne zgromadzenie 13 osób na jego wezwanie nie rozeszło się "bo pięciu odeszło razem".

pozdrawiam
Wojtek
wlowoj

Z nami od: 07 grudnia 2002, 20:08

Postautor: cpu » 04 stycznia 2003, 23:37

Polska to kraj paradoksow - biopaliwa..., nowa ustawa o prawie autorskim, opodatkowanie kopiarek CD kaset... - cyrk!

EDIT 06.01.2003: wlasnie opodatkowanie open source - ludzie w stylu "T" to pewnie wymyslili by pozbyc sie konkurencji dla M$.
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2003, 18:44 przez cpu, łącznie zmieniany 1 raz
cpu

Re: Off topic

Postautor: marcoos » 05 stycznia 2003, 01:31

Aż niemożliwe... ale został uniewinniony:

No i dobrze, że go uniewinniono, tylko że... ten proces W OGÓLE NIE POWINIEN SIĘ ODBYĆ!.

A do absurdów, o których mówi <b>cpu</b>, należy dodać opodatkowywanie open source (i szerzej - freeware'u). Już się zmusza ludzi do płacenia podatków od Linuksa obliczonych w ten sposób, że podatek od Linuksa równa się podatek od Windows NT (który parę ładnych tysiączków kosztuje). Więcej info - na LN i 7G, poszukajcie sobie.

Heh, wcale bym się nie zdziwił, gdyby ktoś wymyślił podatek od Mozilli i MSIE, bo za Operę trzeba płacić, a te dwie pierwsze są (Moz) całkiem za darmo i (MSIE) 'niby za darmo'. :)
marcoos
Moderator

Z nami od: 12 października 2002, 10:25

PoprzedniaNastępna

Wróć do Promocja