MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

SMPT ???

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

SMPT ???

Postautor: Gość » 07 listopada 2002, 09:39

Przeglądarka: -

Witam wszystkich

Mam Mozille 1.1 i male pytanko:

Dlaczego podczas dodawania nowego konta nie mozna dodac serwera obslugujacego poczte wychodzaca ? Jedno z moich kont jest w Onecie (nie domyslne) i kombinuje na wszelkie sposoby lecz poczta nie wychodzi. W konfiguracji konta jest opcja Zaawansowane... lecztam dopisac sie nic nie da.
Mam wobec tego pytanie w ktorym to miejscu musze wpisac pop3.poczta.onet.pl - serwer poczty wychodzacej aby to zadzialalo ?

Pozdrawiam serdecznie i oczekuje odpowiedzi.
Gość

Re: SMPT ???

Postautor: E2rd » 07 listopada 2002, 10:37

Anonymous pisze:w ktorym to miejscu musze wpisac pop3.poczta.onet.pl - serwer poczty wychodzacej aby to zadzialalo ?

W konfiguracja kont -> Serwer poczty wychodzącej -> Zaawansowane. A potem konfiguracji onetowego konta trzeba przejść do Zaawansowane i wskazać nowo stworzony serwer SMTP.
Btw, jesteś pewien, że serwer SMTP onetu ma adres pop3.poczta.onet.pl?
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: Gość » 07 listopada 2002, 11:57

Dzieki z podpowiedz, oczywiscie to mialo byc smtp.poczta.onet.pl :) Najwazniejsze, ze mam ustawione i dziala jak trzeba.
Gość

Postautor: hADeSik » 07 listopada 2002, 12:00

kiedyś Onet napewno miał pop3.poczta.onet.pl (do poczty przychodzącej) ale tak przy okazji to jako serwer SMTP można chyba podać dowolny serwer - poczta i tak zostanie wysłana...

PS: Poprawiłem po zorientowaniu się w swoim błędzie - zamianie serwerów :oops: ;)
hADeSik
Moderator

Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite